Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hűséges Újságírók Pasa Parkja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Lehetőleg nekem is, mert elég nyomesz napjaim vannak mostanság. Már csak az vigasztal, hogy a komplett szerkesztőség hasonlóan érez. Na, de majd összekapjuk magunkat.

Hosszú Katinka világbajnok, Kozma Dominik döntős. Jó volt így zárni a tegnapi napot. Balog Zoltán adta át az érmet, de kivételesen nem kommentálom. Rendben van ez így. Megdöbbentő, hogy Katinka ennyire meg tud hatódni, ennyire nem evidencia neki, hogy ő a legjobb. Jó volt látni azokat a könnyeket a himnusz alatt. Szép volt lányok és szép volt fiúk.

A pólós lányok sajnos kikaptak Kanadától, ők nem jutottak a döntőbe.

A lengyelek leköröztek minket, nincs mese. Ott a kormány már nem fapados trollokat használ – a magyar még de, van még mit tanulni – hanem robotok kommentelnek bele a közösségi oldalakba, szidva az álcivileket és Sorost. Vicces. Remélhetőleg nálunk is lesz ilyen technikai fejlesztés, ha már Deutsch Tamás meghirdette a digitális jólétet.

Mint a jóéjtben már szót ejtettünk róla, az Orbán nevű embert kitüntette a Fina. Íme, a díjazott.

 MTI Fotó: Kovács Tamás

MTI Fotó: Kovács Tamás

Hát – tudom, háttal nem kezdünk mondatot, de nekem lehet, mert még álmos vagyok – remek cikket leltem megint a 888.hu-n. A címe: Hatalmas előrelépés az állatvédelemben. Izgatottan nyitottam meg, már előre örültem, hogy végre rendezte a törvényalkotó az állatvédelmi törvényt. Talán ténylegesen lecsukják az állatkínzókat és nem csak egy novellát kell elolvasnia annak, aki agyonver egy kutyát. Esetleg nem vagyontárgyként, hanem élőlényként kezelik az állatokat. Hát – hopsz, még egy hát – pofára estem. Nem nálunk fogadtak el új állatvédelmi törvényt, hanem Spanyolországban és arról szól, hogy ezentúl a Baleár-szigeteken ezentúl nem sebesíthetik és nem ölhetik meg a bikaviadalokon az állatokat. Egy bika legfeljebb 10 percig lehet az arénában, aztán visszakísérik az öltözőbe és egy állatorvos megvizsgálja, hogy nincs-e rajta sérülés. Köszönjük, Emese.

Nem erről jut eszembe, csak úgy, spontán. Azerbejdzsánban az Újságírók napján Ilham Aliyev elnök megköszönte a kormányhoz hű újságírók munkáját. Ezt úgy csinálta ő, hogy nagyértékű lakásokat ajándékozott ezeknek az embereknek. Miután nem kicsiben játszik a diktátor, már több, mint 400 hűséges újságíró kapott ingyen lakást és Aliyev továbbiakat ígért. Komplett ilyen lakóblokkok vannak.

Azon töprengtem, hogy amikor majd Orbán Viktor átveszi ezt a szép szokást, vajon hány lakást kell építtetnie a mi pénzünkből. Mindenesetre szép látvány lesz, ahogy G. Fodor átkopog a szomszédba Bayernek, hogy kérdezze már meg Jurák Katát, hányadikon lakik Máté T.

Az egyik frekventált lakást feltétlenül az Origo Hecker Flórián néven tevékenykedő munkatársát illeti. A szorgalmas munkaerő tegnap este egy igen hosszú és nem kevéssé zűrzavaros cikkben fejtegeti, hogy a BKK jegyrendszerének hibáját leleplező fiatal lényegében nem csak bűnöző, hanem hazug is. De nem csak ő, hanem az ellenzéki sajtó is, amelyik fél kézzel felhergelte a hiszékeny magyar polgárokat, a másik kezével pedig lényegében romba döntötte az ártatlan BKK-t. Merthogy nem is igaz, hogy éjjel vitték be kihallgatásra a srácot, mert reggel ment érte nem kevesebb, mint négy darab rendőr. Hát így már mindjárt más. És – Hecker Flórián szerint – a fiú annyira hülye, hogy egy nem működő e-mail címre írta meg az esetet a BKK-nak, akik ezt így meg sem kaphatták. Igaz, hogy a fiú azonnal cáfolta a dolgot és igazolta, hogy amint felfedezte a hibát a programban perceken belül jelezte a BKK-nak, mégpedig a jó, működő címen, ez az Origo szorgos szalagmunkását nem igazán hatotta meg, mert ő úgy döntött, hogy ez csak egy héttel később mondta meg a fiatalember. És kész. Ergo: megint nem az a hülye, aki hibázik, hanem aki ezt leleplezi, beszámol róla, felháborodik.

Csapjunk bele a lecsóba, induljon a nap.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.