Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kimitlop

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóóóóóóóóóóó reggelt!

Remélem, mindenki túlélte az éjszakai vihart. Mármint ahol vihar volt. Nálunk dörgött-villámlott, de főleg esett és az bizony már nagyon kellett. Fű-fa-virág csak úgy nyeldekelte. A jázminok nem tapsikoltak ugyan, de csak azért, mert már elvirágzottak.

Az ATV újabb húzóarcát veszítette el. Mészáros Antónia is felállt a csatornától, az UNICEF magyarországi ügyvezetőjeként folytatja. Hát, legfeljebb majd minden nap betolnak egy 3-4 órás Vidám vasárnapot, a maradék időben pedig lehet Bud Spencer filmeket tolni orrvérzésig.

Pitiánerék továbbra is munkában vannak. A makói József Attila Gimnázium igazgatója (aki amúgy 22 éve tölti be ezt a posztot) kritizálta a kormány oktatáspolitikáját, sőt, még tüntetésen is részt vett. Meg is lett az eredménye. Na, nem az oktatás lett jobb, vagy legalább meghallgatták a szakma véleményét, erről természetesen szó sincs. Az történt, ami szokott. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár nem támogatta az eddigi igazgató – Rója István – pályázatát eredménytelennek nyilvánította és mivel más pályázat nem érkezett a posztra, új pályázatot írnak ki. Nyugi, az egész istenverte országban ez megy és nem tegnap óta.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mindenkit megnyugtatott a Világgazdaság című lapban, hogy ezentúl is rohadtul sok TAO pénzt fog besöpörni a lényegében fideszesek kezére került sportszektor. Eddig 450 milliárd áramlott a megfelelő zsebekbe. Azt nem mondta, de azért tudhatjuk, hogy ennek a pénznek az elköltésével a büdös életben nem fog senki elszámolni. Mészáros Lölö és Orbán Viktor kedvenc, fociakadémiának csúfolt izéje sem. Most sem teszi.

Szabó Tünde elmondta továbbá, hogy aki elhitte, hogy a vizes vb 130 milliárd forintnál kevesebből kihozható (vagy amennyiből, mert még bőven emelkedhet a költség a kezdés előtt, verseny közben és a rendezvény lezárása után is), az egy kicsit hülye és nem gondolt arra a sok-sok beruházásra, amivel Budapest gazdagodott. Hát, tényleg nem. Én mondjuk nem tudom, mi szép épült az ugrótornyon kívül, de biztos. De remélem, a rendezvény után – amikor elbontják a rohadtdrága ugrótornyot, az majd a felcsúti aréna közepén rakják össze újra. Senkit nem fog zavarni a játékban, a vezér meg mégis magasabbról köpködhetné a szotyit.

Ha már vizes vb. Percekkel ezelőtt jelent meg az Indexen egy igen részletes cikk a témában. Mármint nem sport témában, hanem. Ők már közelítik a 200 milliárdos költést, aminek egy komolyabb, mindeddig árnyékban maradt tételét bondolgatják.

„A pénteken kezdődő vizes világbajnokságnak van egy 30 milliárdos része, amiről nem sok derült ki. Eddig. Ingyen wifi mindenkinek, kielemzett Insta- és Facebook-fiókok, orosz és azeri szoftverek.” Seszták Miklóshoz köthető cég is ott van a befutók között, de hát mit csináljunk, ha egyszer ők értenek hozzá?

A vb résztvevői ajiba kapnak tőlünk 600 laptopot és 1400 mobiltelefont is. Pöpec! Ha én ezt tudom, feltétlenül nevezek a versenyre, mivel sorra dőlnek ki a szerkesztőségi laptopok és eléggé megizzadunk, mire összekaparjuk egy – messze nem csúcskategóriás – eszköz árát, még mielőtt a másik teljesen feladná. Ha ez nem sikerül időre, azt majd észre fogjátok venni.

De most kellemes az idő, úgyhogy nézzük, ma ki és mit lopott. Addig is: zene.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.