Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jobb, ha a magyarok ismerik Orbán Viktor terveit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Orbán nevű ember szerint jobb, ha a magyarok ismerik Soros György terveit. Szerintem is jobb, bár Soros György terveinél – mármint a valódi tervekről beszélek, nem arról, amit a Fidesz hirdet, mert ők sem látnak bele Soros fejébe – sokkal jobban izgatnak ártunk és ormányunk tervei. Ez ugyanis közvetlenül érint mindenkit ebben az országban, függetlenül attól, hogy az illető vérfideszes, vagy éppen leváltaná a kormányt.

Érdekelne például, hogy mi Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin terve Pakssal. Mert ez nem a kettőjük édes kis titka, amennyiben én, a gyermekeim és az unokáim fogjuk törleszteni a hitelt, amiről azt sem lehet tudni, hogy mennyi, hogy milyen feltételekkel, mennyi időre vette fel az egészen kicsi nagyvezér. Vagy elégedetten bejelenti, hogy mekkora üzletet kötött ő és Putyin pajtása, ahogy bejelentette, hogy visszavásárolta a MOL részvényeket Putyintól? Mármint ő, első Orbán Viktor, Felcsút kocafocistája visszavásárolta. A mi magánnyugdíjunkból. Kérdezés nélkül.

Paks már csak azért is érdekes, mert azt nem tudjuk ugyan, hogy pontosan milyen feltételekkel és mit húzott a nyakunkba vele Orbán, de azt tudjuk – az Átlátszónak köszönhetően -, hogy az atomerőmű földrengés elleni védelme nem az igazi, a terület veszélyeztetettségére vonatkozó vizsgálati eredményeket eltitkolták. Én aztán nem vagyok szakértő ebben a témában (sem) és amennyire egy laikus számára hozzáférhető adatokat megnéztem – a területen az elmúlt időszakokban előforduló földrengések száma és erőssége, földrengés valószínűsége – a lehető legjobb helyen van Paks. Az már más kérdés, hogy az épület földrengésbiztos-e és a tervezett új beruházás esetében mennyire veszik figyelembe ezt a szempontot. De nyilván ez is hadititok, minden mással együtt.

A magyar embereknek – Soros György feltételezett tervein túlmenően – jogában áll tudni, hogy mit tervez a kormány az általános gyűlölködésen és indulatkeltésen túl. A gazdaság nem fejlődik igazán, az ország nem sok jövőt tud kínálni a fiataloknak. Igaz ez a közhangulatra éppen úgy, mint az egzisztenciális boldogulásra. Az általános foglalkoztatás önmagában csak szép mese, a mögöttes tartalom számít. Például az, hogy egy fiatal mekkora esélyt kap az önálló életkezdésre, hogyan és mikor képes saját lakáshoz jutni – nem feltétlenül tulajdonosként, de például bérlőként és nem albérlet, hanem a hosszútávú tervezést lehetővé tévő bérlakás formájában -, mikor jut el oda egy pár, hogy gyermeket tudnak és mernek vállalni, mennyire biztosak abban a jövendő szülők, hogy gyermekük megkapja a szükséges orvosi ellátást, a megfelelő oktatást.

Ahogy elnézem a KSH legfrissebb adatait, nem sok jót látnak a fiatalok. Igen nagy százalékban mennének külföldre munkát vállalni, vagy tanulni. Miközben már eddig is jó sokan elmentek és akik elmentek, azoknak legott megjött a gyermekvállalási kedvük. Nem kicsit, hanem nagyon. Tízszer annyira, mint a kalandvágyból itthon maradottaknak.

A magyar embereknek joga van tudni, hogy mit tervez a kormány az ország jövőjére nézve, ugyanis az nem magánügy, hanem mindannyiunk ügye. És sokkal fontosabb, mint az, hogy egy közel kilencven éves ember szavaiba mit magyaráz bele a Fidesz azért, hogy elterelje a figyelmet a saját impotenciájáról és lényegében ismét választási program nélkül nyerhesse meg a következő választást.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.