Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kapd be

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Mivel olyan szerencsés vagyok, hogy tegnap én búcsúzhattam el, ma pedig én köszönhetek be, kijelenthetem: ma is álmos vagyok.

Vlagyimir Putyin egykori főnöke, az valamikori KGB második számú vezetője, bizonyos Nyikolaj Leonov nyilatkozott Putyin egykori KGB-s múltjáról. Leonov szerint Putyin soha nem volt jó kém, egyáltalán nem tartozott az élvonalba, kizárólag nem túl jelentős feladatokat bíztak rá. Egy ideig Drezdában dekkolt, ahol a világon semmi nem történt, majd pedig Leningrádban teljesített szolgálatot és az ott tanuló külföldi diákokról kellett jelentenie. A később felépített mesterkém-imázsból semmi nem igaz.

Nem gond, vannak ilyen figurák nálunk is. Orbán Viktor is csak hobbifocista volt, ügyvédnek meg még olyan sem, mert nem dolgozott a szakmájában egy percig sem. Igaz, hogy más szakmában sem, mert örök életében közpénzből kapta a fizetését. Varga Mihály másodosztályú könyvelő volt, L. Simon László huszadrangú költő, Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke közepes tehetségű formatervező, Balog Zoltán közepes hittantanár, Németh Szilárd tanítóbácsi. És akkor még meg sem említettem mindazokat, akik – a miniszterek elnökéhez hasonlóan – soha nem dolgoztak piaci körülmények között, hanem az iskolapadból azonnal a politikába ültek át. Deutsch Tamástól Szijjártó Péteren át Csepreghy Nándorig igen hosszasan lehetne sorolni.

A baj ezzel nem az, hogy valaki közepes képességű a szakmájában, hanem az, hogy később is az marad. A frusztrált, tehetségével, tudásával kitűnni képtelen kisember, aki hatalomhoz jut – ha elég pénzéhes és szorgalmas – nagyobb pusztítást tud végbevinni, mint egy földrengés.

A Magyar Nemzet tudósítója elsétált a Kazah fővárosba, ahol most javában zajlik a jövő energiáiról szóló világkiállítás. Hogy még csak nem is hallottunk róla? Hát kérem, Asztana messze van. Mindenesetre Magyarország is rittyentett egy pavilont, de semmi pánik, csak 1,12 milliárd forintunkba került. Lássuk be, ez sokkal fontosabb, mintha a szívklinikának vettünk volna MR és CT készüléket. A kazahok nagyon érdeklődő népség, a lap ottjártakor is több látogató szundikált a magyar pavilonban. Mert ott nincs nyüzsgés. Tehát építettünk 1,12 milliárd forintból egy szendergőt a kazahoknak. Szép volt.

Lehet megnyugodni, mégsem Lázár János fog dalolászni a vizes vb megnyitóján. Az utolsó percben találtak egy világhírű művészt – hogy én nem ismerem, az csak az én tufaságom számlájára írható – aki hajlandó fellépni és pont ráér egy hét múlva. CeeLo Green kettőt énekel majd, én már alig várom. Sajtóhírek szerint a nagyonhíres előadóművészembernek lényegében két sikeres száma van eddig, az egyik címe Fuck You!, a másik pedig a Crazy. Ha semmi más, a címek alapján remélem, ezeket fogja itt elénekelni, előtte megszólítva a magyar miniszterek nemzeti elnökét. Konkrétan neki címezve a nótákat.

Miután feltételezem, hogy nem csak én vagyok annyira műveletlen bunkó, hogy kimaradt az eddigi életemből CeeLo Green munkássága, reggeli ébresztőnek ide csinálom a szimpatikus című dalt. Aztán indul a nap és ez egészen éjfélig fog tartani.
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.