Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nemzeti elrettentés és elhülyítés rendszere

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát nem aranyos ez a tehénke? De. Mert most az van, hogy én jól megmondom, mit gondoljatok a tehénkéről. Pedig nem. Szépjóreggelt, hétfő van, és ez mindig kisebb megrázkódtatás azoknak, akik az idő klasszikus múlása szerint élik az életüket. Akik nem, azoknak csak egy újabb nap. De mekkora az esélye annak, hogy két egymást követő napon, két különböző ember elaludjon? Hát igen, a kolléga után nekem is sikerült ma, de mivel nem tudok novellát írni, ezért inkább összetákolom a jóreggelt posztot annyi idő alatt, amennyi alatt sikerül.

Ameddig aludtunk, tudomásom szerint a világ nem fordult ki a sarkaiból, a gonosz nem nyerte el méltó büntetését a jótól, viszont lehet lélegezni legalább. Nem sokáig, mondjuk. A várva-várt hidegfront csak holnap érkezik, ma még az utóbbi időben megszokott (megszokott a francot, én nem tudom, de főleg nem is akarom megszokni) 34-35 fokos hőmérséklet-maximum lesz terítéken. Délután és este potenciális záporokkal, zivatarokkal, viharokkal és jégesőkkel viszont érkezik a lehűlés, ami elvileg egy hétig tart. Éljen-éljen!

Még tegnap olvastam, hogy a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet által készítettt felmérés szerint még a fideszesek is pénzkidobásnak ítélik a Soros-ellenes kampányt. Hát ez egy meglehetős csúsztatás az én olvasatomban. Az, hogy a fideszesek 54%-a pénzkidobásnak tartja Gyuribá’ köpködését, nem jelenti azt, hogy kevesebben lennének Soros tevékenységének bírálói. Érzékelek itt némi ellentmondást, de az én bajom. Majd jól megbeszélem magammal. Vagy nem.

Úgy néz ki, hogy aranyba borulhatunk ma, vagy ha nem is, de mindenképpen megszülethet az első magyar aranyérem a vizes vébén, amennyiben Hosszú Katinka első számú esélyese a 200 méteres vegyesúszásnak. Női pólósaink ma este a negyeddöntőben Kanadával mérkőznek, ez egy nap lépés lehet a dobogó felé.

De és ámazonban a nap híre emellett feltétlenül az, hogy a vezérigazgató urak kényszeredett bocsánatkérése ide, vagy oda, ma mindenképpen megtartják a BKK elleni tüntetést. Az Occupy Oktogon Bázis közleménye szerint a T-Systems és a BKK vezetőinek szombati közleményei csak megerősítették a szervezőket abban, hogy ne kérjenek a jogi intézkedésnek álcázott megtorló akciókból. Következésképpen megtartják a tervezett demonstrációt 19 órakor a Rumbach Sebestyén utcában felállított guruló színpadnál. És a lényeg:

Elutasítjuk a NER-t, a nemzeti elrettentés és elhülyítés rendszerét. Nem kérünk egy olyan pártállamból, amelyben a rendőrség újra asszisztál a lakosság megfélemlítéséhez. Most kell nemet mondani!

A nap másik eszelősen nagy hírét a mindig mindenről nagyon jól értesült Magyar Idők hozta. Úgy tűnik, a nyakig érő munkaerőhiányt nem sikerült egyelőre orvosolni aMÁV nevű állami cégnél sem. A lap szerint egyelőre nem segített a munkaerőhiányon sem a magán-, sem az állami szektorban a bérrendezés, ezért egyre több vállalat úgynevezett toborzási bónusszal próbál munkaerőt szerezni. Vagyis a csodafegyver ez lesz: 35 ezer forint jár annak a dolgozónak, akinek sikerül új munkavállalót beszerveznie a társasághoz. Ha jól értem, akkor ez egy egyszeri juttatás, amit a toborzó abban az esetben kap meg, ha a jelöltet felveszik, lejár a próbaideje és a munkakörhöz kapcsolódó követelményeket teljesíti. Hát ha ez nem fogja motiválni az embereket, az állami vasútnál álljanak munkába, akkor semmi. Még szerencse, hogy a főnöki eligazítás szerint mi vagyunk Európa jövője. Hát tényleg.

Akkor mondom tovább, hogy néz ki Európa jövője. Olybá tűnik, hogy Balog embertelen-dilettáns-semmihez nem értő-ájtatos pap minisztériuma és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ összefércelt egy nyílt levelet, amit az egészségügyi intézmények vezetőivel íratnának alá. Nem más ez, mint egy sorvezető, a cél pedig leginkább az elhallgattatásuk. A levél pedig az egészségügy helyzetéről szóló álhírek terjesztésével vádolt sajtónak szól. Ennek aláírásával az intézményvezetők kifejezhetik rosszallásukat az egészségügyet ért, bár általuk konkrétan meg nem nevezett „igaztalan támadások” miatt. ITT feltétlenül olvassa el mindenki ezt a trágyát, és forduljon fel a gyomra. Egyszerűen hihetetlen, hogy ezek az emeberszerűek mennyire aljasak bírnak lenni annak érdekében, hogy újra választást nyerjenek. Tényleg nincsen ilyen. Pedig van.

Ami pedig a ma reggeli zenei kínálatot illeti, kezdjük valami keménnyel a hetet, hátha jobb lesz mindenkinek. És mindenkinek is. Egyelőre ennyit tudok elmondani. Még nem tudom, mivel, de jövünk vissza. Szép napot, jó munkát, kellemes nyaralást, eredményes hetet (válogassátok ki)! 🙂

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.