Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet újra meg újra oszlásnak indulni, emberek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, kedves és drága! Azt írja az újság, hogy tegnap többeknél leállt a Facebook tegnap este, az akadozástól a teljesen elérhetetlenné válásig minden volt. Szerintem meg a Facebook úgy körülbelül folyamatosan le van állva és teljesen hektikusan működik, valami teljességgel érthetetlen algoritmus szerint. Hát ilyen az, amikor egy projekt kinövi saját magát és beüt a káosz. Legyen az ő bajuk, engem sokkal jobban érdekel, hogy már vadhajnalban 20 fok volt, úgyhogy ma sem lesz feltétlenük komfortos napunk. De mivel nem kívánságműsorra vettünk jegyet, hááááááát ez van.

Ennél néhány fokkal (hogy témánál maradjunk) érdekesebb, hogy – és ez nem magánügy – Heisler András, Mazsihisz-elnökkel, illetve Orbán Viktorral és Benjamin Netanjahuval ért véget a tegnapi napom. Szerencsére nem szó szerint. Csak hallgattam a szónoklataikat, midőn a Dohány utcai zsinagógában a holokauszt áldozataira emlékeztek ők közösen.

Nem vagyok biztos benne, hogy a miniszterelnök urak arra számítottak, ami elhangzott, ámazonban Hollik Pityu KDNP-s megmondó már a nap folyamán hülyét csinált magából, amikor Orbán Viktor Horthy-ügyben tett, egymásnak ellentmondó, büdös kijelentései között nem látott semmi ellentmondást, úgyhogy ahhoz mérten tulajdonképpen nem volt nagy ügy.

Heisler András egyrészt-másrészt típusú beszédében egyrészt méltatta a rezsimet (pl. Magyarország elismeri a körülmetélést, más európai országok nem; ez tényleg kardinális kérdés), meg örült, hogy Orbán bűnnek nevezte Magyarország második világháborús szereplését, másrészt  szóvá tette Orbán korábbi, Horthyt méltató kijelentéseit is, meg azt, hogy Magyarország felemás módon nézett szembe a holokauszt folyamatával, az akkori kormány és a kormányzó felelősségével.

A Soros-plakátokat sem hagyta szó nélkül Heisler, aki szerint ezek rossz érzést keltenek a zsidókban, mi több, elkezdtek félni, és a kormányfő nem mehet el szó nélkül emellett, ráaádásul senkinek az arcképén nem éktelenkedhet a büdös zsidó felirat. Netanjahu kollégához fordulva azt mondta, hidegzuhanyként érte őket, amikor Izrael budapesti nagykövete előbb elítélte a Soros-kampányt annak antiszemita felhangja miatt, majd az izraeli külügyminisztérium visszavonatta a nagyköveti nyilatkozatot.

Továbbra is fenntartom, hogy nem csak a zsidókban, minden jóérzésű emberben rossz érzést keltenek a nettó náci módszerek, amelyekkel a Fidesz operál egy ideje. Mint ahogy a hányinger kerülgeti az embert ettől a relativizáló szélkakaskodástól is. Heisler András remélem pontosan tisztában van azzal, hogy az nem feltétlenül jelent megoldást sem a zsidó közösség problémáira, ha félszájjal benyalunk, félszájjal bírálunk. Egyébként Orbán szerint a zsidó közösség a reneszánszát éli, úgyhogy ezt lehet nyugodtan úgy érteni, hogy tessék szépen oszlásnak indulni.

Egyébként nekem ebből az egész hiteltelen bohóckodásból akkor is az a legsúlyosabb, hogy Netanjahu a V4-ekkel terrorizmus ellenes  munkacsoportot állít fel. Röhejes, szánalmas. Az Európai Unió tagjaiként, fontoskodásilag, pofázásilag, sokáig semmit csinálásilag ilyen kétes összeborulásokat lobogtatni. Mert az oké, hogy Netanjahu bekapcsolt mikrofonnal az EU-t szidja, és Orbán nem kéri ki magának, hanem rátromfol, és oké, hogy Szydlo naccsága sem kéri ki magának, most Fico-t hagyjuk is, de milyen istenverte tudathasadás ez? Najó, nem gondoltam komolyan a kérdést. Nem baj, meglesz ennek a böjtje előbb vagy utóbb.

No. Úgy tűnik, a politikai alapon távvezérelt MÚSZ elnökének, a Gyárfás Tamás helyére beejtőernyőzött Bienerth Gusztávnak is elfogyott az ő levegője, úgyhogy ősztől megy a levesbe. A hírek szerint egy igazán rátermett káder váltja a szövetség élén. Fürjes Balázs közpénzszórási kormánybiztos személyében kétségtelenül jó kezekbe kerülnek az úszók, ezt már most kijelenthetjük. Ő az olimpia nélkül maradt fideszes zseni, aki azt bírta nyilatkozni nem olyan régen, hogy a 130 (170?) és ki tudja mennyi milliárdnál sokkal többet is megért volna nekik a vizes vébé megrendezése. Hát fasza.

Egyébként mindenkinek bizalommal ajánlom ezt a cikket arról, hogy a pénzszórásban már most világbajnok az Orbán-kormány a büdös életben nem fogja megmondani, konkrétan mégis mennyit nyerünk ezzel a túlárazott, túlliheget bulival. Én a Migránstévén azt hallottam az este, hogy ezermilliárdokban mérhető a haszon és a nyereség. Igaz, hogy a megidézett szakemberekről a kutya nem hallott, de felbüfögték ők, hogy mekkora nagy dicsőség ez nekünk. Vagyis, ha jól olvasom ki az összehangolt kormányzati óbégatásokból, akkor az teljesen marginális kérdés, hogy nyerünk-e bármit is az egészen forintban számolva, mert már azzal is nyertünk, hogy kikúrtunk egy csomó pénzt az ablakon. Tehát ismételten lehet oszlásnak indulni.

Hozzáadott, járulékos, megfizethetetlen haszon, hogy ameddig azt firtatjuk, mennyi az annyi, addig sem beszélünk a lerohasztott egészségügyről, CT-ről, meg ilyen szarokról, amelyeknek viszont semmi közük a nemzeti büszkeséghez, úgyhogy le vannak ejtve magasról.

De ha már nem nagyon sikerül elrugaszkodni a víztől, kurvajó hír, hogy ma esedékes sajtótájékoztatóján Dúró Dóra bemutatja Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázót, aki a jövő évi választáson, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjeként száll vízbe. De jó.

A végére Rétvári Bencus valamilyen államtitkár egészségügyet mosdató nyilatkozata álljon elrettentésül: az elmúlt hét évben külföldi munkavállaláshoz engedélyt kérő magyar állampolgárságú orvosok egyharmada, a szakdolgozók egyötöde korábbi szándéka ellenére jelenleg is a magyar betegellátást segíti. Vagyis újabb világsiker, kísértetiesen hasonlít, a túlélték mégis meghaltak, vagy meghaltak, mégis túlélték örökbecsű Gálvölgyi-paródiához. Úgy mentek el, hogy itthon maradtak és ez mekkora nagy siker. Hogy a magyar kormány mi minden jót cselekedett az egészségüggyel, arról ITT olvasható a teljes nyilatkozat.

Nekem pont ennyi elég is volt éhgyomorra. Csak annyit mondhatok, hogy folytatjuk. Hamarosan. Vigyázzatok a 36 fokokkal. Szép napot mindenkinek! (Ennek a nótának a címe idevágónak tűnt, azért pakoltam ide, remélem jó:D)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.