Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szellemitoprongyisztánban senki nem állhat a törvények felett. Nem hát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mielőtt összehugyoznánk magunkat végképp a gyönyörűségtől, hogy mecsoda világszínvonalat rittyentettünk ide a Duna martjára (elfajzott balliberális hazaárulóknak coki, mer’ ők semminek nem tudnak örülni azzal a sötét lelkükkel), javasolnám, hogy ne tévesszük szem elől az utóbbi napokban-hetekben méltatlanul elfeledett toporzékolásügyi országimázs-tartóoszlop viselt dolgait. Merthogy.

Miközben mink népnemzetileg ráfeszültünk a magzatvízre, Szijjártó Péter Ámerikában turnézott és hazaüzent ő jó nagy pofával, hátha meghalljuk a lázas izgalomban. Igaz, hogy az ámerikai külügyminisztériumban a jóistennek nem akarják fogadni, de mondjuk másokat sem a Fehér Házban, úgyhogy no problemo. Kilincsel hát ő is, ahol tud. Jobb helyeken persze az ilyen kocateremfocistákat becsületes portások se nagyon fogadják, de a nem olyan jó helyeken se feltétlenül.

Az volt a pénteki nap szenzációba hajló híre, hogy az amerikai szövetségi kormány átköltözött Washingtonból Maryland államba. Legalábbis én így fordítottam le a magam paraszti eszével Szijjártó rezzenéstelen pofájú, magas lóról hazaröfögött üzenetét. Amelynek apropóját az adta, hogy a szellemi kakadu aláírta az első olyan megállapodást, amely egy EU-n kívüli egyetem magyarországi intézményének további működéséről szól.

A tehetségtelen politikusba oltott, nem éppen világklasszis futsalos konkrétan Maryland állammal firkált alá egy megállapodást Annapolisban, amely a McDaniel College budapesti iskolájának további működéséről szól. Az üzenet:

ha valaki nem politikai balhét akar kreálni, hanem meg akar állapodni, akkor az nagyon gyorsan meg is tud állapodni a magyar kormánnyal a további működésről. 

A megállapodás Szijjártó szerint a bizonyíték arra, hogy a felsőoktatási törvény által előírt feltételek „teljesen normálisak és teljesíthetőek”, „minden komoly intézmény teljesíteni tudja azokat, ha akarja”.

Értsük úgy, hogy Soros Patásördög Gyuribá meg a CEU, meg a sok megvezetett, senki által meg nem választott haza ellensége csak fröcsög-locsog-hőbörög, ahelyett, hogy teljesítenék a feltételeket. Annyiról lenne szó – miképpen a legsötétebb Némethkósa-féle droidoktól, Schmidt Mária milliárdos, elitellenes NER-ideológuson át Orbán Viktor egyszemélyes országvezetésig és Desikerültkovácslázárig mindenki is azt szajkózta -, hogy Szellemitoprongyisztánban senki nem állhat a törvények felett, mindenkinek be kell tartania a magyar jogszabályokat.

Ha így áll a dolog, akkor van ám itt egy kis probléma. Azon kívül is, hogy mi köze Szijjártónak ehhez az egészhez, és milyen alapon írt alá mit. Amennyiben mégsem az amerikai szövetségi kormány költözött el Disneylandbe Marylandbe, arról volt szó eddig, hogy

a magyar kormány továbbra is nyitott tárgyalni az Egyesült Államok szövetségi kormányával, és készen áll bármilyen egyeztetésre… (Szijjártó Péter, 2017. április 18.)

Igaz, hogy a CEU-ról volt szó történetesen, de ezzel a lábszagú dumával kábították az országot hónapokon keresztül: mindenféle Obama-adminisztrációból visszamaradt idióta és Magyarország szuverén kormányát támadó jöttment bürokrata közleményével nem foglalkoznak. Ők kizárólag Trump pojácával és az USA szövetségi kormányával hajlandóak tárgyalni. Merthogy ezt foglalták ők törvénybe. A saját törvényükbe. Amiről egy ideig tagadták, hogy Soros ellen irányulna, aztán Lázár végül benyögte: valamit lépni kellett Soros migrációs, világhatalomra törő, mindmeghalunk politikája ellen.

