Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amilyen vastag a bőr…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nahogy akkor nincs plüssállat, giccses állat, igazi állat van. Továbbra is sivatagi rókával terrorizállak, mert nekem ő a kedvencem. Ez meg igazi róka. Lesz majd vidra is, ha rajtam múlik. Csupa közérdekű információ, tudom. Rá is térek a lényegre: nagy napra virradt a nemzet, bizony. Teljesen baráti az időjárás egyelőre, bár egyáltalán nem biztos, hogy ez így is marad, aminek azoknak különösen nem jó hír, akik a budapest vizes vébé megnyitóján szeretnének csápolni. Egyébiránt a közlekedés sem lesz ma egy leányálom a fővárosban: 5 kilométernyi utat zárnak le a felhajtás miatt.

Első felindulásomban ide akartam tenni az esemény hivatalos dalát, de szerintem viccesebb egymás mellé rakni a Magyar Idők és a Magyar Nemzet mai számának címlapját, miként a hvg.hu egymás mellé is tette. Azt mondja a propaganda: Tízmilliárdokat is hozhat a vizes vébé. Azt mondja az ellenzékivé átvedlett Simicska lapja: Elúszó állami milliárdok nyomában. Azt azért még seggnyalóék se vállalták be, hogy százmilliárdozzanak. Csak azt lenne jó tudni, hogy ha 170 milliárdot alaphangon elkúrtak, akkor mit csináljunk a tízmilliárdokkal? Ja, hogy akkor én Soros pártján állok? Értem.

Ha már Simicska. Kálmán Olga Simicska Lajos HírTv-jében vezetett műsora hivatalos Facebook-oldalán reagált azokra a kormányközeli nemsajtóban megjelent hírekre, miszerint a rossz nézettségi adatok miatt elhagyja a Hír Tv-t és Csintalan Sándor veszi át tőle a bulit. Habonyárpád munkanélkülinek is üzent, egyenesen Ibizáról, ahol a családjával nyaral. Nem tudom eldönteni, hogy erre a reagálásra szükség volt, vagy nem volt szükség, de a megszólítás mindenképpen tetszik nekem: „Hahó magatokat újságírónak nevező enter billentyűk!  És így folytatódik:

 

Igaz, hogy eddig sem állította senki, mi legalábbis nem, hogy közvetlen kapcsolat lenne a nyílt mellkassal hurcolászott 13 éves kislány halála és a CT hiánya miatt, de az Országos Kardiológiai Intézet igazgatója ezt immár megerősítette (Index) A kislány súlyos szívfejlődési rendellenességgel született, az elmúlt években 10 alkalommal operálták meg Magyarországon és Németországban, ráadásul a nyitott mellkas csupáncsak orvosi terminológia: nem kell szó szerint érteni. Valójában nem nyitott ilyenkor a mellkas, a bőrt összevarrják, csupán a csontos vázrendszert nem kapcsolják össze a későbbi beavatkozások miatt. Ofner Péter főigazgató méltatlannak tartja a támadásokat az Európa-szerte jegyzett intézet ellen, ahol az elmúlt tíz évben 41 gyermek-szívátültetést hajtottak végre. A főigazgató úr egyébként arról is beszámolt, hogy még ebben az évben megkapják azt az összeget, amiből CT-t vásárolhatnak. Szerintem itt van egy kis félreértés. Én nem emlékszem arra, hogy bárki az OKI-t támadta volna, következésképpen azt nem is kellett megvédeni. Itt egyszerűen arról van szó, hogy semennyire nem normális, hogy egy Európa-szerte jegyzett intézetben nincs CT. Ha valami méltatlan, akkor az ez. Az orvosok munkáját mindenki elismerte, úgyhogy nem teljesen értem az igazgató urat.

Mellékszál: egy orvos szerint Balog Zoltán betanított esztergályosból miniszterré avanzsált Orbán-szolga hazudott az ATV-ben, amikor azt állította: lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van. Dr. Kunetz Zsombor szerint ugyanis a másik kórház az az Egyesített Szent István és Szent László Kórház, vagy Heim Pál, ahol már a 2000-es évek elején is volt CT. Ezt a doktor úr onnan tudja, hogy ő maga is többször szállított oda betegeket. Következésképpen megint a máséval próbálta verni a csalánt, mintha ennek a kormánynak lenne az érdeme, hogy van CT, ahol addig nem volt. Világszínvonalú magyar egészségügy, az.

Ezt csak úgy mellékesen teszem ide, semmihez semmi köze: órákig hevert a budapesti kórház padlóján egy holttest.

Rogán szomszédja, az elsősorban állami megrendeléseken zsírosodó Csetényi Csaba az ATV Egyenes beszéd című műsorában vendégszerepelt (életében először), ahol azon vinnyogott, hogy neki kifejezetten rosszat tesz, hogy Rogán szomszédja. Ki a hibás ezért? Hát a média természetesen: „Mert a média hajlamos minden egyes győzelmet, vagy vereséget ennek a tükrében bemutatni. Ez valamilyen médiafolklór része, ez az eposzi jelzőm és éppen ezért viszont mindent ebből láttatnak.” Amilyen vastag a bőr ezeknek a méltatlanul támadott őstehetségeknek a pofáján, olyan nincs is, az már egészen biztos. Hogy még kerekebb legyen: Csetényi állítása szerint soha nem találkozott még kormányzati korrupcióval. Pedig azt hittem, hogy azért trappolt be panaszkodni a tévébe, hogy milyen durván dübörög a korrupció. De nem.

No, hát akkor az van, hogy készüljünk szépen a ma esti megnyitót, ha már 3,4 milliárdot elégettünk rá. A főpróba már megvolt tegnap este, Seszták meg állítólag személyesen, mérőszalaggal a kezében ellenőrizte, hogy minden rendben van-e, vagy sem nem. Szerintem fosnak a fiúk, okkal-joggal. Szétharácsolni nem volt nehéz a dolgot, de időre mindent előkészíteni, na, azzal lehetnek gondok. Mindenesetre én szurkolok, hogy ne égjünk le a világ szeme láttára. A sportolóinkon biztos nem fog múlni, ám a szervezőkön annál inkább. Remélem, nem lesz világszínvonalú lebőgés, na.

Akkor húzzunk bele a napba! Mindenkinek ezzel a nótával kívánok mindent, amit szeretne:)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.