Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Példája egy elrontott kormányzásnak, és egy olyan népnek, amelyik tűri, hogy a saját kormánya kizsákmányolja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó és Orbán ismét megnyilatkozott. Európa, pontosabban az Európai Bizottság beleszól a lengyel belügyekbe. Történt ez azután, hogy a lengyel alsóház megszavazta a lengyel demokrácia egyik fontos elemének, a legfelsőbb bíróságnak a lerombolását. A történet itt még ugyan nem ért véget, a végkifejlet előre borítékolható. Ugyan a kormányfő megpróbál hatalmával élve tenni valamit annak érdekében, hogy megállítsa a lengyel kormány pusztítását, ez hiábavalónak látszik. Ha a kormánypárt át akar tolni valamit a parlamenten, azt megteszi, hasonlóan a magyar parlamenthez. Át is tolták.

Van a kormánypárt – amely többséggel rendelkezik –  valamint az ellenzék, a biodíszlet, mely ugyan felhívja a figyelmet fontos kérdésekre, mégsem képes érdemi változást hozni. Ugyan jelen vannak a parlamentben, politikai erejük mégis vajmi kevés. Itt már rég nem kormányzásról van szó. Sem Lengyelországban, sem idehaza. Az éppen hatalmon lévő párt meg akarja mutatni az ellenzéknek, hogy ha ők akarnak valamit, akkor azt meg is teszik. A lengyel kormány pedig ebben partnerre talált Orbán, valamint a Fidesz-KDNP személyében.

Szijjártó Péter hajtóvadászatot vizionál, amely hol Magyarországgal, hol pedig Lengyelországgal szemben történik. Azzal, hogy az Európai Bíróság felszólította a lengyel kormányt az új törvény visszavonására, Szijjártó belügyekbe való beleszólást érzékelt. És ennek megfelelően azonnal úgy vélte, hogy szóvá kell tennie. Az Európai Unió nem abba szólt bele, hogy Lengyelország hogyan termel almát, vagy épp milyen új metrószerelvényeket vásárolt, hanem aggodalmát fejezte ki a demokrácia egyik fontos elemének leépülése miatt.

Az Uniónak valóban nem feladata, hogy véleményezzen országos törvényeket, jogszabályokat. Azonban úgy érezték, ha egy tagországuk demokráciája veszélybe kerül, akkor arra felhívják a figyelmet. Az Unió elméletileg úgy működik, mint egy nagy család, védi azokat, akiknek szüksége van erre. Noha az Unió messze nem tökéletes, mégis egy olyan kapcsot képez a legtöbb európai ország között, mely enélkül magára maradna. Gondoljuk csak el Magyarországot az uniós pénzek nélkül. Az elmúlt években látott építkezések és felújítások nagy többsége uniós pénzekből jött létre. Ez azután, hogy a kormány ellopta ezeknek az uniós pénzeknek a nagy százalékát. Ezek nélkül a pénzek nélkül Magyarország már rég összeomlott volna.

Azt hiszed az egészségügy helyzete rossz? Vagy a hajléktalanok helyzetével vagy elégedetlen? Esetleg borzasztónak látod a szociális ellátást? Egyik esetben sem tévednél nagyot, ugyanis ami ezeken a területeken tapasztalható, valóban borzasztó. Azonban az Unió, és annak segítsége nélkül  a helyzet messze elkeserítőbb lenne. Az Unió pénze az, mely egyben tartja a hazai kórházakat, az amely programokat indít a hajléktalanok helyzetének javítása érdekében, valamint megpróbálja felszámolni a több száz fős szociális otthonokat. Nem a kormány, és annak politikája az, mely megpróbál segíteni az embereken. Ha rajtuk múlna még a mostaninál is több ember halna meg évente, csak hogy nekik több jusson a zsebükbe. Morális problémáik már régóta nincsenek, ugyanis nem kell szembenézniük azzal, amit tesznek. Elég ha a lakájmédiát olvassák, és a szégyenérzet helyett azonnal büszkeség tölti el őket. Elhiszik a saját maguk által kreált hazugságokat.

