Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Polgárháború, pszichózis, a portásnak elmentek otthonról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Békesség, szeretet, jó reggelt! Az imént olvastam, hogy csalódást okoztunk, és többet nézett ki belőlünk az olvasó, mert mivelhogy nem elemeztük ki töviről-hegyire, széltében és hosszában az esti posztban foglalt hírt a nyugdíjasokról és az ő nyugdíjaikról. Miután egész nap mást se csinálunk, a jó éjt írás nem feltétlenül a mélyreható elemzések tárgyát szokta képezni. Ez így van több mint másfél éve. Sőt: ameddig ezt a műfajt kultiváljuk, így is marad. Bocs. Ennélfogva érdemes a helyükön kezelni a dolgokat még mielőtt. A rémhíreket nem mi terjesztettük, bár azt belátjuk, hogy csalódni sok mindennél egyszerűbb, ráadásul ingyen is van. Majdnem olyan kézenfekvő, mint mások helyett megsértődni. Zárójel bezárva, lépjünk is tovább.

A fényes elméjű, széles látókörű nemzet portása, rögtön miután szaúd-arábiai kollégájának ánuszrózsája körül elvégezte a munkát, elment észt osztani a Martosi Szabadegyetemre, annak is a fővédnöki fórumára, bármit is jelentsen ez. Rogán nem olyan régi gennyes összeesküvés-elméletének szálait tovább szövögetve állapította meg, hogy ősszel „forró időkre” kell készülni a magyarországi ellenzék és a Soros-féle civil szervezetek összefogása miatt. A büdöstalpú és hónaljú, fapados hangulatkeltés szerint

„megpróbálnak majd egy olyan hangulatot kialakítani, amiben mindent fölülír a polgárháborús pszichózis”

– jósolta házmester, aki szerint az ellenzék így akarja majd elterelni a figyelmet saját alkalmatlanságáról, s ezt a „piszkos munkát” a Soros-féle szervezetek aktivistáival végezteti el. Az, tényleg. A mindenre alkalmatlan ellenzék arra majd nem lesz alkalmatlan, hogy elterelje a figyelmet saját alkalmatlanságáról. Nem a csilliárdos lopásokról tereli a figyelmet a kormány a propagandájával, hanem az ellenzék bujtogatja a civileket. Édesjóistenem… remélem, az összes többi mellett, Kövérlászló is a Sorosba fog belegárgyulni.

Bár nem ezzel a léptékkel mérhető, de legalább annyira veszélyes és kontraproduktív, ha a kormány meglépi, akkor meg pusztító is lesz az a mániás faszság, ami Parragh László csempés és örökös iparkamara-elnök fejében terjeng az oktatás átalakításával kapcsolatban. Az a jó ezekben a narancsos kötődésű eNberekben, hogy minden baromságuk mellett képesek kitartani, képtelenek az önreflexióra, sőt, minél emeletesebb és betegebb az ötletük, annál vadabbul védik. Parragh – akinek érdmei közé tartozik, hogy monetáris politikához nem értő feleségét beprotezsálta az MNB monetáris tanácsába – egy interjúban újra nekirondított a gimnáziumoknak. Szerinte tanuljanak csak szakmát a diákok, mivel ez „sokkal jobb életpálya-esélyeket kínál”. Sőt:

„A magyarországi multik vezetői is mind szakmai képzésről indultak, onnan jutottak el a csúcsra. Ez a jövő”.

Ergo mivel a magyar iparnak „szakemberekre” van szüksége, ezek kitermeléséhez pedig nem kell annyi gimnázium. Köszönjük, László! Úgy látom, a név kötelez, kezet foghatsz Kövérrel, remélhetőleg mindketten elnyeritek méltó jutalmatokat azért, amit ezzel az országgal műveltetek.

Tudta? Az Emmiben már tavaly tisztában voltak a gödi Topházban uralkodó áldatlannál jóval durvább állapotokról, mégsem tettek semmit. Következmény? Az égvilágon semmi. Balog vígan avatja fel az újabb pörköltfesztivált, rémhíreknek nevezi az egészségügyi helyzetet rivaldafénybe helyező híreket és elmondja, hogy hittel és bizalommal sokkal előrébb vagyunk, mint orvosokkal és kézfertőtlenítővel.

Matolcsy Ádám, a MatolcsyRómeóGyörgy nevű ember leszármazottja, Schmidt Mari udvari történész lapjának, a Figyelőnek adott interjút, miután múlt héten zsebre rakta az Origót. Ebből megtudtuk, hogy nem tervez nagy változtatásokat a lapnál (helyeslem, ennél mocskosabb, aljasabb, szakmaiatlanabb orgánumot nehéz lesz csinálni belőle), meg azt is, hogy nagyobb vételárat fizetett a lakájmédia egyik legaljasabb termékéért, mint amennyiért (4,2 milliárd) másfél éve Száraz István rátettette a kezét. A legerősebb állítás mégis Balaton Bútor nevű cégének közbeszerzéseken elért sikereivel függ össze. Ifjabb Matolcsy úgy látja, „egy közbeszerzésen való győzelem minden, csak nem ajándék”, mert nagyon-nagyon kemény feltételnek kell megfelelni hozzá. Mostmár mindent értek. Lölönek is biztos azért olyan táskás a szeme alja. Még a végén hőst és mártírt csinálnak magukból. Ehh.

Tudathasadás: az Európai Unió migrációs politikáját bírálja csütörtökön közzétett, legújabb jelentésében az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet, részben Brüsszelt téve felelőssé amiatt, hogy egyre többen fulladnak vízbe, miközben átkelnek a Földközi-tengeren. Nem úgy volt, hogy az Amnesty is Soros-ügynök, Soros meg Brüsszelt rángatja úri kénye és kedve szerint? Ez a különbség a vakhit és az elvek között, nade minek magyaráznám? Majd jön Rezsiszilárd és elmagyarázza.

A mai nap legmenőbb adata eddig: minden tizedik napon egyetlen utas sem utazik a felcsúti játékvasúton, amit csak azért nem hosszabbítottak még meg Vlagyivosztokig, mert nem volt rá idejük. Vagy nemtom.

Búcsúzóul a méltatlanul elfeledett Gyurcsány Ferencről essék egy szó, aki a Magyar Narancsnak adott interjúban azt mondta: nagyjából egymillió eurót, azaz körülbelül 300 millió forintot ajánlott azokért a dokumentumokért, amelyekkel azt lehetne bizonyítani, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek külföldön óriási vagyona van. Jól van, Feri, ha majd van valami konkrétum, szóljál. Sajnos én már nem tudok hinni neked. Ez már tragikomikus enyhén, és le lehet rúgni ezért a fejemet bizalommal. Vállalom.

No de ennyi elég lesz reggeli helyett, jövünk vissza rögvest, csak elhúzom a nótátokat előbb 🙂

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.