Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vizes vb: a családi biznisz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy látszik, nem csak autópálya építések és stadion felújítások kerülnek kormányközeli családok és rokonaik kezébe, de már a mai napon rajtoló vizes világbajnokság is bőven teremtett lehetőséget családi vállalkozások bővítésére. A jó egy hónapja Matolcsy György rokonainak kezébe került Pécsi sörfőzde nyerte meg a világbajnokságra kiírt sörbeszállítói pályázatot. Így a nagyüzemi sörök közül, csak – az itthon legkevesebb termékkel rendelkező – Pécsi sörfőzde sörei lesznek kaphatóak.

Mi ez, ha nem világsiker? Természetesen az ügyben érintettek tagadják, hogy bármiféle összefüggés lenne a családi nagybevásárlás és az exkluzivitás között, mivel ők már sokkal korábban megkezdték a tárgyalásokat a pécsi céggel. Véletlen, merő véletlen, hogy a haszon ismét kormányközeli zsebekben landol.

Mint ahogy biztosan az is véletlen, hogy Andy Vajna feleségének, Vajna Tímeának a cége az, amely a hostesseket biztosítja a világbajnokság helyszínein. Arról nem beszélve, hogy a több tízmilliós veszteséget felhalmozó fánkozó is nagy erőkkel van jelen a helyszínen. Ezen a világbajnokságon már a kezdete előtt is annyi visszaélésre derült fény, mint egy jó 4 éves kormányzás ideje alatt. Legyünk nagyon biztosak benne: amit csak el lehetett mutyizni, azt el is mutyizták. A vizes vb már a kezdete előtt adófizetői forintok milliárdjaiba került, mely összeg soha a büdös életben nem fog megtérülni. Ez a tény azonban a kormányt cseppet sem izgatja, ameddig ezek az adófizetői pénzek – lassan elvesztve közpénz jellegüket – a kormány, a rokonak és barátok zsebében landoltak, addig maradéktalanul boldogak lesznek teljesítményükkel.

Mindenki nyugodjon meg, újra van pénz helikopterezni, vagy egy új Louis Vuitton táskára. Kit érdekel hogy közben gyermekek és idősek halnak meg félúton egy CT vizsgálatra, vagy épp családok százai várnak ételosztásra a Blaha Lujza téren. Kit érdekel hogy az idősek és betegek a létminimum alatt élve tengetik utolsó napjaikat? A fontos az, hogy Szántó Éva szavaival élve:

 a magyarországi eseményt a televízióban a becslések szerint csaknem hatmilliárdan fogják látni.

Nem csalás, nem ámítás, a föld lakosságának 90%-a a mi vizes vébénket fogja bámulni. Szerintük. Gond azonban egy szál sem, ugyanis a tévékamerák nem mutatják a nyomort és kilátástalanságot.

Ha pedig a végén valakinek még kétségei lennének, hogy biztonságos lesz-e a világbajnokság, annak ellenére hogy szemel ugyan nem látható – sem adatokkal alátámasztható – migráns hordák törnek be országunkba, annak a végére maradt még egy örömhírem. A Fidesz személyes biztonsági szolgálatát, a Valton Sec Kft.-t bízták meg a vizes vb őrzésével. Potom 1 milliárd forintért, így izgalomra semmi ok.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.