Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez a hangnem, ez a stílus, ez a színvonal… édesdrágajóistenem!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét, világegyetem! Aminek a szívcsakrája most két hétig a Budapest és Balatonfüred tengely két végpontja. Egyszerre. No, az van, hogy a nulladik nap után beütött az első versenynap is, alig várom, hogy kizárólag a sportról, az érmekről, az izgalmas versenyekről legyen szó (igen, tudok úszni, bár a vidrák minden bizonnyal jobban nyomják, mint én, főleg a hátúszást), de addig is a még mindig sokkhatás állapottyából még emlékezzünk meg arról, amit legszívesebben elfelejtenénk.

Ennél jobb már nem lesz ma, úgyhogy a nap kreténje díj az MTI-nek jár egyértelműen: azt írták ők, hogy a nemzetközi sajtó (az a része is, amelyiket más körülmények között fikázni szoktak) a bépesti nedves vébé megnyitójával foglalkozik. Ebből tényszerűen annyi igaz, hogy tegnap este valóban sor került erre a gigaizére. Továbbá tényszerűen a kutya nem foglalkozik a megnyitóval. Még azok a források sem, amelyekből a narancssárga hírügynökség idézni volt szíves. Azaz felsorolásilag: Politico.eu, a CNN, több nemzetközi szakoldal, az ausztrál és kanadai portálok, valamint a spanyol EFE hírügynökség. ITT bővebben is meg lehet győződni arról, mennyire gyengeelméjűnek néznek ezek mindenkit.

Mondjuk a Magyar Időknél nagyobb dörgedelmet hiába is próbált volna bárki írni, figyi, cím: Unokáink is emlegetni fogják. Én is ettől félek egy picit. És a folytatásban:

Magyarország történetének legnagyobb, legjelentősebb, már-már olimpiai dimenziójú sporteseményéhez természetesen méltó megnyitó dukál; ami azt illeti, a Duna vizén – történelmi reminiszcenciák alapján majdnem azt írtuk, a Duna jegén – felállított úszó színpad, háttérben a földkerekség egyik legszebb városának kulisszáival, a Várral, a Citadellával, a Mátyás-templommal, a Duna-hidakkal, Buda felől nézve pedig a szállodasorral pazar megnyitót ígért, ha úgy tetszik, lenyűgöző országimázst, hiszen a műsort gyakorlatilag az egész világon láthatták a tévénézők.

Kell még ehhez bármit hozzáfűznöm? Hát megkoronázták majdhogynem. Majd legközelebb. Ez úton szeretném kérni az egész világon élő olvasóinkat, jelezzék már, hogy ott, ahol ők élnek, hallottak-e egyáltalán arról, hogy Magyarország vizes vébét rendez és a televízióra rá voltak tapadva ők? És arról, hogy ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén? Köszi.

Nade nehogy elfeledkezzünk, hol is élünk mi két világhír között, a nap sajtóközleményét sem hagyhatom ki, becsinálom ide:

kozlemeny

Ez a hangnem, ez a stílus, ez a színvonal, édesdrágajóistenem… Olyan szinten tele van a tököm már ezekkel a síkbunkó egyendumákkal, hogy azt el nem tudom mondani. Úgyhogy Sándor a nap kommentelője:

Mert ez a zország a lehajtott fejű,megalkuvó emberek gyűjtőhelye…mint a példa mutatja még akár egy kórházigazgatói székben ülő szakmailag kimagasló embernél is……de miért is? ugyan legyünk már büszkék,rátartiak a tudásunkra (már akinek van ) ! Ne hajbókoljunk már a semmihez nem értő hazug tolvaj politikai elitünknek…a fenébe is !

Először az volt a nagyszerű ötletem, hogy megörvendeztetlek benneteket a hálóinges bácsi mintegy 6 perces tegnapi műsorával a Crazy jegyében, de aztán megkegyelmeztem magunknak. Holnap reggel velem folytatódunk, meg a vasárnappal. Jóéjt mindenkinek és gratula kajak-kenusainknak a sok csillogó éremhez! Szép volt bizony!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.