Ez a hangnem, ez a stílus, ez a színvonal… édesdrágajóistenem!

Fotó: aureus Fotó: aureus

Jó estét, világegyetem! Aminek a szívcsakrája most két hétig a Budapest és Balatonfüred tengely két végpontja. Egyszerre. No, az van, hogy a nulladik nap után beütött az első versenynap is, alig várom, hogy kizárólag a sportról, az érmekről, az izgalmas versenyekről legyen szó (igen, tudok úszni, bár a vidrák minden bizonnyal jobban nyomják, mint én, főleg a hátúszást), de addig is a még mindig sokkhatás állapottyából még emlékezzünk meg arról, amit legszívesebben elfelejtenénk.

Ennél jobb már nem lesz ma, úgyhogy a nap kreténje díj az MTI-nek jár egyértelműen: azt írták ők, hogy a nemzetközi sajtó (az a része is, amelyiket más körülmények között fikázni szoktak) a bépesti nedves vébé megnyitójával foglalkozik. Ebből tényszerűen annyi igaz, hogy tegnap este valóban sor került erre a gigaizére. Továbbá tényszerűen a kutya nem foglalkozik a megnyitóval. Még azok a források sem, amelyekből a narancssárga hírügynökség idézni volt szíves. Azaz felsorolásilag: Politico.eu, a CNN, több nemzetközi szakoldal, az ausztrál és kanadai portálok, valamint a spanyol EFE hírügynökség. ITT bővebben is meg lehet győződni arról, mennyire gyengeelméjűnek néznek ezek mindenkit.

Mondjuk a Magyar Időknél nagyobb dörgedelmet hiába is próbált volna bárki írni, figyi, cím: Unokáink is emlegetni fogják. Én is ettől félek egy picit. És a folytatásban:

Magyarország történetének legnagyobb, legjelentősebb, már-már olimpiai dimenziójú sporteseményéhez természetesen méltó megnyitó dukál; ami azt illeti, a Duna vizén – történelmi reminiszcenciák alapján majdnem azt írtuk, a Duna jegén – felállított úszó színpad, háttérben a földkerekség egyik legszebb városának kulisszáival, a Várral, a Citadellával, a Mátyás-templommal, a Duna-hidakkal, Buda felől nézve pedig a szállodasorral pazar megnyitót ígért, ha úgy tetszik, lenyűgöző országimázst, hiszen a műsort gyakorlatilag az egész világon láthatták a tévénézők.

Kell még ehhez bármit hozzáfűznöm? Hát megkoronázták majdhogynem. Majd legközelebb. Ez úton szeretném kérni az egész világon élő olvasóinkat, jelezzék már, hogy ott, ahol ők élnek, hallottak-e egyáltalán arról, hogy Magyarország vizes vébét rendez és a televízióra rá voltak tapadva ők? És arról, hogy ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén? Köszi.

Nade nehogy elfeledkezzünk, hol is élünk mi két világhír között, a nap sajtóközleményét sem hagyhatom ki, becsinálom ide:

kozlemeny

Ez a hangnem, ez a stílus, ez a színvonal, édesdrágajóistenem… Olyan szinten tele van a tököm már ezekkel a síkbunkó egyendumákkal, hogy azt el nem tudom mondani. Úgyhogy Sándor a nap kommentelője:

Mert ez a zország a lehajtott fejű,megalkuvó emberek gyűjtőhelye…mint a példa mutatja még akár egy kórházigazgatói székben ülő szakmailag kimagasló embernél is……de miért is? ugyan legyünk már büszkék,rátartiak a tudásunkra (már akinek van ) ! Ne hajbókoljunk már a semmihez nem értő hazug tolvaj politikai elitünknek…a fenébe is !

Először az volt a nagyszerű ötletem, hogy megörvendeztetlek benneteket a hálóinges bácsi mintegy 6 perces tegnapi műsorával a Crazy jegyében, de aztán megkegyelmeztem magunknak. Holnap reggel velem folytatódunk, meg a vasárnappal. Jóéjt mindenkinek és gratula kajak-kenusainknak a sok csillogó éremhez! Szép volt bizony!