Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Felrúgták, a földön cibálják és köpködik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Forró őszt jósolt a fideszes meteorológia, de már a nyár is forró. Nagyon forró. Háborút vívnak Orbán zsoldosai. Olyan háborút, ami egy orbitális nagy hazugságra épül. Minden ezt a hazugságot szolgálja, ebbe a hazugságba kapaszkodva akarják megőrizni a hatalmukat.

Van egy kisebb csoport, amely csoport – az egyszerűség kedvéért dolgozzunk színekkel – a fekete színt szereti. A csoport vezetője ezt hirdeti, egyedül elfogadható, helyes elvnek állítja be. És innen kezdve nem az történik, hogy igyekszik meggyőzni mindenki mást arról, hogy valóban a fekete a jó. Nem. A feketéről lényegében szó sem esik. Arra hergeli a híveit, hogy gyűlöljenek mindenkit, akinek a fehér, kék, sárga, zöld, hupilila tetszik jobban.

Orbán és szolgái éppen ezt teszik. Nem a saját politikájuk helyességéről igyekeznek meggyőzni az embereket, hanem minden más gyűlöletes voltáról és arról, hogy bárki, aki mást gondol, másban hisz, mást mer mondani, az ellenség. Azt irtani kell, rugdosni, köpködni, pusztítani, kiröhögni, elüldözni, megfélemlíteni kell.

Erről szólt a tusványosi kitelepült gyűlöletkampány is. Az ott megjelenteket arra trenírozzák, hogy gyűlöljenek mindent és mindenkit, aki és ami eltér attól, amit a centrális erőlködés kitol magából. A nagy habverés ellenére pár ezer erdélyi magyar volt kíváncsi az eseményre, de még ezek jókora része is inkább csak a koncertek miatt ment, mintsem Orbán, vagy Tőkés miatt.

Vagy gondoljunk a szavazásra. 2014-ben – amikor már megkapták a szavazati jogot a külhoni magyarok (tovább mélyítve ezzel a szakadékot ember és ember között), csak egy részük szavazott. Akkor 550 000 külhoni magyar kapta meg az állampolgárságot (ennyinél zárult le az eljárás és tették le az állampolgári esküt) és az NVI 2014 április hatodikáig 87 972 érvényes szavazatot talált. Ebből 42 027 biztosan romániai szavazó, 30 622 esetben nem lakcímet, hanem e-mail címet adott meg az illető (tehát nem azonosítható be az ország), 10 211 szerbiai cím volt. A többi szavazat egyéb országokból érkezett.

Ezek a számok még nem a véglegesek, némileg módosultak a számlálás lezártáig, de az arányok jól láthatóak. Ha azt is hozzátesszük, hogy nem minden érvényes szavazat a Fideszre érkezett, akkor azt látjuk, hogy a külhoni magyarok kevesebb, mint 16 százaléka szavazott bárkire is, ebből sem mindenki a Fideszre és nem mindenki Erdélyből. Mégis felépítették azt az illúziót, amit Magyarországon is felépítettek. Hogy többségben vannak, a többség akarata az egyedüli legitim akarat. Egyszerűen azt sugallják, hogy senki nem számít, csak azok, akik őket támogatják. Sőt, mindenki áruló, elmebeteg, felforgató, aki nem azt szajkózza, amit a szájába próbál adni a propaganda.

Mára ott tartunk, hogy Bayer Zsolt propagandista kijelenti: mindenki ellenünk, aki nem velünk és mindenkit el kell taposni, aki nem a Fideszt támogatja.

„Az idei tábornak egyetlen «újdonsága» volt. Eleddig soha nem akarta összekenni önmagával ezt a tábort a «haladó» Európa és a liberális elmebaj. Idén először megtette. Egy szerencsétlen, összefüggéstelenül dadogó nő jött közénk, hogy megzavarjon bennünket. Kétszer harminc másodpercet kapott a sorstól, és persze az őhozzá teljesen hasonlatos média kitüntető figyelmét is elnyerte. Similis simili gaudet. Szerencsére egy kecske nem csinál sarat.

De a szeretett erdélyi közönség legalább végre látta, mitől kell megmenteni a világunkat. És ez jövőre rajtuk is múlik.

Én pedig őszintén remélem, hogy az erdélyi közösség felébred végre. Talán megértik, hogy ami ott történik velük (az 1,3 millió erdélyi magyar vagy a Fideszre szavaz, vagy nem része többé az erdélyi közösségnek), az történik itt velünk, magyarországi magyarokkal is. A közösség, a nemzet része kizárólag az a 1,5-2 millió ember lehet, akik a Fideszre szavaznak, a többiek jobb esetben nem léteznek, rosszabb esetben ellenségnek minősülnek.

Olyan ellenségnek, akivel szemben immár bármi megengedhető. Sőt, kívánatos. Ahogy azt az egy tiltakozó nőt szerencsétlen, összefüggéstelenül dadogó mocsoknak minősíti a Fidesz propagandistája, éppen úgy kiáltja ki a hatalomért és pénzért bármire képes csürhe ellenségnek az ország döntően nagyobb hányadát.

Ahogy azt a nőt ott meg lehetett rugdosni és fenyegetni, a miniszterelnök, a magyarországi és erdélyi politikusok szeme láttára és ahogy a közpénzből élő propagandagépezet tovább folytatja a rugdosását – immár verbálisan -, éppen ez történhet és történik is határon belül mindazokkal, akik ki merik mondani a véleményüket akkor is, amikor az nem egyezik a kormány elképzeléseivel.

Felrúgták, a földön cibálják és köpködik jó ideje a nem kormánypárti sajtót, a civil szervezeteket, közéleti szereplőket és – ez az igazán borzalmas – azokat a polgárokat, akik nem félnek véleményt nyilvánítani valamilyen módon. És ehhez kér segítséget Orbán is, Bayer Zsolt is. Egy olyan rendszer fenntartásához, amely kirekeszt, megbélyegez, tönkretesz, megfélemlít, elüldöz mindenkit, aki nem borul le előtte.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.