Félve attól, hogy az Unió fellép azokkal a kormányokkal szemben, melyek hatalmukkal visszaélve, a saját népüket nyomorgatják, a magyar kormány felemelte a hangját. Félve az esetleges következményektől, a támadás stratégiáját választották. Hogy jön ugyanis ahhoz az Unió, hogy elvár bizonyos dolgokat, azért cserébe, hogy milliárdokat tol a magyar gazdaságba? A pénz kell, de a feltételeket tartsák meg maguknak.

A magyar maffiakormány veszélyben érzi magát, ezért Orbán Viktor, valamint Szijjártó Péter is megszólalt. Tartanak attól, hogy a lengyel eset precedensértékű lehet, megpecsételve ezzel az ők, és gyermekeik sorsát, akik a saját lábunkon élnek. Lehet hogy ezt a felszólítást a lengyel kormány semmibe veszi, mint ahogy a magyar is tenné, azonban ha a pénzcsapok elzárulnak, azonnal ismét érdekeltek lesznek.

Emberi jogok, tízezrek halála? Mit számít az? Egy dologból ért a magyar, és valószínűsíthetően a lengyel kormány is, ez pedig a pénz. Az emberek többsége – hasonlóan az ENSZ-hez – azt gondolja, hogy az Unió csak beszél, de nem igazán tesz semmit. Talán eljött annak az ideje, hogy puszta fenyegetések helyett valóban lépjen is. Ugyanis a lengyel bíróságok és a legfelsőbb bíróság politikai irányítás alá helyezése, a demokrácia leépítésének kezdete. Az Uniónak pedig megvan a hatalma arra, hogy politikai és pénzügyi befolyását felhasználva – valóban egy közös cél érdekében – védelmező szárnyai alá vegye a lengyel népet.

Emlékezzünk csak vissza Ukrajnára, egy országra mely ma a háború martaléka. Pár éve Ukrajna segélykiáltást intézett az Unió felé. Szerették volna, ha csatlakozhatnak az Unióhoz, ahelyett hogy – ismét –  orosz befolyás alá kerülnek. Emberek százai  haltak meg, a kamerák élő közvetítései közben, az EU mégis néma maradt, nem szólt bele az ország belügyeibe. Ma Ukrajna ugyan fegyverszünetet írt alá az oroszokkal, mégis hetente fiatalok tucatjai halnak meg a frontokon, harcolva saját országuk szabadságáért.

Ukrajna talán arra példa, mi lehet Lengyelország, esetleg Magyarország sorsa, ha kilépnek az EU-ból. Ugyanis Európa pénzügyi, valamint politikai segítsége nélkül, inkább ez a realitás a két nép számára. Itt lenne az ideje annak, hogy az Európai Unió szembesítse e két országot azzal, ami egy tényleges jövőképet jelenthet számukra.

Az Unió soha nem volt tökéletes, és talán soha nem is lesz az, mégis egy olyan alternatívát nyújt, melyet butaság lenne eltaszítani magunktól. Jelen helyzetben számunkra és Lengyelország számára sincs jobb alternatíva. Ne áltassuk magunkat: Európában jelentéktelenek vagyunk mind politikailag, mind gazdaságilag. Az Uniónak nem érdeke a mi tagságunk, ezzel szemben a mi tagságunk a magyar emberek érdeke. Az Unió sokkal többet adhat nekünk, mint amennyit mi valaha is képesek leszünk felajánlani. Se Orbán Viktor, se Szijjártó Péter ne képviseljen engem az Unióval szemben, ugyanis senki nem kérte fel őket erre. Az Unió számára Magyarország példája egy elrontott kormányzásnak, és egy olyan népnek, amelyik tűri azt, ahogy a saját kormánya kizsákmányolja.

1956 hőseiből a  meghunyászkodottak országa lettünk. Ezt akartuk?

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.