Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


És közben az ő élete múlik el úgy, hogy nem is élt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Esküszöm, ezeknek ez a mániájuk. A pecsételés, bélyegzés. A francnak nem mennek valami marhatelepre dolgozni, ott kiélhetnék a hobbijukat. Frissen sült hír, hogy már annyira csodálatos minden ebben az országban, hogy csak egy dolog van hátra. Javaslatot küldtek Brüsszelnek, melyben azt követelik (igen, drága barátom, ezek úgy javasolnak, hogy követelnek. Ezt a nyelvet beszélik, semmi mást), hogy a külföldi gyártóknak jelölniük kell az élelmiszerek csomagolásán, ha szarabb minőséget hoznak ide, mint máshová. És nem, senkit nem érdekel, hogy már túl vagyunk ezen és kiderült, hogy nem szarabb. Egy darabig kuss volt, most kezdik elölről.

A civil szervezeteknek meg jelölniük kell, ha külföldről is kapnak támogatást. Nekem meg az jutott eszembe, hogy ezt mostmár tényleg be kellene vezetni, de viszonossági alapon.

Kezdésnek mindenre kerüljön pecsét, ami közpénzből működik. Az Origo szerkesztőségétől kezdve Matolcsy Rómeó szeretőjének homlokáig mindenre. A felcsúti kisvasútra, a belföldi és külföldi fociklubokra, Schmidt Mária háta közepére.

Valaki végig gondolta már, hogy miközben vért izzad a lakosság döntő része azért, hogy egyik napról a másikra valahogy megéljen, ezek mi a faszt művelnek? Verik a mellüket a vizes vb-vel, a főkretén fukszot kap a nyakába és teljes erőből savazzák azokat, akik pont ugyanúgy hozzájárultak anyagilag ehhez az egészhez, mint mindenki más, de szót emelnek ellene. Baszki, nem a sportolók ellen, nem a rendezvény ellen ugat itt senki, hanem az ellen, hogy a kibaszott sok erre költött milliárd forint 80 százalékát ellopták a gecik. Ez a baj, nem a verseny. Akkor is, ha a kommentátor minden egyes közvetítésben elmondja, hogy denagyonjóéljenéljen. Épp csak Orbánt nem szövi bele a mesébe, mint aki mindezt lehetővé tette.

A saját propagandagépezetüket is velünk fizettetik meg. Mit gondol a kedves állampolgár, miből tartja fenn magát az Origo-888-PestiSrácok-Magyar Idők-TV2-közpénztévé-kormányblogok sora? Megmondom. A mi pénzünkből. A reklámbevételekből, ami nem olvasottság alapján megy. Olyan reklámokból, amelyet közpénzből működtetett állami vállalatok tolnak, kötelező jelleggel. Pecsétet rájuk!

Miből fizetjük a minisztériumok működését? Az ezeregy rabló honnan kap fizetést? Még Semjén Zsoltnak is saját főtanácsadója van, havi 1 640 000 forintért. Azt is mi fizetjük, senki más. Miféle főtanácsokra van szüksége vajon ennek a kártékony semmirekellőnek?

Az hétszentség, hogy meglepődnénk, ha megkapargatnánk, kicsoda-micsoda ténykedik mint államtitkár helyettes. Például. Kevés szakember, sok rokon-haver-ivócimbora. Pecsétet rájuk!

Pecsétet Rogán Tóni táguló lakására, méregdrága ridiküljére, Cili asszony ronda kalucsnijára, Vajna szivarjára, Vajnáné brilljeire és fánkozójára, Tiborcz kastélyaira, Rasi saját lábára, Orbán bányáira és cégeire, Lévai Anikó földjeire, Mészáros Lőrinc minden vagyonára, földjeire, luxusautóira, külföldi kastélyaira, szállodáira, kempingjeire, tévéire, újságjaira, a felesége frissen szerzett rádiójára. Pecsétet a stadionokra itthon és külföldön, a focisták falábára, az ötvenszeres költséggel készült díszkutakra, térkövekre, a sehová nem vezető utakra, a használhatatlan kerékpárutakra.

Mindenre és mindenkire pecsétet, aki akár uniós, akár belföldi közpénzhez jutott, abból szerezte a vagyonát, abból kapja a fizetését, abból tartja fenn a kormány. Basszus, mindjárt rájönne a sok agyatlan, aki életben tartja ezt a mocskos rendszert akár aktívan, akár úgy, hogy szarik bele az egészbe, mert nem az ő dolga, hogy jut itt mindenre, csak arra nem, hogy az ő nyomorult élete jobb legyen. Mert még mindig nincs kréta a gyereke iskolájában, nemhogy számítógép, informatika-, vagy nyelvtanár. Mert nincs normális buszközlekedés, mert neki nem jut orvos, műszer, műtéti időpont. Mert ő döglik bele, hogy az idős szüleit támogassa anyagilag is, fizikailag is, miközben a gyerekét is kellene támogatnia, hogy tovább tudjon tanulni. És közben az ő élete múlik el úgy, hogy nem is élt, mert mindig az aktuális vérszopókat táplálta.

Nem is kell annyi pecsét. Csak egyetlen, de az jó nagy. Mindjárt rá lehetne ütni az országra, keresztben. Ez legyen rajta: Hülyék.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.