Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tiszteletet a kifütyülteknek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áder János minapi kifütyülése – a köztársasági elnök a Déli pályaudvaron várakozott és megpróbált szóba elegyedni az utasokkal, de nem aratott osztatlan sikert – nem az egyetlen olyan eset volt, amikor elviekben köztekintélynek örvendő államférfit spontán kritikával illetnek a polgárok.

Noha az államelnök hivatalán keresztül, hihetetlen közleményben cáfolta, hogy a sajtóhír igaz, jó alkalom ez arra, hogy továbbgondoljuk a dolgot. Nemzetközi szinten semmi tekintélye nincs a hazánkat oly büszkén képviselőknek. Magyarország megítélése még a negatívnál is negatívabb, és ezt az utóbbi pár évben sikerült elérni. Magyarország soha nem volt bezzeg-ország, mint mondjuk Ausztria, de megítélésünk a világban a rendszerváltás óta soha nem volt ilyen rossz. A nyugati országok külképviseletei az utóbbi években messziről kerülik hazánkat, miközben a szomszédos Románia vagy éppen Csehország sorra fogadja a világ vezető politikusait.

Orbán Viktor a keleti nyitást erőlteti, de mi ennek a tényleges oka? Vajon látva, hogy a nyugati világ vezetői egytől egyig elfordultak tőlünk – határkerítés, bevándorlók konténerekbe terelése, egyetem bezárása, a civil szervezetek vegzálása, sajtótörvény, alapvető jogok megnyirbálása – ezt az utat választotta? Nyugaton nem kíváncsiak Orbán Viktor véleményére, az évtizedek alatt felépített nemzetközi kapcsolatok romokban hevernek. Lássuk tehát a hazai „méltóságok” honi és nemzetközi megítélését.

Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere szerint 1960 óta nem volt ilyen rossz Magyarország nemzetközi elfogadottsága, mint most. A Világgazdasági fórum versenyképességi rangsorában Magyarország 144 ország közül csupán a 63. a 2001-es 29. helyhez képest.

Azonban nem csak a számok mutatják, hogy – noha Európa szívében vagyunk -, mégis egyre távolodunk attól. Mind gazdaságilag, mind társadalmilag. Az ország vezetőit a teljes nyugati világ mellett már a saját polgárainak jókora hányada sem veszi semmibe. Ez a tekintély nélküli hazug kormány bukásra van ítélve, a kérdés már csak az, mikor.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.