Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A (tegnapi) nap tahója

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A csillagok, a Nap, a Hold (asszem ezeket nagybetűvel írják) állása szerint ma szerdát ülünk, állunk, vagy ki tudja mit csinálunk mi, ez ellenkező felsőbb utasításokig íg is marad. (Milyen cuki rókát találtam, nem igaz? Vagy mi ez? Rinocérosz nem lehet…) Ez csak azért fontos, mert két nap múlva nyakunkba szakad a világ dicsősége meg a 2017. évi budapesti vizes világbajnokság is. Amivel különösebben nem fárasztanék az első kávém előtt senkit, ellenben a tegnapi nap tahója díjat ünnepélyesen kiosztom most azonnal.

Bár a küzdelem ádáznak is nevezhető, de a saját maga által összetrombitált sajtótájékoztatóról, súlyos személyeskedések és félrebeszélések kíséretében kivonuló Halász Jánost végül legyőzte az ország egyik legnagyobb kártevője, az Emmi élén álló Balog Zoltán nevű egyén. Aki tegnap este az ATV Egyenes beszéd műsorában vendégszerepelt (nem emlékszem, hogy korábban ilyen előfordult volna vele) és eligazítást tartott MR és CT ügyben. Miután korábban arról volt pofája eszmét futtatni, hogy a média álhíreket gyárt az egészségügy állapotáról, most az Országos Kardiológiai Intézet hiányzó felszereléséről ezt mondta:

lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van. 

Na, bazmeg. Úgyhogy ennek kell örülni, és nem kellene álhírekkel rombolni az egészségügybe vetett bizalmat és különben is a legbonyolultabb szívműtéteket végző kórházban MÁR JÖVŐRE beszerezhetnek egy CT-t, szóval érthetetlen, hogy min parázunk. Minden egyes áldott kurva napon kiderül: van hely még a magma alatt.

Csak az a baj, hogy miközben össze-vissza kamuznak a világszínvonalú magyar egészségügyről az elvtik, valójában Szerbia is lekörözött, a V4-eknek meg konkrétan bottal üthetjük a nyomukat. A tragédia az, hogy miközben hazudoznak, kisvárosnyi ember hal meg évente, és annak sincsen felelőse. És még mindig van, akinek az a legnagyobb kínja, hogy jövőre nincs kire szavaznia.

Amiről viszont egészen biztosan nem lehet népszavazni sem, az például történetesen és elég konkrétan Orbán őfényességét érinti. Történt ugyanis, hogy a Nemzeti Választási Bizottság után a Kúria is elutasította a Momentum által beterjesztett népszavazási kérdéseket, így nem lehet arról voksolni, hogy egy ember két ciklus után ne lehessen többet miniszterelnök. A testület szerint egy ilyen eljárásmód idegen lenne a magyarországi alkotmányos berendezkedéstől. Merthogy van nekünk berendezkedésünk, vagy úgy.

A patásördög Soros György először szólalt meg, amióta Orbánék elindították a lánctalpas propagandát a lejáratására. A haza ellenségének közleményéről a BBC számolt be, amelyben ezt írta:

Szomorú vagyok, hogy a jelenlegi magyar rezsim antiszemita képzetet kelt a szándékosan félrevezető kampánya részeként.

Soros köszönetet mondott azoknak, akik letépkedik az őt ábrázoló plakátokat, és örül, hogy a magyaroszági zsidó közösség vezetősége kiállt a kampány ellen. A tegnapi nap folyamán egyébként Soros embere, Michael Vachon Leszáll a sötétség címmel levelet küldött az üzletember ismerőseinek és munkatársainak, amelynek témája szintén a magyar kormány új plakátkampánya. A levél legfontosabb gondolata szerintem ez:

az állítás, mely szerint Soros migránsok millióit telepítené Európába, „fantázia” műve. „Soros migrációval kapcsolatos jelenlegi álláspontja az, hogy a nemzetközi közösségnek jobban kellene támogatnia a fejlődő országokat, amelyek ma a menekültek 89 százalékának adnak otthont, és hogy Európának több százezer, teljesen átvilágított menekültet kellene befogadnia egy módszeres ellenőrzési és áttelepítési folyamat keretében”. Várom a lakájmédia óbégatását. Najó, nem várom, vicceltem.

Hatalmas meglepetés: Fidesz-közeli vállalkozó fuvarozhat a budapesti vizes vb-n. A győztes társaság többségi tulajdonosa pedig nem más, mint a kormány kedvenc biztonsági cégét, a Valton-Sec Kft.-t is kézben tartó Varga Lajos. Fizetik az alattvalók, nehogy már olyanok nyerjenek el megbízásokat, akik nem a politika szajhái. Nem igaz? De. A legszebb benne meg az, amellett, hogy kemény százmilliókért őrzik és védik a rendezvényt Vargáék, hogy a megbízás ugyanis úgy került a Fidesz-közeli vállalkozóhoz, hogy az egyik konkurens le sem adott ajánlatot, míg a másiknak nem volt elég erőforrása a feladat ellátásához. Nem baj, örüljünk, hogy megvédtek ettől a pénztől is.

Úgy döntöttem, hogy most nem feszegetem tovább a húrokat, minden, ami kimaradt, arról később. Nem mondhatnám, hogy fergetegesen jókedvűre sikerült ez a poszt, de mit tegyünk. Gyertek később is, mi itt leszünk. Ez pedig egy elég különleges muzsika, én még nem láttam, hátha tetszik.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.