Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: Pedig nem ő varázsolt egy nap alatt a gyémántból egy kupac szart

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tehát az úgy van, hogy ha egy híres, neves repülőgépgyár kiad egy új modellt, ami műszaki hiba miatt lezuhan, akkor a légitársaság és a gyár rögvest azt állítja, hogy a szerencsétlenségben elhunyt pilóta emberi mulasztása okozta a tragédiát. Teszi mindezt azért, hogy ne lehessen őket felelőssé tenni, és ne kelljen kártérítést fizetni a családtagoknak!

Ugyanez a helyzet hajóbaleset, avagy vonatszerencsétlenség esetén is.

Nem állítom, hogy soha nem hibás a pilóta, vezető, kapitány. Azt viszont ki merem jelenteni, hogy sokkal többször próbálják rájuk kenni a dolgot, mint amennyiszer annak valós alapja lenne.

Aztán jön egy hosszú procedúra, ahol bíroságon próbálják tisztára mosni a sofőr becsületét, néha több, olykor kevesebb sikerrel. Jó példa erre a valós eseményeken alapuló Sully-csoda a Hudson folyón című film, ahol mindenki (személyzet-utasok) életben marad, mégis a hatóság elsődleges szándéka a pilótákra kenni a balhét és a felelősséget. (Nem árulom el, hogy sikerül-e nekik. Nézd meg a filmet!)

Úgy tűnik, most is erre látunk egy sokatmondó példát.

Ez a BKK-s app 550 milliós támogatást kapott.

Ha kiderül, hogy az elkészült silány termék nem ér többet 1-2 milliónál, még eszébe juthat valakinek megkérdezni, hogy ugyan már, de mire ment el ez a pénz?!

Egyszerűbb egy jószándékú, segítőkész 18 éves fiút megrágalmazni és meghurcolni, mintha ő rontotta volna el azt, ami jó volt, és ő varázsolt egy nap alatt a gyémántból egy kupac szart.

Remélem, belebuknak ebbe azok, akik a feljelentést tették, és azok a rendőri vezetők, ügyészek akik elrendelték az előállítást, mi több, éjfélkor kommandósokkal rátörették az ajtót valakire, aki soha sem titkolta kilétét, és soha nem nyerészkedett a felfedezett kiskapu segítségével.

Ha most fiatal ügyvéd lennék (sajnos nem vagyok sem ügyvéd, sem fiatal) máris keresném a kapcsolatot a családdal és ingyen vállalnám az ügyet, amit – ha kell – Strasbourgig vinnék, és ezzel talán országos ismertségre és megbecsült szakmai névre tennék szert.

És végezetül álljon itt az, hogy miként oldják meg ugyanezt a problémát az óceán túloldalán egy olyan cégnél, ami „icipicivel” nagyobb, mint a BKK: tavaly tízezer dollárt, azaz nagyjából 2,7 millió forintot kapott felfedezéséért az a Jani névre hallgató finn fiú, aki kritikus sebezhetőséget talált az Instagramban. Ennyi.

V. Z.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.