A kalauz fütyülője

Fotó: Gellinger Fotó: Gellinger

Ma is bekövetkezett az, ami többnyire. Este lett, de nyugalomról nem igazán tudok beszámolni. Vagy a hőség ment az agyamra, vagy a kormány, de valami biztosan. Ma sikerült 4,4 milliárd forintért megvenni egy telket a halál f@szán, ahol a madár se jár. Ott lesz majd a szuperkórház. Vagy nem lesz, ha kiderül, hogy mocsárra még Mészáros Lölö sem tud felhúzni egy épületet úgy, hogy legalább az ünnepélyes átadásig ne dőljön el, mint féldisznó az ólban.

A mai nap legelegeslegcsodálatosabb híre, hogy Orbán megcselekedteamit megkövetltahaza. Vett egy csomó kondért. Illetve – ha még érvényes, ami egy éve érvényes volt és miért is ne – akkor nem is vette meg, csak egy kazalnyi pénzért megszerezte nekünk az őrzési jogot. Seuso, az. Akárhogy is, feltétlenül megérte. Balog Zoltán nagyonminiszter pedig azt mondta, hogy nem az a valami, hogy a szívklinikának nincs CT-je és ezért másik kórházba kell vinni a beteget – akár nyitott mellkassal, operáció közben, komplett orvoscsapattal együtt – egy rohadt vizsgálatra, hanem az a valami, hogy a másik kórházban meg van CT. Mert például lehetne úgy is, hogy ott se lenne. Hát, ha valami megnyugtató, akkor feltétlenül ez az.

Ma volt a napja annak is, amikor Áder János elhajította a horgászbotot, nem talált egyetlen megvédendő esőerdőt sem és szóbaállt az egyszerű földi halandókkal. Sajátkezűleg reagált arra a hírre, miszerint kifütyülték a pályaudvaron jópofizás közben. Nem, nem fütyült senki, még a kalauz sem. És ezt elnöki nyilatkozatban tette közzé. Én ugyan nem vagyok vasutas, de amennyire tudom, a kalauz nem fütyül, hanem lyukaszt. Bár fene tudja, a fővárosban mi a szokás.

Nekem a mai napba több hülyeség már nem fér bele, úgyhogy veszem a búcsúmat. Reggel ugyanitt, vagy máshol. A nap kommentje Gabriellától:

Nem lepődnék meg, ha pár hét múlva kiadnának egy nyilatkozatot, miszerint a szuperkórház mégsem itt épül meg, a talaj alkalmatlansága miatt… A lényeg, hogy a pénz már azokban a bizonyos, jó mélyre szabott zsebekben van! 😠 Az meg kit érdekel, hogy tömegközlekedéssel nem lehet megközelíteni, hisz ide úgyis majd csak olyanok járnak akiknek kocsi van a sejhaja alatt, mert hogy ez nem a “pór” népnek épül (ha épül) az tuti!

adomany-1