Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az egyélőisten nem vár sem elismerést, sem köszönetet. Hogy mi van?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, friss levegőt, csicsergést, hétvégét, mókát és kacagást! Szombatot tartunk, és mivel tegnap már nem volt alkalmam szembesülni azzal, hogy az ország élén álló, miniszterelnöknek nevezett ember még annál is cinikusabb szarrágó, mint gondoltam. Ezért aztán most is sikerült meglepődnöm. Még mindig képes vagyok erre az életérzésre, pedig már minden árkon és bokron túl vagyunk. Szóval az van, hogy Viktor Viktorovics válaszolt a sorosozás leállítását kérő Mazsihisz-elnöknek, Heisler Andrásnak, aki szerint a kampány alkalmas mindenféle, egyebek mellett antiszemita indulatok keltésére.

Ezeréves kultúra, megvédés, tolerancia, vallási türelem, nemzeti sokszínűség, európai jog versus migráció-mindmeghalunk. Mondjuk, azt nem tudom, hogy a nemzeti sokszínűség hogy került ebbe a felsorolásba, de mindegy is. Aztán jön a magyar ember nagy többségére való hivatkozás (értsd: 20% = 99%) meg a jelenünk és a jövőnk. Megvédjük, magyar emberek, biztonság, eredmények. A magyar választók által felruházott miniszterelnökként felelősségem, hogy MEGVÉDJEM bla-bla.

Aki vagyonát, hatalmát, befolyását, az általa pénzelt NGO-k hálózatát arra használja, hogy Magyarországra és az Európai Unióba milliószámra telepítsen migránsokat, az a mi közös jövőnket éli fel. Soros György milliárdos spekuláns számtalanszor nyilvánvalóvá tette, hogy ő pontosan ezt akarja. (…) Aki Magyarország biztonságára tör, azzal szemben mi származásra, vallási hovatartozásra, vagyoni állapotra való tekintet nélkül érvényesítjük a magyar állam politikai és jogi erejét.

 

Az, hogy telekúrták az országot Soros plakátokkal, hogy a villamoson már taposni is lehet Soros arcképén, mert padlómatricák formájában is elhelyezték őket (Lázár szerint ez az a kampány, ami NEM Soros személye ellen irányul) fasz se tudja milyen jogi erő érvényesítése, de hát a fogalmatlan sufnijogásztól nem is várható más, mint a híveinek címzett fogalmatlankodás. A Heislernek írt levél befejezés viszont egészen káprázatos, majdhogynem kitüntetésre érdemes:

Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok, de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne.

Értjük? A küzdelmükért ő nem vár köszönetet (egyes szám, első személy) … azt a kurva… Van ott bőr, egy rinocérosz csorda is bőgve rohanna szanaszét szégyenében. Pedig már azt hittem, hogy azért, amit nyolcadik éve művel még hálásnak is kellene lenni. A picsába, abba.

És ebben az egészben az a legfaszább, hogy ráadásul Soros engedélyét kellett volna kérni ahhoz, hogy telebaszkodják az országot az arcképével. A Lounge Design Kft. (ennek a gyönyörű kampánynak a kivitelezője) 60 ezer forintért vásárolta meg az MTI-től az üzletember 12 évvel ezelőtt készült fényképét, ámazonban az MTVA Általános Szerződési Feltételei szerint az anyagot nem lehet torzítva, rosszindulatú következtetésre okot adva közzé tenni. Ráadásul az MTVA fotóértékesítési szerződéseiben feltételként szerepel, hogy

a birtokukban lévő fotókat kizárólag az azokon szereplő személyek hozzájárulásával szabad reklám- vagy kampánycélokra felhasználni.

Tehát nem elég, hogy jogtalanul használják Soros fotóit, még egyáltalán van pofája az élőistennek háláról és köszönetről elmélkedni egy mondatban saját magával.

Ennek a sorosozásnak a másik oldalán ezúttal Bokros Lajos áll, akinek az én olvasatomban sikerült átesnie egy másik ló másik oldalára, amikor is Soros Györgynek, az egyik legnagyobb magyarnak (=Gyuri bácsinak) írt levelet. Amelyben egyebek mellett elpanaszolja, hogy lefikázták őt azért, mert Orbánt lefasiztázta, pedig. Néhány napja azt hiszem Fodor Gábor is hasonló gyuribácsizásra adta a fejét (igen, ő a liberálisok elnöke, nem csoda ha nem rémlik). Nem tudom, szerintem Soros piedesztálra állítása/felmagasztalása, illetve karóba húzása között kell lennie egy egészséges középútnak, de valahogy nem igazán sikerül azt megtalálni. A kormánynak érthető okokból, Soros nélkül nem nagyon lesznek úgy a számok a 2018-as választás vadhajnalára, viszont a nem túlságosan nagy népszerűségnek örvendő ellenzékiek részéről nem annyira érthető, miért nem lehet a racionalitás talaján megmaradni. Sokkal többet hozna, mint vinne. Az emocionális, érzelmi manipulálásban Orbánnál nincs jobb, az ő pályáján nem lehet legyőzni.

Közben ITT egy elgondolkodtató infografika arról, hogy miközben Orbánnak a Soros-fóbiáján és az abban gyökerező politikai pecsenyesütögetési lábszagán kívül semmi olyan jellemzője nem maradt, ami miniszterelnökök sajátja lenne, az ország régiós összehasonlításban csúszik lefele minden tekintetben. A gazdasági mutatók tekintetében porlunk, mint a szikla, az egészségügy-politikára utaló adataink egyenesen rémisztőek, de a szegénységi adataink sem adnak okot sok örömre.

Nem baj, mert legalább hiány van a csecsemők kötelező oltóanyagaiból is, ami az újszülöttek ismert száma miatt egy tervezhetőnek tűnő alapszolgáltatás, vagy legalábbis annak kellene lennie. A lényeg, hogy a minisztérium nem tehet semmiről, minden fasza, ami késik, az jön. Természetesen csak elszigetelt esetekről van szó. Érdemes egy pillanatra elszörnyedni azon, hogy miközben Soros György és szabadságharc és migráció, ezek soha semmiért nem vállalják a felelősséget és akkor is ezt fogják tenni, amikor szorul a hurok. Van ebben valami elborzasztó.

A G20-as találkozóról most nem fogok már megemlékezni, az egészen biztos, hogy az hamburgi utcai zavargásokban mintegy 200 rendőr megsérült, viszont ma lesz a Budapest Pride, ahol remélhetőleg semmiféle zavargásokra nem kerül sor. Gondolom, a KDNP már feni a billentyűzetet és jönnek a megbotránkozó közlemények szépen sorban. Azt most nem várom meg, betolom a kávét, aztán csapjunk bele, keményen. Például így:

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.