Akkor majd megállítjátok a Vatikánt is, nehogy a pápa nevessen a végén?

Fotó: via Propeller Fotó: via Propeller

Olvasom, hogy a CT-botrány kapcsán kormánypárti, igen-igen jól fizetett tollforgatók és tehetséges propagandaszócsövek oda jutottak jódolgukban, hogy

ezeknek (mocskos libsik, ellenzék, csőcselék – szerk.) a kislány halála egyáltalán nem fáj, inkább örülnek neki, mert lehetőséget látnak benne, hogy üssék-vágják a kormányt. 

Mintha egy országban az egészségügy aktuális állapotáért bűn volna felelelősségre vonni a kormányt, mintha az lenne ezeknek a dolga, hogy kussolva tudomásul vegyék: sok évnyi siker és jobban teljesítés után rendben van, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben hiányoznak alapvető műszerek.

Aztán jönnek ugyanazok a kormányt tökön és babon át védelmező, állandóan a libsik által elnyomott, frusztrált szerencsétlenségüknek káromkodásból katedrálist állító derék hazafiak és mesélnek nekünk arról például, hogy mihez tartsa magát a katolikus egyház feje. Hogy ki ő valójában, hogy hol a helye és mit vegyen tudomásul.

Ferenc pápa azt találta ugyanis mondani, hogy a szegények, a gyengék és a kirekesztettek mellett együttérzést és támogatást érdemelnek a kivándorlók (értsd: hazájukat elhagyni kényszerülők, bayerül: mocskos, büdös migránsok) is. Sőt, azt is mondta, fontos lenne, hogy a jelenben a legnagyobb veszélyt jelentő migrációs válsággal kapcsolatos törvényekről és magatartásokról ne egyes politikusok döntsenek, hanem egy európai szövetségi kormány és szövetségi parlament, különben Európa nem fog érni semmit a világban.

Ezúttal Bayer Zsolt sztárpublicista mellőzte a demens vénemberezést, ehelyett hűvös és mértéktartó módon fröcsögött az argentin libsi pápáról és Európa nagy dolgairól, amelyeket természetesen a hatalom láncos kutyáján és sérthetetlen gazdáján kívül mindenki más benézett:

– A pápa őszentsége, mint egy ilyen derék, liberális, genderben hívő marha beírja a Twitterére, hogy a menekültek, a mi nővéreink, meg húgaink, meg öcsikéink, akik menekülnek a nemtommi elől. Óóó, hát persze. 

– Sikerült hozni Argentínából egy migráns hátterű pápát, akinek az égegyadtavilágon semmilyen európai kötődése nincsen.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook
Fotó: Orbán Viktor/Facebook

– A pápa beállt a jelenlegi európai uniós vezetők sorába ezen megnyilvánulásával. Beszélhet a pápa ilyeneket, ismételgetheti kretén brüsszeli politikusok kretén mondatait ugyanolyan kretén módon, ettől ő még a pápa marad, ettől ő még Vatikán Állam feje marad, de ebben a kérdésben 1. nincs igaza, 2. az európai polgárok nem azt akarják, amit ő mond, 3. én értem, hogy semmi köze Európához, nincs európai identitástudata, sőt ő maga is migráns, mert Argentínában szinte mindenki az, ezt én mind értem, de ne képzelje azt, hogy amit ő mond, az isteni kinyilatkoztatás ebben az ügyben. Egy hülye, ostoba politikai vélemény és eképpen kell hozzá viszonyulni, még akkor is, ha speciel ezt őszentsége a pápa mondta.

– Le lehet rombolni az európai kultúrát és civilizációt, plusz nyomorba lehet dönteni egy egész földrészt. És akkor majd pápa őszentsége boldogan kiáll a Szent Péter téren az erkélyre – ugyan már csak muszlimok fogják körülvenni – és akkor majd elmondhatja, hogy szerbusztok drága húgaink és nővéreink, örülök, hogy itt vagytok, és most már mi mindannyian szegények vagyunk. Hülyének lenni a legkönnyebb és ez a pápára is vonatkozik.

Ehhez vegyük hozzá az eposzi jelzőket, amelyeket a hidegfejű politikai elemzőnek álcázott hivatásos hergelőművész ezúttal sem bírt kihagyni: az európai politikusok kötöznivaló, idióta, elmebeteg gazemberek, Európát kretén idióták vezetik, Soros György egy büdös, ótvaros gazemberEurópa egy tökéletes elmegyógyintézet. Ezért Bayer Zsolt köztiszteletben álló kereszteslovag a receptet is a kezünkbe adja.

