Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rezsiszilárd a neved

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát szép jó estét, drága olvasóim! Ez még nem a kedves hallgatóim és lehallgatóim rész, de ami késik, az egyrészt később lesz, másrészt meg jön.

Nem tudom, hányan látták jönni például a nap egyik legjobb hírét: Mészáros Lölöt a szárnyára kapta a világhír, már a Bloomberg hasábjain hasít az ő zsenialitása, miután elmondhatja magáról: az övé a világ legjobban teljesítő részvénye. Nem akárhol, a 100 millió dollár fölötti kategóriában. Háhá. Mekkora menőség már, hogy a mesebeli gázszerelőről írnak a világsajtóban, aki haverja a miniszterelnöknek és mindenét ennek a csodálatos barátságnak köszönheti. Sajnos a Bloomberg szerzője sem hiszi igazán, hogy a Zuckerberget megszégyenítő okossága miatt kapaszkodott fel ilyen hirtelen oda, ahol csóréseggű felcsúti lakosként szédeleg az ember. Gratu, Lölö, ne hagyd abba!

Nálad okosabbat én egyet ismerek. Vagyis kettőt, de most az egyiket említem meg futólag, mert beszartam rajta. Rezsiszilárdról van szó, Kósának még szerintem ki kell heverni Tusványost. A Fidesz nehézsúlyú kommunikációs fenegyerekét azért tolták ki a mikrofon elé, hogy sajtót tájékoztasson, ebben a témában: „Orbán Viktor tusványosi beszédének értékelése.” Ez azért kemény… ezt is megértem, basszus. A mezítlábas szellemi birkózó elmagyarázza az alattvalóknak, hogy mire gondolt a pocakos zöldborsó. Soros-migránsok-maffiahálózat- mindmeghalunk-csak a Fidesz. Vicsorgó ámokfutás, önszemenköpés, összevissza halandzsázás, arrogáns, kioktató seggfejkedés, Orbán meghazudtolása és az újságírók parttalan szívatása – Rezsiszilárd a neved. Akár el is lehetne keseredni, hova jutott ez az ország. Ahol Orbán Viktor nagyobb államférfinak számít állítólag, mint Széchenyi István, és ahol Orbán Viktor magyar hangja Németh Szilárd. Blöhh.

Ha már ilyen lazára vettük a figurát, akkor a poszt-tusványosi traumák közepette nézzük meg ITT, mit gondolnak Erdélyben Sorosról, és úgy általában a sorosozásról. Ez foltokban igen kellemes meglepetés volt nekem. Ajánlom nektek is.

Hungarikum-sorozatunk mai része úgy szól, hogy 17 milliárd forintba kerül a Millenáris park. Sokatmondó, hogy ebből 6 milliárdot betonra, 2.5 milliárd zöldre költenek. Mondom, park. Összehasonlításképpen: a Széll Kálmán tér csodája 5.3 milliárdba fájt. Ebből a cikkből kiderül, érdemes belelapozni.

A BKK-botrány aktuális állása szerint több ezer, mintegy 3500 ember személyes adatát lophatták el az amatőr, balfasz, béna informatikai rendszer okán. Teljes nevekre, felhasználónevekre, e-mailcímekre, igazolványszámokra tessenek gondolni. Tudom, hogy nem téma, és álhír, meg bizalom aláásása, de azért szerintem ilyen világraszóló szégyenteljes sztori nincs is. Jaj, dehogy nincs. Hát nincs is annál jobb, mint magammal összeveszni.

Nagyon helyes: Semjén keresztényfővadász Zsolt kóbor kutyát egyetlen lövéssel halálba segítő ötlete kiverte a biztosítékot azoknál az állatvédőknél, akik napi szinten, mindent megmozgatva próbálják kidobott állatok életét megmenteni. Az egyik legjelentősebb állatvédő szervezet munkatársa, aki 13 éve ment kutyákat ezt mondta:

„Akár magánemberként, akár kormánytagként vált a kóbor kutyák magyar hangjává Semjén úr, a rossz hír az, hogy eltévesztette, mert a kóborkutya-problémát, ahogy általában a szociális problémákat sem lehet érzéketlenül kezelni. Az, hogy a gyilkolászás megoldási útként felmerül, az a legalja. Egy fejlett társadalom a bajban levőktől nem megszabadul, hanem kigondolja a segítséget”. 

Minden tiszteletem az állatvédőké! Tényleg franc se érti, hogy miközben közpénzből virágzik a sintérbiznisz, a magát kereszténynek és demokratának becézgető kártékony politikusok egyik legkártékonyabbját azért eszi a fene, hogyan lehet likvidálni a neki nem tetszőt. Inkább nem kommentálom. Jobb lesz mindenkinek.

Ehelyett a nap kommentje Erikától:

100-szor megállapítottuk már, de most ismét. Az igaz magyarokat arról lehet megismerni, hogy nem tudnak helyesen írni!

A fiúk-lányok ma is úsztak. A férfi 200 m gyors döntőjében a már bronzérmes Kozma Dominik a 6. helyen végzett.

A női 1500 m gyors  döntőjében Kapás Boglárkáért és Késely Ajnáért szurkolhattunk. Az előbbi a negyedik, utóbbi a nyolcadik helyen végzett. Ajna, akit nem is vártunk a döntőbe, azt mondta a verseny után, reméli, hogy nem okozott csalódást. Istenem, ha ez lenne a legnagyobb csalódás, ami érne minket…

A tegnapi arany után Hosszú Katinka ötödik idővel jutott a 200 m gyors döntőjébe.

A férfi 200 m pillangó elődöntőjében mekkorát úszott már Cseh Laci és Kenderesi Tamás!!! A második elődöntőben 1. és 2. helyen végeztek, holnap mindkettőjükkel találkozunk a döntőben.

Hatalmas gratula mindenkinek! A férfi pólósainkról reggel ejtek további szavakat, ők most mérkőznek Oroszországgal a negyeddöntőbe jutásért. Egyelőre nincs okunk a körömrágásra: félidőben, az első két negyed után 8-1-re vezetünk e sorok írásakor. Hajráááááááá! Jó éjt, világegyetem, reggel velem ugyanitt folytatjuk további őrültségekkel.

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.