Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vagy kretén, vagy debil, vagy idióta. Más lehetőség nincs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

2017 júliusi állás szerint a helyzet a következő:

1 miniszterelnök + 1 miniszterelnök-helyettes + 11 miniszter + 56 államtitkár + 108 helyettes-államtitkár + 20 kormánybiztos + 76 miniszteri biztos + 163 politikai főtanácsadó és tanácsadó = 436. Ennyien egészen biztosan szerepelnek a vízfejű nemzeti magyar kormányapparátus kifizetési listáin. Ennyien segítik a 11 miniszterrel hasító, Orbán fejétől bűzlő kormányt.

A legalább 436 tagúra hízott vízfejű kormányapparátus minden idők legdrágább, legtestesebb, legtöbbet zabáló kormányát dícséri. Ebben nyilván a nem tanácsadó, nem közpénzből szipákoló, nyugdíjasokat egy ideje állítólag nem bántalmazó fővitrines Habonyárpád nincs benne. Meg nincsenek benne a főnök urak titkárnői. Úgy értem, a további politikai kinevezettektől hemzsegő egész kurva rendszer.

Mindenesetre most ott tartunk, hogy a Lázár János-féle karcsúsítás olyan jól sikerült, hogy a legkevesebb 436 tagú magyar kormányapparátus, valamint az Országgyűlés áldásos tevékenysége és működése évente mintegy 1300 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek.

Orbán Viktor 2010-es, bürokráciacsökkentésre, kisebb, egyszerűbb, ésszerűbb és kurvára plebejus kormányzásra vonatkozó, fülkeforradalmi lázban fogant kampányízű ígéretei nettó hazugságoknak bizonyultak. Valahogy úgy, ahogyan az egymillió új munkahelyből egymillió új magyar állampolgár lett.

Miközben normálisék (azok nem mi vagyunk, hanem egyéb közép-európai országok) átlagban a GDP-jük 2,9%-át költik a hatalmi ágakra, külkapcsolatokra, miegyebekre, Magyarországon Orbánkirály uralkodásának harmadik ciklusára a végrahajtó és törvényhozó orgánumokra fordított kiadások a GDP 3 százalékáról 4 százalékra nőttek.

Vagyis miközben a Vajnákat, Mészárosokat, Garancsikat és a válogatott nemzeti nagytőkéseket majdhogynem agyonbasszák a naponta fejükre hulló közpénzmilliárdok, az államapparátus velük arányosan hízik szép nagyra. Amióta a Fidesz kormányra került 2010-ben egyetlen irányvonal állandósult: a vízfej egyre többet költ magára és az állam gazdasági funkcióira. Mondok egy tegnapelőtti példát, hogy értsük, mit jelent az, hogy plebejusék faszra vették az országot:

2015-ben majdnem pont annyit költött saját magára az állam, mint amennyit 2008-ban bezzegGyurcsányék iskolákra szánt.

Vagyis a költségvetésben az oktatásra fordított összegek helyet cseréltek a büdöstahók, bűnözők és gazemberek apparátusának eltartására fordított pénzekkel.

Ha pedig a GDP-arányos trendeket figyeljük, akkor a fenti évre vonatkozóan kijelenthető, hogy az oktatásra fordított összeg még akkor sem érte el a 2009-es (az előző kormány idején mért legalacsonyabb) 4,7 százalékot: ekkor 4,4 százalékot tett mindössze ki. A rendszerváltás utáni legmélyebb görbe szintén a harmadik Orbán-kormányt dícséri. 2013-ban mindössze 3,9 százalékot tett ki az oktatás GDP-arányos büdzséje.

Hát így van ez. Mármint van az úgy, hogy az unortodox hízás, valójában fogyásnak minősül. Abban az esetben, ha a Fidesz csinálja. És ha pont az a sűrű melldöngetések közepette meghirdetett cél, hogy valami (az állami bürokrácia) kisebb legyen, mint nagyobb. Mert akkor minden rendben van. Egyebekben pedig Gyurcsány-Soros-Simicska-migránsok-senki által meg nem választott európai bürokraták. Hogy Bajnait se felejtsük el!

 

Bajnai-kormány: 1 kormányfő + 15 miniszter + 20 államtitkár + 49 szakállamtitkár = 85  

 

III. Orbán-kormány (leszámítva a Bajnai idejében nem létező, időközben kitalált kamufunkciókat): 1 miniszterelnök + 1 miniszterelnök-helyettes + 11 miniszter + 56 államtitkár + 108 helyettes-államtitkár = 177 

Tehát annak ellenére, hogy Magyarországon sem oktatási, sem egészségügyi, sem munkaügyi, sem környezetvédelmi önálló szaktárca nem létezik, a kormány gerince így is a duplájára hízott. Hát persze: van cserébe stadionépítési, nem létező olimpiaügyi, kerékpározással kapcsolatos fennforgási, vizesvébémegszervezési, kismillió jól fizetett dilettáns az érdemi munkára alkalmas szakemberek helyett.

Pedig még azt sem mondhatjuk, hogy Lázár elvtárs nem dolgozott, mint a hangya: 39 központi hivatalt és minisztériumi háttérintézményt szüntettek meg jogutódlással, ám a harmadik Orbán-kormány így is csak egyre terebélyesedett.

Évi 1300 milliárd forint, és ebben a parányinak ható, de megszámlálhatatlan porszemek nincsenek benne, a kismillió osztályvezetővel, főosztályvezetővel, mindenessel, unokatestvérrel, jó szomszéddal, egykori iskolatárssal, szeretővel, megbízható elvtárssal. Mert mi a magunk magyar módján kúrtuk át a szavazóinkat csökkentettük a bürokráciát, így lázadunk mai napig a baloldali luxuskormányzás ellen, és keressük a Gyurcsány-szálat a legordenárébb fideszes lopások mögött is.

Hát kérem tisztelettel, ez a hanyatló, értékvesztett, pöffeszkedő, globalista európai elit ellen lázadó plebejus, nemzeti, polgári, keresztény kormányzás. A maga átlátszó, szabadságharcos mázba bújtatott gátlástalanul elhízott gépezetével. Amelyik maga alá gyűrte tokkal és vonóval az országot, ahol a nép nyakán mangalicatrágyás csizmával ugráló nemzetrontók – korábbi harsány ígéreteikkel szembemenve – minden és mindenki másnál többet költenek saját magukra.

Lehet persze továbbra is gyurcsányozni, Soros-maffiázni és önáltatni, hogy nincsen alternatíva, de aki azért húzza az igát nyolcadik éve, hogy Semjén őhaszontalanságának legyen mibű havi 2 milliót kaszáló főtanácsadót tartani, hogy Rogán Antal főbűnöző miniszteri kabinetjében négy darab politikai tanácsadó havi 3 millió forintért gyártsa a gyűlöletpropagandát, miközben a gyerekei, unokái oktatásától vonják el a pénzt, az vagy kretén, vagy debil, vagy idióta. Más lehetőség nincs. És nem azért, mert én nem vagyok hajlandó mások más véleményének létjogosultságát elismerni. Hanem mert ennek már megint semmi köze az ideológiai, érzelmi, ízlésbeli kérdésekhez.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.