Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Reggeli hányinger

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt, szép reggelt mindenkinek, nem mondanám, hogy hozzá vagyok szokva a 16 fokos vadhajnalokhoz. Bármekkora szégyen és gyalázat, majdhogynem fáztam az imént. Nem jó ez sehogyse. Meg a nyitott ablak mellett/alatt alvásnak is van ilyenkor egy olyan jó mellékhatása, hogy torokfájással ébred az ember. A napi rinya megvolt, úgyhogy nézzük, mit is mondhatnék kedveset, szépet.

Ezt biztos nem hiszi el senki, de addig-addig ismételtük, mormoltuk, hogy meghosszabbítják Bicskéig, majd Lovasberényig, hogy valóra vált. Persze nem mi találtuk ki, hanem a fényességes tudatrepedés definiálta emígyen a magyar demokráciát. Ha támadják a játékvasútját, akkor csakazértis meg kell hosszabbítani a picsába. És bár átmenetileg letettek róla, a tegnapi Hivatalos Értesítőben jelent meg egy kormányhatározat, amely szerint a közel 8,5 milliárd forintot fordítanak kisvasútfejlesztésre. Meg lehet nyugodni: ebbe csak a Bicske és Felcsút – Puskás Akadémia állomás közti szakasz tervezése, illetve az Alcsútdobozi arborétum–Vértesacsa szakasz megvalósítási tanulmánya foglaltatik. A Bicske-Lovasberény szakasz egy későbbi ütemben, külön forrásokból készül el. Ahhoz képest, hogy átlagosan napi 113 jegyet adtak el, továbbá tavaly április és idén január között 53 napon át egy jegyet sem adtak el a kisvasútra, ennek ellenére 7 napon utasok nélkül is közlekedtek a vonatok, méretes geciség ez is. Nem az ő pénzük, azt csinálnak amit akarnak.

Az immár világhírű felcsúti disznószerelő kedves neje is csatlakozott a nemzeti vérszívás hálózatához. Miután Lölökedves a fél Balatont a nevére íratta, az asszony a teljes balatoni régiót lefedő rádiót vásárolt, ami Veszprémben, Marcalin, Tapolcán és Enyingen is fogható. Remélem, a hívek és a hívők egyaránt elégedettek és addig fognak hátradőlve, ütemesen tapsikolni, ameddig minden a nemzeti tőkésosztály kezébe nem kerül. Akit ki lehet fosztani, azt ki is kell, nem igaz? De.

Tegnap este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége Sándor Mária, a fekete ruhás nővér volt, aki hosszú idő után szólalt meg újra. Mérhetetlenül tisztelem ezt az embert, és egyszerűen felfoghatatlannak tartom ma is azt a rengeteg mocskot, amit kapott azért, mert kiállt az elvei mellett. Az, hogy egyedül maradt a maga jószándékú küzdelmében, az van annyira tipikus, hogy akár hungarikumnak is nevezzem, de végül is bárhogy nevezzük, ez van. Úgy fogalmazott: „ebben a mocskos politikában nem fogok részt venni”, joggal érzi úgy, hogy mindkét politikai oldal kihasználta őt, és túlságosan kicsi ahhoz, hogy változtasson a dolgokon. A szakmájáért a jövőben is ki fog állni. Hát igen.

Németh Rezsiszilárd tegnapi szavakkal leírhatatlan sajtótájékoztatója után, ahol a kormányzati lebegtetés, sokat sejtetés és az unalomig ismételgetett összeesküvés-elméletek dacára sem nyögte ki, hogy mégis mely szerkesztőségek azok, amelyeket szerintük a Soros-féle maffiahálózat működtet, a kormány szervilis lakájainak egyike, bizonyos Jurák Kata pesti srác interjút készített az Index munkatársával, akinek a kérdésére nem volt hajlandó válaszolni a Fidesz alelnöke. Ez valamiféle médiatörténeti kilométerkavics lehet, amikor egy újságírónak álcázott szarlapátoló nem a hatalmon lévőket faggatja, hanem egy másik újságírót von felelősségre saját múltbéli sérelmei miatt. Olyan szép, hogy ide kell tennem.

És az megvan, hogy 1,8 milliárd forint adófizetői pénzt tol a magyar kormány egy, a szlovák másodosztályban játszó csapat stadionjának felújítására? Ha nem direkt szopatnak, hergelnek, akkor rohadjak is meg. Ez csak az egyik tétel, ugyanis a magyar állam összesen 3 milliárd forintot költ különböző hazai és határon túli fociklubok és utánpótlás-programok támogatására. A Székelyföld Labdarúgó Akadémiát és különböző alközpontjait például 413,2 millió forinttal dobják meg. Hogy megéri, vagy sem, az mindegy, választási alamizsnának kiváló. Éljen, éljen!

Választási szövetségbe hívja az ellenzék pártjait, ugyanakkor a demokratikus oldal kollaboránsait és „jószándékú balekjeit” bírálja Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a 168 óra csütörtöki számában megjelenő interjúban. Hogy kikre gondol? A meg nem nevezett balekok azok, akik háromféle új pólust akarnak csinálni. Molnár Zsolt szocialista elnökségi tagot, aki javaslataival szembe megy a szocialista párt kongresszuson elfogadott irányvonalával, Botka árulónak tartja. Erről mit gondoltok?

Miközben Orbán kiadta az ukázt, hogy miszerint földbe kell döngölni a nem kormánypárti sajtót, ha kell újságírónként, a Magyar Idők nevű propagandaizé megint jól értesült, és tolja a faszságokat. Ezúttal arról értesültek jól, hogy Róna Péter vezetésével borulna össze a Jobbik az MSZP-vel és a LMP-vel. Hogy az állítást egyetlen komolyan vehető bizonyítékkal nem sikerült alátámasztani, csak a szokásos pöcegödörújságírás bizonyítéka. Nem baj, valahogyan le kell járatni az ellenzéket, ha már a kormánypárt azzal nem tud választást nyerni, hogy mi minden jót cselekedett az elmúlt években.

Hát ez a helyzet. Hányinger reggel korán. Nem baj, teszek valami muzsikát és jöhet a mehet. Szép napot mindenkinek!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.