Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi már nem fogjuk megérni, hogy az unokánk köp egy nagyot, amikor felszáll a repülőre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Remekül haladunk, jól teljesítünk, csak hát háború van és ilyenkor hallgatnak a múzsák és a kormány reményei szerint az újságírók is hamarosan hallgatni fognak. Addig is, íme egy szép kis grafikon.felsooktatas

Remélem, mindenki jól látja és érti is, amit lát. Ha valaki mégsem, annak elmagyarázom. Épül a munkaalapú társadalom. A te gyereked, az én gyerekem, a postás gyereke nem fog továbbtanulni. Mert a családbarát magyar kormány inkább eteti ingyen a kölköket – nem ingyen, mert azt is te fizeted, meg én és a postás -, mintsem az oktatásra költene. És mert a családbarát magyar kormány ugyan utcára vitte az embereket a tandíj ellen és tényleg, nem is lett tandíj. Valami más néven vezették be a hússzorosát annak, amit az előző kormány akart volna tandíjként. Amit te, én és a postás még ki tudtunk volna nyögni, de a mostani évi fél-három milliót nem tudjuk kinyögni, mert nincs miből, mert a minimálbér alacsonyabb, mint a létminimum, mert az úristennek nem emelkedik az életszínvonal és mert nem is tud emelkedni, ha a gazdasági teljesítőképesség nem emelkedik. Az pedig nem fog emelkedni, mert gyakorlatilag a külföldi tulajdonban lévő összeszerelőüzemeken és a közpénzeket felzabáló, a magyar vállalkozásokat megfojtó strómancégeken kívül semmi nincs, amitől fejlődhetne.

De nem baj, mert ez így pont tökéletes. A te gyereked, az én gyerekem és a postás gyereke amúgy sem tud tanulni, éppen jók lesznek szalagmunkásnak, vagy minimálbérért zsellérnek Mészárosék földjére. Diplomája majd az Orbán-Lázár-Rogán és hasonló, ősi nemesi neveket viselő családok gyerekeinek lesz. Csak azoknak, akik hűségesen szolgálják a pártot.

Van azért jó hír is. Jó esély van rá, hogy mi már nem fogjuk megérni, hogy az unokánk köp egy nagyot, amikor felszáll a repülőre és elmegy olyan országba, ahol nem az Orbán nevűn múlik az ő jövője, hanem csak önmagán.

„Nőtt a természetes fogyás 2017 első öt hónapjában az előző év azonos időszakához képest, mivel a halálozások száma jelentősen, a születéseké azonban csak kismértékben emelkedett – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel. 

A közlemény szerint 2017 első öt hónapjában 36 508 gyermek született, ez 267-tel, 0,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát. Az 59 592 halálozás 11 százalékkal magasabb, mint a 2016. január-májusi időszak haláleseteinek száma. A természetes fogyás 23 084 volt, 5404-gyel több az egy évvel korábbinál.”

A közlemény nem tér ki arra, hogy a születések számába beleszámítanak-e a külföldön született, Magyarországon (is) anyakönyveztetett csecsemők. Pedig érdemes lenne tudni.
„A halálozások jelentős, valamint a születések számának kismértékű emelkedése következtében a természetes fogyás a 2016. január-májusi 17 680-nal szemben 2017 első öt hónapjában 23 084 volt, ez 31 százalékos emelkedést jelent – olvasható a közleményben.
A KSH adatai szerint a házasságkötések számának hosszabb időszak óta tartó nagymértékű emelkedése megtorpant, és 2017 első öt hónapjában visszaesett az egy évvel korábbihoz képest. Az idén január-májusban anyakönyvezett 15 402 házasságkötés 8,9 százalékkal, 1503-mal volt kevesebb az előző év azonos időszakához képest. A szökőnaphatás figyelembevételével a házasságkötések számának visszaesése kisebb mértékű volt. Ezen belül a januári enyhe növekedést leszámítva, a február-májusi időszakban átlagosan 9,5 százalékkal mérséklődött a házasságkötések száma.”

Egyszóval az van, hogy miközben az életszínvonal nem emelkedik, a halálozások száma meg igen (nem is akármennyivel), a születések számát lényegében nem sikerült a kormánynak pozitív irányba mozdítania – minden melldöngetés, CSOK, családi adókedvezmény, ingyenkajapiazizi ellenére sem, de legalább évről évre kevesebb fiatal szerez diplomát. Kíváncsian várom, ezt hogyan fogja úgy tálalni a fideszes kommunikáció, hogy sikertörténet legyen belőle. Megoldják.

Addig is, akinek mégis sikerült megszületnie, de még nem patkolt el és emberi életre vágyik, az körülbelül ezekkel a lehetőségekkel számolhat az elkövetkező évekre is. Vagy megemeljük a fenekünket, vagy elfogadjuk ezt és átmegyünk a kormány közösségi oldalára örvendezni. Hátha leesik nekünk is valami jó kis államtitkár helyettesi állás. Csoda egy ország ez, az már biztos.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.