Február 20,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kórházigazgatók jelentenek, a kormánytisztviselőket meg kivégzik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 852,775 forint, még hiányzik 2,147,225 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ma is meleg napra készülhetünk, pedig még messze van a kormány által megjósolt forró ősz. Mindenesetre ma nem lesz szükséges a sál-sapka-kesztyű kombináció, az már biztos.

Lengyelországban is megy a cirkusz. Pontosítok. Lengyelországban megy a cirkusz. Az országos igazságszolgáltatási tanácsról szóló törvénymódosítás felbőszítette a lengyeleket. Ezentúl ugyanis a tanácsban lévő 15 bírót nem a szakmai szervezetek, hanem az alsóház lépviselői választanák meg. Az ellenzék – valamint igen sok lengyel választópolgár – szerint a kormánypárt ezzel keresztbe tesz a hatalmi ágak szétválasztásának, hiszen maga akarja kinevezni a bírákat, nyilván saját emberei közül. A törvénymódosítás vétóját helyezte kilátásba kedden Andrzej Duda lengyel államfő (pedig nem szokása az ilyesmi), Beate Szydlo miniszterelnök azonban azt mondta, hogy a kormány elmegy a falig.

Most éppen az van, hogy Lengyelország különböző városaiban utcára vonultak az emberek. A parlament épületét vasárnap óta kordonok veszik körül. Lehet, hogy a lengyeleknek meg kellene hívniuk vendégségbe a magyar kormánypártot. Ők nagy kordonbontók. Akár meg is tarthatnák őket végleg. Mindenki jól járna. Főleg mi.

A kórházak megszívták. Is. Az egészségügyi kormányzat kötelezi a kórházigazgatókat, hogy minden áldott nap jelentést készítsenek az aznapi eseményekből (hétvégén is) és azt naponta elküldjék az állami intézményfenntartónak. Az ok állítólag az, hogy a kormánynak elege van belőle, hogy a sajtóból értesülnek mindenről.

A kérdés már csak az, ha már nagyon okosak lesznek és ők tudnak előbb például arról, hogy fontos egészségügyi intézményekben nincs, vagy elöregedett és ezért használhatatlan sok diagnosztikai berendezés, vagy éppen le kell állítani néhány ellátást, mert nincs elég orvos, akkor vajon intézkednek, vagy csak leszólnak a kórházigazgatónak, hogy amennyiben a sajtó értesül erről, akkor megszívja? Én tartok tőle, hogy az utóbbira készülnek.

Igaz ugyan, hogy attól még egyetlen egy probléma sem oldódott meg, ha megpróbálták eltitkolni, de majd a kormány ezt is megreformálja. Szerintem akkor lesz tökéletes a rendszer, ha a betegekkel titoktartási szerződést íratnak alá és ha valaki ennek ellenére is meg mer halni az intézményben úgy, hogy egyébként gyógyítható lett volna, ha van felszerelés és orvos, akkor azt egy titkos temetőben el kell ásni egy jeltelen sírban.

Szépen alakulnak a dolgok a Fidesz-Jobbik tengelytől szélsőjobbra is. A frissen alakult Rend és Igazságosság nevű párt alapítója Orosz Mihály Zoltán, akivel gyorsan készített is egy riportot a Magyar Idők. Érpatak híres vezetője ilyesmiket mondott:

Jelenleg egy liberális önkénykultuszban élünk, amely lezülleszti a társadalmat. Mi rendalapú, igazságközpontú és érdemelvű társadalmat szeretnénk kialakítani és képviselni.

Nem tartjuk kizártnak, hogy a halálbüntetés fokozatos bevezetése mellett lépjünk fel, de csak az állam nevében eljáró politikusok, ügyészek, bírák és kormánytisztviselők esetében, mert nemzetellenes visszaéléseik esetén a legsúlyosabb büntetésre kell számítaniuk.

Hát ez egyre jobb lesz, komolyan mondom. És még mindig csak szerda van. Én ezennel megkezdem évi rendes – egy napos – szabadságomat, legyetek jók. Este jövök. Addig is hallgassunk napindítónak valami jóféle muzsikát.
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!