Nehezen mondom ki, de ha minden így marad, ahogy most kinéz, akkor Közép-Európának lehet hogy mégiscsak egyetlen útja marad, oszt’ ott kell hagyni az Uniót, ezt az egész ótvaros disznóolat, ott kell hagyni a francba, le kell zárni a határainkat, oszt’ kell magunknak csinálni itt Európa közepén egy saját régiót. Azok meg ottan rohadjanak meg.

Ha van embertelenül hangulatkeltő, igazságfoszlányokat lánctalpas csúsztatásokkal nyakon öntő, büdösbunkó agymosás, akkor a Miskolc Televízió politikai műsorának névtelen, csúszómászó mikrofonállványával Bayer összehozta a tutit. Nem először persze. Legutóbbi pápagyalázásában odáig fajult, hogy azt állította: ölni rendben van, ha olyanok is meghalnak, akiket mi gyűlölünk.

Egyrészt Bayer Zsolt azt gondol a pápáról, amit akar. Előadhat bármilyen összeesküvés-elméletet arról, hogy mekkora gyalázat, hogy ilyen vészterhes időkben nem európai pápa áll a katolikus egyház élén, hogy mennyire nem véletlen, hogy az elődje lemondott, hogy a pápa valójában azoknak a közönséges zsoldosa, akiknek a köpködéséből a gazdái politikailag profitálnak évek óta (Brüsszel, Európa, Unió). Mondhatja azt – önmegnyugtatásképpen -, hogy a pápa azért foglalhat állást aktuálpolitikai kérdésekben, amiért a magyarországi katolikus egyház is hirdetheti a Fidesz propagandáját a szószékről. És hozzá is teheti, hogy ez esetben viszont magára vessen, mert innentől kezdve Bayer Zsoltnak is joga lesz lemarházni őszentségét.

Csakhogy Bayer Zsolt – sokadszorra írjuk le – a magyar kormánypárt hivatásos, közpénzből kitartott, a kormányzati álláspont mélyprimitív, lebutított változatának tolmácsolója. Amit Bayer leír, az Orbán legfőbb politikája. Bayer azért marházza a pápát, mert Orbán nem marházhatja le frontálisan. Ha tehetné, akkor Bayer szorgos munkássága okafogyottá válna. A Fidesz-kormány szerint Magyarország, Mária országa keresztény ország. A katolikus egyház vezetése lapít, szerintük is rendben van lemarházni a pápát, mert történetesen nem a magyar állampárt véleményét osztja.

Azt hiszem, a magyar katolikus egyháznak nem dolga Bayerrel vitába szállni, Bayer mocskára reagálni, ellenben kutya kötelessége lett volna az elmúlt években szót emelni a legsötétebb népbutítás és gyűlöletkeltés ellen. Ez nem történt meg, hiszen a magyar katolikus egyház és annak vezetése a kormány kezéből táplálkozik. Érdekes, ez cseppet sem zavarja Bayert.

Ami viszont sokadszorra is szót érdemel: a pápa, akárcsak a későre bár, de öntudatukra ébredt európai vezetők (gazemberek, kretének, idióták) nem támogatják az ellenőrizetlen bevándorlást. A pápa azt mondta: a keresztényi tanításoknak megfelelően a háború elől menekülteket morális kötelességünk befogadni. Akkor is, ha nem fehér a bőrük. Pont. Minden más, amit a pápa szájába adnak, olcsó hazugság, hergelés, megvezetés.

Mert a pápa nem vezénylő tábornok, nem örök hatalomra törekvő, választási kampánytól választási kampányig élő, elvtelen politikus vagy propagandafirkász, akinek semmi nem drága azért, hogy ő/az általa kiszolgáltak életük végéig szívják a köz vérét. A pápának az a dolga, hogy a békére törekedjen és ne az uszításra, a pápa nem pártok szócsöve, hanem az egyetemes emberi értékek és a moralitás képviselője. Igen, Bayer, a pápa feladata a szegények, elesettek, nyomorultak, kisemmizettek, hazájukat elhagyni kényszerülők védelme. Akkor is, ha szittyamagyarokról és akkor is, ha büdöstalpú szírekről van szó, és akkor is, ha ez fényévekre esik a Balog-Semjén-Orbán-féle műanyagkereszténységtől.

A pápa egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy ordas általánosításokkal hangolja egyháza híveit azok ellen, akiket Bayer Zsolt és gazdái mocskos politikai számításból sátánnak kiáltottak ki. A pápa nem hirdethet vallásháborút, nem uszíthat egyes vagy más népcsoportok ellen. Akkor sem, ha a Fidesz – Bayer Zsolt segédletével – napról-napra ebből él. Jól.

Libsi pápa, migráns pápa, lépjünk ki az Unióból… Ez is szép munka volt, Bayer! Mi lesz a következő? Megállítjátok a Vatikánt is, nehogy a pápa nevessen a végén?

adomany-1