Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még mindig mi vagyunk többen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sötét van, dörög és morog, de legalább vége a csatakosra izzasztó kánikulának. Ha csak átmenetileg, akkor is.

Nade. Ki van tüntetve a Fidesz első embere. Bizony. És én most ide rámolom a komplett MTI hírt erről, mert minden szava aranyat ér. A kiemelések tőlem vannak, hogy egyszerűbb legyen értelmezni. Ez az az MTI anyag, amire bízvást állíthatom: eszemf@szom megáll és úgy marad.

A vizes sportok világszervezete (FINA) legrangosabb kitüntetését kapta meg Orbán Viktor miniszterelnök a szövetség elnökétől, Julio Cesar Maglionétól hétfőn az Országházban.

A kitüntetést a szövetség egyéneknek, például olyan államfőknek, minisztereknek, rangos személyeknek, FINA-világbajnokságokat szervező országok államfőinek, társaságok és hálózatok elnökeinek és másoknak, valamint a FINA szponzorainak adományozza, akik a sport és az erkölcsök szellemében képviselik a szövetség céljait, ideáljait.
Maglione a díj átadásakor azt mondta a miniszterelnöknek: «Ez a világbajnokság – és ezt már elmondtam az újságíróknak – személyesen az Ön érdeme is, hiszen mindössze két év alatt sikerült megszervezni, mert minden szükséges eszközt biztosított hozzá. Ez az ország gyönyörű, ez a város remek, az emberek nagyszerűek, és mindent megoldanak, és őket ön képviseli, és ön a barátunk.»
Orbán Viktor megköszönve a kitüntetést kijelentette: tisztában van azzal, hogy ezt a rangos elismerést a magyar nép kapta, és örömmel veszi át a nevében, mert az a világrekord, hogy Magyarországnak sikerült két év alatt felkészülnie a vb megrendezésére, nem egy kormány világrekordja.
« Nem baj, ha egy népnek jó kormánya van, nem baj, ha olyan kormánya van, amely elkötelezett a sport mellett, de ez egy egész ország közös erőfeszítése volt. A vb megrendezésére való felkészülést azzal kezdtük, hogy külön törvényt alkottunk rá, és ezt minden parlamenti párt támogatta. Ami azt jelenti, hogy mindenki, tehát a teljes lakosság, a nemzeti közösség minden képviselője támogatta azt, mögé állt annak, hogy belevágjunk egy ilyen nagy kalandba, és ilyen rövid idő alatt megszervezzük az eseményt» – mondta a kormányfő.

Hozzáfűzte: a sport az egyik legfontosabb dolog a modern világban. «Apaként mondhatom, hogy sport nélkül nincs esélyük az apáknak és az anyáknak arra, hogy megfelelő módon felneveljék és taníttassák gyerekeiket, hogy ők versenyképesek legyenek a jövőben. A sportra szükség van. És önök, mint a világ egyik legnagyobb sportszövetségének a vezetői hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek a világ minden családjában megfelelő módon nőjenek fel. Az önök tevékenysége tehát része az éltünknek. A magyarok nagyon családorientáltak, és mi hálásak vagyunk önöknek, hogy biztosítják ennek a nagyon fontos szervezetnek a működését. Köszönöm a kitüntetést, és igyekszem kiérdemelni. A jövőben is sokat kell dolgoznom ezért, de minden meg fogok tenni, hogy rászolgáljak erre az elismerésre» – mondta Orbán Viktor.”

Jajó. Nincs hozzáfűznivalóm. A nap kommentje – már csak azért is, mert végre nem csak pesszimizmust érzek az olvasók irányából – Zsolttól:

Még mindìg mi vagyunk többen! Le kell győzni az apátiát, félelmet! Azt kell megérteni, hogy mindent „legyalultak, megszálltak” Itt mår csak nekik van veszteni valójuk. Ha kellő kiállást látnak, eltünnek. Minden, nagy pofa ellenére, gyávák gyülekezete!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.