Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A Szalonna kísértete járja be Európát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy akkor most menjünk mi a francba is, mert majd a feldúlt honpolgár feljelent zaklatásért. Most éppen egy kedves és nagyon okos hölgy fenyegetett meg, hogy feljelenti a Szalonnát. Zaklatásért. Mert megjelenünk az oldalán. Idézem idefele:

Ismételten, sokadjára kérem ne jelenjenek meg az oldalamon. Ezt követően bejelentem önöket , mint zaklatókat.

Mit tagadjam, megrémültünk. Mert a bejelentés mégis komoly dolog, a zaklatásról nem beszélve. De a legijesztőbb az, hogy mi csak úgy megjelenünk valakinek az oldalán, mint egy kísértet. Azt el sem tudom képzelni, melyik oldalán jelenhettünk meg a néninek. Jobb? Bal?

És ha csak ez az egy ilyen lenne. Másik néni a postaládából:

Kérem többé ne kūldjék a kolozsvári.szalonna hireiket  mert nem érdekel …

Ha csak ez a kettő ilyen lenne és ha mind ennyire kulturált lenne, nem is érdemelne szót. Mert bizony ezek a kulturált, ilyen témájú levélkék. De sok van belőlük és egészen elképesztő a legtöbb.

Elmondom, mi van – hátha ez is megjelenik valaki valamelyik oldalán – már csak az általános okosodás miatt is. A Facebook egy közösségi hálózat. Ezen belül mindenki, aki csatlakozik, rendelkezik egy profillal. Dörzsöltebbek és megélhetési trollok több ilyennel is rendelkeznek, alig győzzük irtani őket. Aztán van olyan szolgáltatása a Facebooknak, ami hírfolyam néven ismert. Azt nagyjából élő ember nem tudja, hogy minek alapján kerül be a hírfolyamba valami és minek alapján nem. Az teljesen biztos, hogy mi nem tudjuk befolyásolni.

Tehát amennyiben valamelyik cikkünk megjelenik valakinek a hírfolyamában, az ne ránk haragudjon. Esküszöm, nem mi ülünk a számítógépnél napi 20 órán keresztül (vagyis de, mi ülünk, csakhogy dolgozunk. Infót gyűjtünk, ellenőrzünk, írunk, helyesírást ellenőrzünk egymás cikkeiben, megbeszélünk bizonyos témákat, adminisztrálunk, erőnkhöz mérten válaszolunk a levelekre, irtjuk a trollokat és néha táplálkozunk) és nem küldözgetünk senkinek orvul cikkeket sehová. Ugyanis nem tudjuk a kedves potenciális olvasók e-mail címét, sem a profilját nem ismerjük, de amennyiben például abc sorrendben végigmennénk a nemtudomhánymillió magyar felhasználó profilján és mindenkinek küldenénk cikket, az nem a hírfolyamban jelenne meg.

A gond azzal lehet, hogy sokaknak sokkal nagyobb az önérzetük, mint amennyi eszük van. Egyrészt nagy a valószínűsége, hogy valamelyik ismerősük, vagy ismerősük ismerőse osztotta meg az adott cikket, úgy került az ő fideszes szemük elé. Másrészt annyi agya csak lehetne bárkinek, hogy a neki nem tetsző, vagy kimondottan őt irritáló oldalakat egyszerűen letiltja, így az nem fog megjelenni többé. A másik okosság: nem kell bejelölgetni a honlapon a hírlevelet és akkor nem fog kapni ilyet az ember. Ha valamiért mégis rákattintott a kis piros harangocskára és később világosodott meg, hogy ez nem az az oldal, ahol szalonnafüstölésről cserélnek eszmét a népek, akkor ne nekünk irkáljon feldúlt, de legalább zűrzavaros levélkéket, ne tőlünk követelje, hogy vegyük le a listáról. Merthogy nincs listánk, senkit nem tudunk levenni sehonnan. Kattintson megint a harangra és le van iratkozva. És még hülyét sem csinált magából.

Célszerű lenne legalább alapfokon tájékozódni, hogy miként működnek az általunk gyakorta használt szolgáltatások. Akkor talán kevesebb bosszúság érné a felhasználókat is és nekem sem kellene ilyen kreténségekkel foglalkoznom a júliusi kánikulában.

Köszi.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.