Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Zavarbaejtően röhejes, szánalmas, borzasztó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóreggelt, kedd van és még nincs kánikula, de következik. 32 fok feletti hőmérséklettel, szellőmentesen fog telni a napunk, amennyiben a meteorológusoknak igazuk lesz. Ez ellen nem sokat tehetünk, a minden más ellen viszont igen. Most, vagy akkor, amikor rákerül a sor.

Addig is: tegnap délután 18 óra körül szerencsésen landolt Budapesten Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök, akit Lázár János mindenhez, még miniszterelnökök fogadásához is értő izéminiszter fogadott a repülőtéren. Ma és holnap sűrű és tartalmas napja lesz a szintén Soros- és civilfóbiás jóembernek, a közös nevezőt nem kell majd nagyon keresgélni Orbánnal. Ma reggel Stadionország miniszterelnöke fogadja a parlamentben, aztán szólnak ők a sajtóhoz, és táplálkoznak is. Ezt követően koszorúzás az ismeretlen katona sírjánál, aztán jelenés Káder Jánosnál, és megint zabálás Orbánnal. Holnap a V4-ekkel lesz sűrű fennforgás, amit az izraeli-magyar üzleti fórum követ, a legvégén pedig a zsidó magyar közösséggel találkozik. Nem tudjuk, melyik részével, ugyanis a Mazsihisz elnöke például mélységesen csalódott az izraeli kormány Soros-plakátokkal kapcsolatos szélkakaskodásán, és ezt el is panaszolta az AP amerikai hírügynökségnek. Hogy mi lesz a vége, nem tudom, de figyelni fogok, az biztos is.

Igaz, hogy meglehetősen virágzik az uborkafa, de két vizes vébé megnyitó között sem tétlenkedett a miniszterelnök úr, és Szilágyi Erzsébetet megszégyenítő módon levelet írt ő a határon túli kettős állampolgárnak. A kampányt soha nem lehet elég korán elkezdeni jeligére az s.k. aláírt levélben arra emlékezteti őket, hogy na mire? Hát hogy ne felejtsenek el szavazni, ugye. Miután biztos lesz erről véleménye a kérdésben érintett kollégá(k)nak, nem szívesen lövöm le a poént (az a baj, hogy nincs is poén), de a büdösbunkó politikai számítást nem bírom nem szóvá tenni. Az egy dolog, hogy amnéziás hülyéknek nézné a határon túliakat (nem csak őket, mindenkit), akiket emlékeztetni kell arra, hogy bizony bizony a 2010-ben megalakult országgyűléstől kapták ők azt, amijük van, konkrétan azt  amire majd száz évig vártunk, ugyanis a

kettős állampolgárság kiterjesztésével sok százezer magyar hivatalosan is a magyar nemzet részévé vált.

Ez elég szomorúan hangzik. Mármint az, hogy papír nélkül nem voltak a határon túliak a nemzet részei. Mintha nem a kettős állampolgárságba csomagolt szavazati jognak lett volna köszönhető ez az orbitális nagylelkűség. Ahogy Mikola doktor azt már a maga idején megálmodta. Részletekkel később visszatérünk.

Amúgy tudtam, hogy örülni fogtok neki, úgyhogy el is mondom gyorsan, az MTI-től tudom én is: tíz éve nem volt ilyen olcsó a kakaó. Úgyhogy igyatok kakaót, mert az jó!:)

A komplett sajtó felfedezte magának azt a Semjén interjút, amit mi négy nappal ezelőtt már felfedeztünk, amelyben a nemzetegyesítő keresztény kocavadász a ha én kóbor kutya lennék kezdetű nóta dallamára ecseteli azt, amihez állítólag a legjobban ért, pedig nem. Viszont ahhoz, amiért fizeti az ország, ahhoz láthatóan egyáltalán nem ért. Akkor én most ideteszem, hátha valaki még nem találkoztott vele, de érdekesnek találja:

Semjén Zsolt, aki nem kóbor kutya, hanem egy túlfizetett kocavadász

A semmi máshoz nem hasonlítható, minden idők legcsillogóbb rendezvényére, a vizes vébé megnyitójára 3 darab magyar csatornán mindösszesen 877 ezer néző volt kíváncsi péntek este. Ami – így magunk között szólva – nem számít túlságosan combos eredmények, arra különös tekintettel, hogy a szervezők 6 milliárdos nézettséggel számoltak. Ez azt hiszem, hogy mind a 98, mind a 99 százalékos unortodox többségtől távol áll, a józan észtől és a jóérzéstől csak az MTVA ebben a témában kiadott közleményének címe áll távolabb. Azt mondják közpénznyelőék, hogy „A TV-nézők döntöttek: magasan a Vizes VB nyitánya volt a legnépszerűbb produkció pénteken” . Egyébként majdhogynem igazuk is van: éppenhogy sikerült lenyomni a Barátok közt random epizódját. A dobpergéshez és a melldöngetéshez képest viszont szánalmas kis teljesítmény ez. Nyilván lehetett volna ez másképp is, csak akkor mondjuk kevesebbet kellett volna sorosozni és inkább a vizes vébé hírét elvinni az emberekhez.

Apropóóóó: ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén. Az Európai Bizottság első alelnökét, Frans Timmermanst is szapulta a minap Bayer kartárs abban a bizonyos műsorban, ahol kifejtette, hogy ott kell hagyni az egész disznóolat a francba és ki kell lépni az Unióból. Egészen pontosan hülyének és gazembernek titulálta a senki által meg nem választott bürokratát, aki most reagált – na, nem Bayer röfögésére – a magyar kormány propagandájára. Arról kérdezték, mi a véleménye a magyar kormány rögeszmésen ismételgetett konteójára, miszerint az EU Soros György bevándorlási terveit hajtja végre, és évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába. Válasz:

Ez az állítás olyan röhejes, hogy szinte zavarba ejtő, hogy reagálni kell rá. 

Márpedig reagálni kell rá, miután Magyarországon ezzel mossák az agyakat  hosszú hónapok óta. Timmermans világossá tette: az EU nem kérte, hogy évente egymillió migránst hozzanak be. Az uniós menekültügyi ügynökség sem akarja megfosztani a tagállamokat a joguktól, hogy eldöntsék, ki kaphasson menedékjogot – remélem Rezsiszilárdot sem tolják ki a napra, hogy ennek az ellenkezőjét bizonygatva n-edszerre is hülyét csináljon magából. Egyébiránt pedig: az EU az elmúlt két évben azon dolgozott, hogy erősítse a határai védelmét és hazaküldje azokat, akik nem jogosultak a menekültstátuszra, bármit is hantázik Orbán ezzel kapcsolatban.

Szerintem maradjunk most ennyiben, szép napot kívánok mindenkinek, a talicskát ma sem engedjük ki a kezünkből, viszont toljuk tovább.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.