Tehát a fideszes többség által elfogadott 2017. évi XXV. törvény a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról emígyen rendelkezik:

2017. évi XXV. törvény a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról

Vagyis gyengeelméjű trolloknak és Soros-fóbiás hazafiaknak még egyszer: ha az egyetem székhelye egy föderatív államban van (az USA ilyen a maga ötven tagállamával, meg Németország, Ausztria, Belgium is ilyen), és ott a kötelező hatályú nemzetközi szerződés elismerésére nem a központi kormányzat jogosult, akkor előzetesen megállapodást kell kötni a központi kormányzattal. Ha ez megvan, akkor majd jön NER Jóska és aláírja azt a fecnit, amit tegnap Szijjártó aláírt, és amely alapján aztán a McDonald’s McDaniel College, meg az összes többi tovább működhet Magyarországon.

Ha ebben egyetértettünk, akkor viszont kínzó kérdések sorozata elkerülhetetlennek látszik:

– hol van az előzetes megállapodás, amit a magyar kormány aláírt az USA szövetségi kormányával, amint arra a törvény kötelezte volna őket és külön Szijjártót?

– ha nincs ilyen előzetes megállapodás, akkor Maryland állam és Szijjártópéter és a Fidesz-kormány nem tartja be a saját maga által hozott törvényeket?

– ha Maryland állammal lehetett ilyen megállapodást kötni a McDaniel College-ről (ahelyett, hogy szövetségi megállapodás hiányában bezárassák majdan az intézményt, ahogy a CEU-t is be szeretnék), New York állammal miért nem lehetett korábban megállapodni a CEU-ról?

– a fenti ábra szerint akkor mégiscsak népbutító, hazug őrjöngés volt, hogy a szövetségi kormánnyal kell tárgyalni, és valójában ez az újabb beismerő vallomása annak, hogy csak Sorost szopatták eddig is?

– akkor ki kreálta valójában a politikai balhét, amikor a Donald Trumppal való személyes purpárléhoz kötötték az úgynevezett Soros-egyetem sorsát?

– ki az a baromarc, aki ezek után elhiszi, hogy bezzeg a New York állam akarja a balhét, miközben Maryland nem, és ezért nem lehet megállapodni a CEU-ról?

Ámde van itt még valami. Egy alig 5 napos miniszterelnöki határozat. Orbán Viktor s.k. írta alá, és ebben felhatalmazza őkakaduságát, hogy kiadja a megállapodás létrejöttéhez szükséges okiratot.

maryland1

Erre miért volt szükség?

Ez azt jelenti, hogy Magyarországon a miniszterelnöki határozatok felülírják a törvényeket?

És ha nem írják felül, akkor Szijjártó valójában nem is tárgyalhatott volna/írhatott volna alá semmit?

Akkor a Fidesz még azt a törvényt sem képes betartani, amit ő maga hozott és amit minden ellenkező hazugság dacára mégis a CEU-ra szabott?

Mekkora pofátlan gecinek kell lenni ahhoz, hogy egy ilyen sunyi meghatalmazással a zsebben politikai balhét kiáltson az a külügyminiszter, aki éppen a saját, fideszes törvényét hányja telibe?

A CEU ügyében hol a miniszterelnöki fel-  és meghatalmazás, Peti? Mikor írja alá a főnök, hogy legyünk túl rajta?

És van pofátok azt hazudni, hogy bárki megállapodhat veletek, aki akar, aki nem politikai balhéban érdekelt?

Ilyen nincs, b@zmeg, egyszerűen nincs. Ha csak nem mind hülyék vagyunk, akkor ennél lejjebb egészen biztosan nincs. Pedig dehogynincs.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.