Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Álhírekkel kezdjük és folytatjuk adásunkat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt, jóóóreggelt! Vasárnap van, fél hét körül mindössze 15 fokot mutatott a hőmérő, szerintem én most ennek is tudok örülni. Nem sokáig, ugyanis állítólag holnaptól visszatér a kánikula. Igaz, hogy nem 45 fokkal, de a szerényebb kánikula is kánikula, nem igaz? De.

Az egészségügyről és egyebekről szóló álhírekkel folytatjuk adásunkat: a betegek biztonsága miatt csütörtök óta nem üzemel az ajkai kórház CT-je. A nagy értékű, állítólag fontos (nem tudom, csak gondolom, hogy fontos lehet) orvosi eszközt egy miniszteri határozat alapján állították le. Tudniillik egy radiológus főorvos vizsgálata alapján a gép régi, több mint 10 éves, ezért már nem felel meg a működés minimum feltételeinek. A leállás miatt a betegeket a megyeszékhelyre, Veszprémbe irányítják. Szerencsére már megint semmi gond nincs, az ajkai kórház levele szerint a 200 és 500 millió forint közötti áron beszerezhető CT pótlása folyamatban van, de zavartalan a betegellátás is. Megnyugodtam. Azt hittem, hogy valaki az asztalra csap, de ez a veszély most sem fenyegeti az illetékeseket.

És akkor én most tökön szúrom magam: Varga Mihály megnyitotta a IV. Turul Expót, ez pedig a kárpátaljai Tiszapéterfalván történt szombaton. Tekintettel arra, hogy a magyar kormány gondol a kárpátaljai magyarokra is, mert – kéretik megkapaszkodni – „a Kárpát-medence nem fal, hanem lehetőség”. Még mielőtt félreértenénk egymást, az ukrajnai magyarok nyomorúsága leírhatatlan, így az ő támogatásuk valóban fontos lenne, de a közepes képességű könyvelő hazugságaitól mégiscsak leszakad az ember pofája:

Magyarország gazdasága ma kiemelkedően jól teljesít, vállalkozásaink fejlődnek, az embereknek van munkájuk, és így erősödik a családok helyzete is (…) a magyar gazdaság növekedésének tere a szomszéd országok magyarlakta régiói, ezért a gazdasági növekedésnek ki kell terjednie és magával kell húznia Kárpátalját is.”

És az a durva, hogy azok az emberek tényleg azt hiszik, hát hiszen ezzel mossák az agyukat, hogy az úgynevezett anyaországban tej, méz, kolbászból kerítés, meg hasonlók. Azt nem tudom megmondani, hogy ez a nagyipari agymosás meddig lesz sikeres, de az biztos is, hogy a Turul Expo megcsinálta a napomat.

A kánikuláról ellenben Tarlós Pipi jutott eszembe meg az orosz metrókocsik. Miután a június végi kánikulában 30 fokot mértek az egyik metrószerelvényben, és a sajtó megszellőztette a hírt, a jóember egy interjúban elképesztő módon megsértődve reagált, ide is teszem, hogy sose felejtsük el: Lehet ilyeneken szórakozni, hogy legyen klíma, azt is lehetne követelni, hogy legyen büfékocsi is (…) Azt, hogy nincsenek a kocsik klimatizálva erősen másodlagos kérdésnek tartom. Ha egy átlagos állapotú ember e nélkül nem bírna ki 2-3-4 megállót a metróban, akkor az eddigi 30-40 évben hogy nem dőltek halomra az emberek a 3-as metróban? A penetráns felháborodás következménye pedig az, hogy meg lehet nyugodni: kurvára nem lesz légkondicionálás. A Világgazdaság megkeresésére a BKV illetékesei azt válaszolták, a szerződés ennek lehetőségéről nem rendelkezik. A lap szerint a forró nyár ellenére a vállalat egyelőre nem is mérlegeli a hűsítés lehetőségét, tájékoztatása szerint erről nem született döntés. Tehát nőügyekkel és faszságokkal nem foglalkozunk. Tessék nem halomra dögleni. Jó.

Abszolút pitiánerség ehhez képest, meg mindenhez képest is, hogy Matolcsy Rómeó miután bevásárolt nemtommilyen szőnyegekből, most gépkocsikat shoppingolt az MNB-nek. 273 millió nem közpénzt költött 25 darab autóra, egy egyszerű matematikai művelet elvégzése azt mutatja, hogy közel 11 millió forintot költöttek egyetlen járműre. Mert ami kell, az kell, nem lehet ezzel szórakozni.

Közben tovább robog a vizes vébé  – egyelőre magyar érem nélkül, legjobb tudásom szerint pillanatnyilag az oroszok és a kínaiak vezetik az éremtáblázatot -, a Budapest2017 Nonprofit Kft. című szervezőbrigád arra figyelmezteti nézőket, hogy nem ám az utolsó percben beesni, ugyanis a körültekintő biztonsági ellenőrzések miatt (isten éltesse a Valton Sec. Kft-t is) megnövekedett a várakozási idő a kapuknál. Szóval aki időben el szeretni foglalni a helyét, az ne akkorra menjen oda, amikorra a jegye szól, hanem legalább egy órával azelőtt. Akkor jól van akkor.

Kicsire nem adunk, a nagy nem számít alapon az eddig tervezett 8 helyett közel 12 milliárdért kap új műhelyházat és próbacentrumot az Operaház. Az első tervhez képest most tartanak egy éves csúszásnál. A Magyar Állami Operaház a Strabeg Építő Kft.-vel egyezett meg, így ez a cég újíthatja fel az Eiffel-csarnokot. Az apró szépséghibákkal pedig foglalkozzon, akinek két anyja van, no meg a hálátlan, hazaáruló libsik: 1. az eredeti tervhez képest már majdnem a másfélszeresénél jár az ár (nem 8 milliárd, hanem 11,9); 2. az eredeti tervhez képest az átadási határidő nem 2017, hanem 2018 nyara. Mert ha egyszer valami klappolna és korrektül menne, ezek belezavarodnának.

A végére Orbán és a magyar kormány ámokfutó török cimborájáról ejtsünk pár szót, aki ünnepélyes keretek között emlékezett meg az egy évvel ezelőtti elvetélt puccskísérletről vasárnap hajnalban a parlament előtt. Biodíszlet: nemzeti zászlótengerben több ezer ember. Erdogan pajtás azt mondta: ha a parlament megszavazná a 2004-ben megszüntetett halálbüntetés visszaállításával kapcsolatos esetleges alkotmánymódosítást, feltétlenül aláírná. Aszongya a kivételes államférfiú anélkül, hogy elröhögné magát:

Törökország jogállam, ezért ilyen jogszabálynak a parlamenten keresztül kell átmennie.

Azt ígérte: ebben az esetben „le kell majd tépni a fejét” mindazoknak, akik a tavalyi államcsínykísérlet felbujtói voltak. Változatlanul jól hangzik, mert Törökország jogállam. Az b*zmeg, jogállam.

Hát akkor vasárnap ellenére és dacára toljuk tovább a (fost)talicskát, mindenről szó lesz, ami fontos. Vagy ami nem. Kellemes szép napot mindenkinek, szóljon először valami jó kis muzsika!:)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.