Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Micsoda eltorzult, nyomorult ország az… vagy talán mégsem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindjárt szombat van! Akinek pihit jelent, az máris kezdjen el nagyon örülni. Akinek holnap is munka, annak együttérzésemet küldöm.

És most megint az jön, hogy márpedig ilyen ország nincs. Még egy másik galaxisban sem, az biztos.

„Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök azt a fiatalt, aki észrevett egy „rést” BKK online értékesítési rendszerében, és 50 forintért vett egy bérletet – állítása szerint jó szándékkal, hogy tesztelje, valóban működik-e a sebezhetőség. Működött, és ezt percekkel később jelezte is a Budapesti Közlekedési Központnak. Választ nem kapott, cserébe viszont feljelentették.” (24.hu)

A rendőrök éjjel vitték be a 18 éves fiút kihallgatásra. Normális helyen megköszöni szépen a BKK, hogy a srác megtalálta a biztonsági rést és azonnal jelezte feléjük a problémát. Sőt, megjutalmazza a srácot. Nemnormáliséknál feljelentést tesz, mennek éjjel a rendőrök, elhurcolják és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz az ügyben.

Hogy ne csak mindig beszóljak, van egy javaslatom: a BKK vezetője azonnal mondjon le a francba, aki a feljelentést tette – már amennyiben nem ugyanaz a személy – szintén húzzon el árkot tisztítani villámgyorsan. Aki a hibás programot készítette, aki átvette, szintén. A fiútól pedig lehet bocsánatot kérni.

Micsoda eltorzult, nyomorult ország az, ahol mindig az a bűnös, aki a hibákra felhívja a figyelmet és nem az, aki elköveti azokat? Miféle hely az, ahol egy 18 éves (de, ha 78 éves akkor is) embert éjjel kell becibálni a rendőrségre? Miért éjjel? Hogy féljen mindenki, aki meg mer szólalni? Nem is kell már várni a fekete autót, mert itt van, bekövetkezett. Hányadék ez az egész így, ahogy van.

Annyi jó talán mégis van ebben a trágyában, hogy kiderült: nem is kevés normális ember él kicsiny hazánkban. Ez a BKK vezetőire nem vonatkozik, de azokra az emberekre, akik dühükben széttrollkodták a BKK Facebook profilját, feltétlenül. Szóval mégsem reménytelen teljesen.

Mindeközben rohadtul nincs kedve senkinek nyomozni Váradi András halálának gyanús körülményei ügyében.

Mindeközben egy kisebb vagyont kér egy cég az újságírótól azért, hogy az betekinthessen közérdekű, közpénzek elköltését dokumentáló adatokba. Olyan adatokba, amelyek bizonyíthatnák, hogy Orbán Viktor pereputtya – papa, mama, testvérek – beszállítóként jókat hasítanak állami megbízásokból.

Hogy még egy jó hír legyen mára: a 444.hu-nak szerintem sikerült túltolni. Az Indexről átvett írásnak a következő, szellemesnek jóindulattal sem mondható címet sikerült adniuk: „Alföldi Róbert elért pályája csúcsára: egy darab szarként szólal meg a moziban”. Hát igen. A vicces fiúnak még sokat kell pedáloznia, mire akár egy darab szarként is megszólalhat. Szerintem.

A nap kommentje Ferenctől:

remélem sokba került nekünk, ha már szar….

eadomany-1