Vitrin nincs, de a Fidesz már felolvasta az ítéletet

MTI Fotó MTI Fotó

Mivel még sokan sokkos állapotban vannak a galaktikus élményt nyújtó gigamegaszuperhiper sótól (mi történetesen adalékmentes erdélyit használunk a háztartásban), én felálltam a romjaimból, ahová a köztársaság elnökének pajzán humora taszajtott és szétnéztem magam körül. Nehogy véletlenül lemaradjunk egyéb, többnyire milliárdokba kerülő történésekről.

Hiába szerezte vissza nekünk éjt nappallá téve Orbán Viktor a családi ezüstöt, a kübliket nincs hová tenni, mert nincsenek megfelelő vitrinek. Az erre kiírt közbeszerzés sikertelen volt, mivel vagy túl drága, vagy túl olcsó volt az erre tett ajánlat és a túl drága ajánlatot ugyanaz a cég tette, amelyik a túl olcsót. Úgyhogy nincs győztes. Nem baj, majdcsak talál egy vitringyártó céget a vállalkozásai között Mészáros Lölö, addig pedig körbehurcolásszák az országon a cuccot.

Hogy ma se maradjunk idiótakreténvízfejű sajtónyilatkozat nélkül, íme:

„A Fidesz-frakció közleménye

Az MSZP és a DK ne lapítson tovább Czeglédy-ügyben!

Czeglédy Csaba – baloldali politikus, Botka és Gyurcsány ügyvédje – továbbra is előzetes letartóztatásban van, mert a gyanú szerint több mint 3 milliárd forintos adócsalást követett el. Az ügyben az MSZP és a DK a mai napig nem válaszolt a feltett kérdésekre, ezért felszólítjuk őket, hogy ne lapítsanak tovább, mint ahogy azt egy másik szocialista korrupciós ügyben, a Simon-ügyben is tették! Hozzák nyilvánosságra, hogy az MSZP-nek és a DK-nak hány szerződése van az előzetesben ülő Czeglédyvel és bűnszervezetével! Kik adtak megbízást Czeglédy Csabának? Jutott-e az elcsalt 3 milliárd forintból baloldali pártkasszákba és mennyi? 

Kiadó: Fidesz-frakció” (MTI-OS)

Én aztán meg nem tudom mondani, hogy Czeglédy Csaba bűnös, vagy sem. Amennyiben igen, jó helyen van. Ámde. A kormánypárt frakciója már olvasta az ítéletet? Merthogy bűnszervezetről beszélnek és arról, hogy a sikkasztott pénzből részesült az MSZP és a DK is. Tényként. És ha már amúgy is itt tartunk.

Lehetne valamit hallani tőlük például Farkas Flóriánról? És a többi fideszes, Fideszhez köthető bűnözőről? Mert az nagyon helyes, hogy párthovatartozástól függetlenül kerüljön a törvény elé, aki lop, csal, megkárosítja a társadalmat, vagy embertársát. Ám ez vonatkozik a fideszes pereputtyra is. Komolyan gondolják fideszék, hogy ezt a világ végéig lehet csinálni? Vagy elég lesz a választásig?

És már csak egyetlen egy kérdésem maradt mára. Tényleg nem képes a Fidesz-frakció, a kormány, valamint az összes minisztérium beruházni egy írni tudó emberre? Vagy valakinek a nagyon tehetséges rokona irkálja ezeket a sajtóközleményeket? Netán személyesen Habony Árpád gipszfaragó? Nem lehetne legalább a saját rajongótábort emberszámba venni és nem bombázni ilyen retekótvargagyi szar szövegekkel? Nem a Fidesz Facebook profilján megnyilatkozó honvédőket kellene alapul venni, mert azok jó részét azért fizetik, hogy hülyék legyenek. Vagy a kormánypárt már belezavarodott a történetbe és maga is elhiszi azt a hazugságot, amit ő maga kreált? Mert akkor nagyobb a baj, mint hittem.adomany-1