Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köszönjük, fiúk!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát beütött a vasárnap este, drága emberek! Szeretettel üdvözlök mindenkit ezen a világvégét ugyan nem okozó, ám viharokkal tarkított, fullasztó kánikulától elviselhetetlen nap végén. A villámzivatar utáni szauna érzés nem tartozik a kedvenceim közé, de nem baj, mert holnaptól átmenetileg enyhülünk mi, meg az időjárás is. De ne szaladjunk ennyire előre. Élő klasszikusok szerint ráérünk átmenni a hídon, mikor odaérünk.

Én egyelőre nem látok hidakat, úgyhogy mondom, mi van. A hvg.hu megszólaltatta a tusnádfürdői tiltakozásával a sorsot maga ellen kihívő nőt, aki nem tesz feljelentést az őt férfiasan bántalmazók ellen. Ellenben a csíkszeredai konzul sajtósának – esküvői fotós férje – aki a hajától fogva a földre rángatta, eltűnt a Facebookról, miután tegnap este félszájjal bocsánatot kért, amiért tahó módjára viselkedett. Mint tudjuk, ez mind nem hírérték. Az egyélőisten ellen tiltakozni, pláne az egyélőisten szentélyében tilos. Aki ezt nem vágja, az magára vessen.

Ezzel szoros összefüggésben – a szokásostól kicsit eltérve – köszönném meg a nap kommentjét Zoltánnak, aki meglehetősen reálisan összefoglalta a lényeget:

A tusványosi gorbánkoncert alatt levert lány, azon kívül, hogy egy igazi hős (már-már kamikáze…), akaratán kívül elért még mást is. Mégpedig azt, hogy az egész redvás gorbános-tusványosból Ő, és csakis Ő marad meg az utókornak! Hát a jelenről nem is beszélve! Hajrá Neki, és Respect, meg minden jót! ? ❤ IMÁDNI KELL! ?

Mindeközben a Financial Times brit üzleti napilap ingerküszöbét is elérte a fényességes telihold tusványosi beszédének híre, szertintük Orbán elmélyítette a kelet-nyugat megosztottságot Európában, tekintve, hogy megfogadta őkelme: megvédi az igazságszolgáltatást politikai alapon lefejező Lengyelországot az Európai Unió szankcióival szemben. Mivel Orbán fennállása óta az árok-, verem- és gödör-, újabban szakadék-ásásból táplálkozik, nincs itt semmi látnivaló.

Vona Gábor nyugdíjas polgárháborút vizionál a tusványosi szégyenteljes erőszak másnapján. És bár rendkívül okos, jól összerakott gondolatmenetet osztott meg Facebook-oldalán, nem győzöm hangsúlyozni: a cukisodás előtti Jobbiknak soha el nem évülő bűne van a legsötétebb indulatok és reflexek meglovagolásában. Úgyhogy abban feltétlenül egyetértünk, hogy innen a fiatalok még azelőtt elmenekülnek, hogy radikalizálódhatnának,  miközben:

Az itthon maradt szüleik, nagyszüleik pedig egymást eszik keserű lélekkel, a megegyezés és a közös országépítés reménytelenségével.

Gáborom! Ezért ti is sokat tettetek, lássuk be! És ha a Toroczkai-félékre gondolok, akkor nincsenek illúzióim. Úgyhogy.

A változatosság kedvéért Seszták Miklós fejlesztési izé ma a Kossuth rádióban nyilatkozott magára. Szerinte NINCS JELENTŐS ELTÉRÉS a négyszeres áron megrendezett vizes vb eredetileg tervezett, illetve végleges költségei között. Vagyis 40 milliárd majdnem ugyanannyi, mint 160 milliárd. Éljünk mi!

A NATO-tag Törökország közben Vlagyimiroviccsal bizniszel, mint az állat. Ankara és Moszkva 2,5 milliárd dolláros hadi üzletet kötött júliusban. Vagyis egy NATO-tagállam a szövetség legfőbb riválisától vásárol haditechnikai rendszereket, miközben a NATO folyamatosan presszionálja kelet-európai tagjait, köztük Magyarországot, hogy szabaduljanak meg az orosz/szovjet haditechnikától. Jó lesz, mindenki meglássa! Érdekes részleteket erről az ügyletről ITT lehet olvasni, ajánlom.

És mielőtt elköszönnék, szeretném megdícsérni az úszóinkat (igen, mi hazaáruló büdösliberálisok is szívből szurkolunk a magyar sportolóknak), akik ma szálltak medencébe, és egészen kiváló teljesítményt nyújtottak.

A férfi 4×100-as gyorsváltót – Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd – ma külön tisztelet illeti. Történelmi teljesítménnyel, bronzéremmel, nagy csapatokra ráverve, minden elvárást felülmúlva megszerezték Magyarország első érmét ezen a vébén. Magyar váltó ebben a számban soha az életben nem volt döntős. Én – és szerintem egy egész nemzet – ez előtt a teljesítmény előtt tiszteleg most, de persze sok szó esik majd a következő napokban Hosszú Katinkáról, Jakabos Zsuzsannáról, Kapás Bogiról, Cseh Laciról, a vízilabdázóinkról és mindenkiről is, akit most nem soroltam fel ide. Hajrá fiúk-lányok! Szép álmokat, világ!

Holoda Péter, Kozma Dominik és Németh Nándor, a bronzérmes magyar férfi 4×100 méteres gyorsváltó tagjai (b-j). Bohus Richárdot nem látjuk, ő a vízben van még (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Holoda Péter, Kozma Dominik és Németh Nándor, a bronzérmes magyar férfi 4×100 méteres gyorsváltó tagjai (b-j). Bohus Richárdot nem látjuk, ő a vízben van még (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.