Zavarbaejtően röhejes, szánalmas, borzasztó

Fotó: Zoobudapest Fotó: Zoobudapest

Szépjóreggelt, kedd van és még nincs kánikula, de következik. 32 fok feletti hőmérséklettel, szellőmentesen fog telni a napunk, amennyiben a meteorológusoknak igazuk lesz. Ez ellen nem sokat tehetünk, a minden más ellen viszont igen. Most, vagy akkor, amikor rákerül a sor.

Addig is: tegnap délután 18 óra körül szerencsésen landolt Budapesten Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök, akit Lázár János mindenhez, még miniszterelnökök fogadásához is értő izéminiszter fogadott a repülőtéren. Ma és holnap sűrű és tartalmas napja lesz a szintén Soros- és civilfóbiás jóembernek, a közös nevezőt nem kell majd nagyon keresgélni Orbánnal. Ma reggel Stadionország miniszterelnöke fogadja a parlamentben, aztán szólnak ők a sajtóhoz, és táplálkoznak is. Ezt követően koszorúzás az ismeretlen katona sírjánál, aztán jelenés Káder Jánosnál, és megint zabálás Orbánnal. Holnap a V4-ekkel lesz sűrű fennforgás, amit az izraeli-magyar üzleti fórum követ, a legvégén pedig a zsidó magyar közösséggel találkozik. Nem tudjuk, melyik részével, ugyanis a Mazsihisz elnöke például mélységesen csalódott az izraeli kormány Soros-plakátokkal kapcsolatos szélkakaskodásán, és ezt el is panaszolta az AP amerikai hírügynökségnek. Hogy mi lesz a vége, nem tudom, de figyelni fogok, az biztos is.

Igaz, hogy meglehetősen virágzik az uborkafa, de két vizes vébé megnyitó között sem tétlenkedett a miniszterelnök úr, és Szilágyi Erzsébetet megszégyenítő módon levelet írt ő a határon túli kettős állampolgárnak. A kampányt soha nem lehet elég korán elkezdeni jeligére az s.k. aláírt levélben arra emlékezteti őket, hogy na mire? Hát hogy ne felejtsenek el szavazni, ugye. Miután biztos lesz erről véleménye a kérdésben érintett kollégá(k)nak, nem szívesen lövöm le a poént (az a baj, hogy nincs is poén), de a büdösbunkó politikai számítást nem bírom nem szóvá tenni. Az egy dolog, hogy amnéziás hülyéknek nézné a határon túliakat (nem csak őket, mindenkit), akiket emlékeztetni kell arra, hogy bizony bizony a 2010-ben megalakult országgyűléstől kapták ők azt, amijük van, konkrétan azt  amire majd száz évig vártunk, ugyanis a

kettős állampolgárság kiterjesztésével sok százezer magyar hivatalosan is a magyar nemzet részévé vált.

Ez elég szomorúan hangzik. Mármint az, hogy papír nélkül nem voltak a határon túliak a nemzet részei. Mintha nem a kettős állampolgárságba csomagolt szavazati jognak lett volna köszönhető ez az orbitális nagylelkűség. Ahogy Mikola doktor azt már a maga idején megálmodta. Részletekkel később visszatérünk.

Amúgy tudtam, hogy örülni fogtok neki, úgyhogy el is mondom gyorsan, az MTI-től tudom én is: tíz éve nem volt ilyen olcsó a kakaó. Úgyhogy igyatok kakaót, mert az jó!:)

A komplett sajtó felfedezte magának azt a Semjén interjút, amit mi négy nappal ezelőtt már felfedeztünk, amelyben a nemzetegyesítő keresztény kocavadász a ha én kóbor kutya lennék kezdetű nóta dallamára ecseteli azt, amihez állítólag a legjobban ért, pedig nem. Viszont ahhoz, amiért fizeti az ország, ahhoz láthatóan egyáltalán nem ért. Akkor én most ideteszem, hátha valaki még nem találkoztott vele, de érdekesnek találja:

Semjén Zsolt, aki nem kóbor kutya, hanem egy túlfizetett kocavadász

A semmi máshoz nem hasonlítható, minden idők legcsillogóbb rendezvényére, a vizes vébé megnyitójára 3 darab magyar csatornán mindösszesen 877 ezer néző volt kíváncsi péntek este. Ami – így magunk között szólva – nem számít túlságosan combos eredmények, arra különös tekintettel, hogy a szervezők 6 milliárdos nézettséggel számoltak. Ez azt hiszem, hogy mind a 98, mind a 99 százalékos unortodox többségtől távol áll, a józan észtől és a jóérzéstől csak az MTVA ebben a témában kiadott közleményének címe áll távolabb. Azt mondják közpénznyelőék, hogy „A TV-nézők döntöttek: magasan a Vizes VB nyitánya volt a legnépszerűbb produkció pénteken” . Egyébként majdhogynem igazuk is van: éppenhogy sikerült lenyomni a Barátok közt random epizódját. A dobpergéshez és a melldöngetéshez képest viszont szánalmas kis teljesítmény ez. Nyilván lehetett volna ez másképp is, csak akkor mondjuk kevesebbet kellett volna sorosozni és inkább a vizes vébé hírét elvinni az emberekhez.

Apropóóóó: ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén. Az Európai Bizottság első alelnökét, Frans Timmermanst is szapulta a minap Bayer kartárs abban a bizonyos műsorban, ahol kifejtette, hogy ott kell hagyni az egész disznóolat a francba és ki kell lépni az Unióból. Egészen pontosan hülyének és gazembernek titulálta a senki által meg nem választott bürokratát, aki most reagált – na, nem Bayer röfögésére – a magyar kormány propagandájára. Arról kérdezték, mi a véleménye a magyar kormány rögeszmésen ismételgetett konteójára, miszerint az EU Soros György bevándorlási terveit hajtja végre, és évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába. Válasz:

Ez az állítás olyan röhejes, hogy szinte zavarba ejtő, hogy reagálni kell rá. 

Márpedig reagálni kell rá, miután Magyarországon ezzel mossák az agyakat  hosszú hónapok óta. Timmermans világossá tette: az EU nem kérte, hogy évente egymillió migránst hozzanak be. Az uniós menekültügyi ügynökség sem akarja megfosztani a tagállamokat a joguktól, hogy eldöntsék, ki kaphasson menedékjogot – remélem Rezsiszilárdot sem tolják ki a napra, hogy ennek az ellenkezőjét bizonygatva n-edszerre is hülyét csináljon magából. Egyébiránt pedig: az EU az elmúlt két évben azon dolgozott, hogy erősítse a határai védelmét és hazaküldje azokat, akik nem jogosultak a menekültstátuszra, bármit is hantázik Orbán ezzel kapcsolatban.

Szerintem maradjunk most ennyiben, szép napot kívánok mindenkinek, a talicskát ma sem engedjük ki a kezünkből, viszont toljuk tovább.