Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kalauz fütyülője

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma is bekövetkezett az, ami többnyire. Este lett, de nyugalomról nem igazán tudok beszámolni. Vagy a hőség ment az agyamra, vagy a kormány, de valami biztosan. Ma sikerült 4,4 milliárd forintért megvenni egy telket a halál f@szán, ahol a madár se jár. Ott lesz majd a szuperkórház. Vagy nem lesz, ha kiderül, hogy mocsárra még Mészáros Lölö sem tud felhúzni egy épületet úgy, hogy legalább az ünnepélyes átadásig ne dőljön el, mint féldisznó az ólban.

A mai nap legelegeslegcsodálatosabb híre, hogy Orbán megcselekedteamit megkövetltahaza. Vett egy csomó kondért. Illetve – ha még érvényes, ami egy éve érvényes volt és miért is ne – akkor nem is vette meg, csak egy kazalnyi pénzért megszerezte nekünk az őrzési jogot. Seuso, az. Akárhogy is, feltétlenül megérte. Balog Zoltán nagyonminiszter pedig azt mondta, hogy nem az a valami, hogy a szívklinikának nincs CT-je és ezért másik kórházba kell vinni a beteget – akár nyitott mellkassal, operáció közben, komplett orvoscsapattal együtt – egy rohadt vizsgálatra, hanem az a valami, hogy a másik kórházban meg van CT. Mert például lehetne úgy is, hogy ott se lenne. Hát, ha valami megnyugtató, akkor feltétlenül ez az.

Ma volt a napja annak is, amikor Áder János elhajította a horgászbotot, nem talált egyetlen megvédendő esőerdőt sem és szóbaállt az egyszerű földi halandókkal. Sajátkezűleg reagált arra a hírre, miszerint kifütyülték a pályaudvaron jópofizás közben. Nem, nem fütyült senki, még a kalauz sem. És ezt elnöki nyilatkozatban tette közzé. Én ugyan nem vagyok vasutas, de amennyire tudom, a kalauz nem fütyül, hanem lyukaszt. Bár fene tudja, a fővárosban mi a szokás.

Nekem a mai napba több hülyeség már nem fér bele, úgyhogy veszem a búcsúmat. Reggel ugyanitt, vagy máshol. A nap kommentje Gabriellától:

Nem lepődnék meg, ha pár hét múlva kiadnának egy nyilatkozatot, miszerint a szuperkórház mégsem itt épül meg, a talaj alkalmatlansága miatt… A lényeg, hogy a pénz már azokban a bizonyos, jó mélyre szabott zsebekben van! ? Az meg kit érdekel, hogy tömegközlekedéssel nem lehet megközelíteni, hisz ide úgyis majd csak olyanok járnak akiknek kocsi van a sejhaja alatt, mert hogy ez nem a „pór” népnek épül (ha épül) az tuti!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.