Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy nehéz éjszaka reggele

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt!

Túl vagyunk a vizes vb megnyitóján. Én is megnéztem, hát mit mondjak? A fényfestés – már ha így hívják – jó volt. Többnyire igen sokan trappoltak a színpadon fel-alá. Volt divatbemutató és Lehár Ferenc. Láthattunk igen sok sámánt – a fősámán valamiért ádázul vicsorgott végig -, voltak csűrdöngölőt táncoló huszárok, római katonák, Sissy királyné, aki tökre olyan volt, mint Schmitt Pál ama emlékezetes ünnepi beszédében, amikor csak jött, jött és jött. Csak ez a Sissy nem beszélt, hanem néha hadonászott a karjával. Persze volt honfoglalás is hátrafelé nyilazással, a műsor közepén elénekelt himnusz és Orbán Viktor, aki nagyon meg volt hatódva önmagától.

Szónokolt Tarlós István. Szerencsére most nem beszélt a hármas metróról, meg semmi ilyenről, csak Fürjes Balázst dicsérte meg nagyon erősen, meg mindenkit, aki szakadásig dolgozott a kivitelezésen. Én meg már azt hittem, erősen meg lettek fizetve. Nekem legalábbis még eszembe nem jutott megdicsérni a vízszerelőt, amiért elvégzi azt a munkát, amivel megbíztam és amiért a pénzt kapta.

Áder most nem Deák-idézettel készült, hanem anekdotát mesélt Hajós Alfrédról, nagyon vicces volt. El is szundikálhattam kicsit nevetgélés közben, mert lemaradtam a világhírű sztárfellépő első nótájától, ami Hanghiba néven vonul be a történelembe. A második nótát – a Crazy címűt – sikerült meghallgatnom. Hallani abból sem sokat hallottam, mondjuk amit igen, arról is lemondtam volna, de elég vicces volt a rohadtul nagy színpadon az  egy szál izé… szereplő. Se táncosok, se zenészek, se vokál, még egy árva csodaszarvas, vagy turul se jutott. Ő meg nem nagyon tudta betölteni a színpadot, pedig igazán szép női hálóingben nyomta és a mamusz is nagyon jól állt neki.

Tarlós Istvánon, Orbán Viktoron és Áder Jánoson kívül a közönség soraiban ott ült több sportoló, az ATV vezérigazgatója, Nemcsák Károly a szomszédokból, Csisztu Zsuzsa, csak az ő sminkje annyira jól sikerült, hogy én fel nem ismertem volna. Ott volt természetesen Gyárfás Tamás és Kövér László is. Ő a bajuszát is magával vitte és soha nem fogom megbocsátani a kamerásnak, hogy nem mutatta az arcát, amikor a sztárfellépő felhömpölygött a színpadra az anyukája hálócuccában. Ott volt a nagyon megviseltnek tűnő Lévai Anikó, Andy Vajna (gondolom, az asszony kint sütötte a fánkot), Seszták Miklós, Medgyessy Péter és én láttam egy halom, egy csoportban tömörülő gyereket. Miután nem hiszek abban, hogy egy család 30 gyerekéről lenne szó, feltételezem, hogy szükség volt a mozgósított ifjúságra.

Szóval összességében biztosan nagyon jó volt ez, csak az én ízlésem más irányú. De azért jó, hogy vége van, megért minden fillért, meg minden. Innentől remélhetőleg a sportolóké lesz a főszerep. Szurkoljunk nekik és próbáljuk élvezni.

Amint vége lett a nagyonjónak, nyomkodtam még kicsit a tévét és Koncz Zsuzsára leltem az egyik csatornán. Ő nem énekelt, hanem beszélt. Arról például, hogy bár a média-sivatagában élnek (róluk nem beszélnek, nem írnak és tényleg, Demcsák Zsuzsa, Győzike és Zimány Linda nagyságrendekkel érdekesebb lehet), de azért teltházasak a koncertek, elfogynak a lemezek és most készül egy új lemez Bródyval. Jó volt egy értelmes embert látni, aki úgy beszélt elvekről és emberi tartásról, hogy közben szerintem nem is tudta, hogy arról beszél.

Ha már giccsről és gagyiról eleget beszéltünk, a végére jöjjön valami, ami túléli a világhírű senkiket, de még az Orbán Viktorokat is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.