Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mocskok! – üzente a nagymami

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Még nincsen hőség, egészen kellemes az idő.

Túl sok érdekesség nem történt vasárnapról hétfőre virradóra. Megtudhatjuk, hogy tavaly 615 magyar orvos hagyta el az országot. Ez a szám csökkenő tendenciát mutat az előző évhez képest, bár a pályaelhagyók száma továbbra is magas. Az egyéb egészségügyi dolgozók – például ápolónők, ápolók – kivándorlásáról nem találtam adatot, őket ebből is sikerült kifelejteni, mint általában. Pedig nélkülük éppen úgy nem működik az egészségügy, mint orvosok nélkül.

Az orvosok elvándorlási kedve csökken ugyan, ezzel szemben a kormány titkosítási késztetése dinamikusan növekszik. A rendszerváltást követő éveket leszámítva (az első 15 évben  veszettül titkosítottak a kormányok és szerintem ott szúrták el a rendszerváltást) évente 10-12 titkos határozatot hoztak az éppen regnálók. Ezzel szemben Orbánék évente átlag 23 alkalommal érzik úgy, hogy senkire nem tartozik, miben mesterkednek.

Vasárnap ide, vagy oda, Kövér László nagyot ment tegnap. Őbumfordisága Szlovéniában járt koszorúzni. Kövér László és Milan Brglez, a szlovén Nemzetgyűlés elnöke beszédet mondott a katonatemetőben, ahol mintegy 1600, a tolmeini hídfőnél elesett osztrák-magyar katona nyugszik. Az eseményen közös szlovén-magyar katonai ünnepséggel és koszorúzással tisztelegtek a hősök emlékének – írta az MTI. De nem ez a valami, hanem az, amit a nagyszerű portás a szónoklatában előadott.

„Kövér László kiemelte, hogy mai emlékezésnek milliónyi oka és egy közös célja van: az első világháborúban összesen 37 millió ember veszítette életét, közöttük több mint hatszázezer magyar katona, akik közül negyvenezren a mai Szlovénia területén estek el, és akik közül több mint kétszázan a modrejcei temetőben leltek végső nyugalomra.
Mint mondta: az első világháborús csatatereken azonban nemcsak európai nemzetek szülöttei, apák, fiúk, férjek vagy testvérek vesztették életüket, hanem Európa is elveszítette az önrendelkezési jogát, azaz azt a lehetőségét, hogy kontinens sorsáról ténylegesen ne Európán kívüli erők és érdekek, hanem az európai nemzetek és azok legitim államai dönthessenek.
«Az első világháborúnak katonai és politikai értelemben nyilvánvalóan voltak európai győztesei és vesztesei, de történelmi értelemben mindenki vesztesnek bizonyult, hiszen az európaiak tulajdonképpen ekkor veszítették el Európát» – hangsúlyozta a házelnök, majd hozzátette: az első világháborúnak ez volt a legsúlyosabb politikai következménye.
Azóta minden felelős európai polgár és felelős európai politikus közös vágya és célja, hogy Európa ismét visszaszerezze önrendelkezési jogát, hogy Európa ismét az európaiaké legyen: békében, demokráciában, jólétben és az európai nemzetek közötti együttműködésben – húzta alá Kövér László.”

Fordítom: Európa az első világháború óta elnyomás alatt van. Ebből az elnyomásból kizárólag Orbán Viktor képes felszabadítani a kontinenst, tehát mostantól nem csupán Brüsszelt fogjuk támadni (nem igaziból, mert csak itthonról óbégat a nagyszerű kormány még annál is nagyszerűbb miniszterelnöke, helyben mindent megszavaz), hanem kiterjeszti a kétharmaddal kisebbségben, ellenzékben és elnyomásban senyvedő Fidesz a szabadságharcot az egész világra.

Szerintem valakinek súlyosbodik az állapota. Ha még maradt valahol ellopható pénz, akkor gyorsan kell egy nemzetközi konzultációt rendezni Európa polgáraival és amennyiben legalább 10 százalékuk válaszol, akkor a 99 százalékos felhatalmazásra és támogatásra hivatkozva háborút kell indítani Soros György ellen.

Végül háztáji híreinkkel zárom a jóreggelt. Itt szeretném megköszönni annak a kedves, a Facebokk profilja alapján nagymamakorú hölgynek a gondos törődést, aki a következő üzenetkét küldözgeti nekünk: Mocskok! Mi is jó egészséget kívánunk, de ne tessék idegeskedni, abban a korban már árt az ilyesmi. Inkább az unokáknak tessék mesélgetni Jancsikáról, Juliskáról és Viktorkáról.

Egy másik kedves és feltétlenül biztató levélke a postánkból:

„Azt ugye tudjatok, mennyi szavazatot hoztok a Fidesznek. Abba ne hagyjatok, lesz ebbol ketharmad. Csak ne lennetek ilyen kis ugyetlenek. Hofi mondta ha fejlodtok meg szar lehettek a fosbol. Hajra.”

Köszönjük, igyekezni fogunk. Csak azt tudnám, hogy amennyiben ennyire jól szolgáljuk a kormányt, akkor miért nem úszkálunk a közpénzben, mint sokan mások és miért kell minden hónapban azon aggódnunk, hogy fenn tudjuk-e tartani a jövő hónapban is a Szalonnát.

Az azonban feltűnt, hogy az ilyen, a hasonló és a fenyegető levelek igen nagy számban ékezet nélkül születnek. Ebből én arra következtetek, hogy a kormánypárt hűséges szurkolói emigrációba kényszerültek és szinte teljes számban külföldről irkálnak nekünk, vagy pedig egy ember van megbízva ezzel, hogy különféle neveken megtiszteljen minket, de az az egy ember is az albán hegyekben él, teljes illegalitásban. Bárhogy is van, jó egészséget kívánok a vérmes nagyinak is, a másik illetőnek is, mert nincs azzal baj, ha az ember nem annyira nagyon képes saját fejjel gondolkodni, legfeljebb kínos egy kicsit. Mindenki másnak szép napot. Hamarosan indul a mandula, addig is zenéljünk egy jót.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.