Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ne ments meg minket, mert beledöglünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A vezér állapota folyamatosan súlyosbodik. Valószínűleg már annyi orvos ment el ebből az országból, hogy egyszerűen nincs megfelelő szakember a kormány környékén, az elszabadult demagóg pedig teljes erőből rombol maga körül. Mára virradóra feltöltődött őkelme a pártja közösségi oldalára, hogy szóljon a rajongókhoz ezen a borongós reggelen.

Új formátum, vidám, fosbarna keretben. Én ugyan nem fogok bíbelődni azzal, hogy normális méretűvé varázsoljam a videót. Kicsi embernek elég ez, amúgy is túlzottan nagy az arca.

Ott áll ő, a megviselt fizimiskájú nemzetmentő, aki Áder Jánoshoz jár mosolyórákat venni és Mészáros Lölötől lesi el a szem alatti szatyrok tenyésztésének leghatékonyabb módját. Szomorúan, de határozottan és eltökélten mondja bele a nemzet arcába, hogy bizony itt a kormány feladata az, hogy munkát adjon mindenkinek.

Mondja ezt egy olyan országban, ahol még mindig nem lehet megélni egy átlagbérből, ahol elképesztően magas a dolgozói szegénység – például azért, mert a magas hozzáadott értéket igénylő munkahelyek helyett az összeszerelőipart preferálja a kormány és olyan bődületes összegekkel támogatja az olcsó munkaerő miatt idetelepülő ilyen üzemeket, hogy az elképesztő -, ahol következetesen verik szét az oktatást, ahol az egyházak kezére játsszák át az iskolákat, ahol Európa egyik legmagasabb tandíját vezették be az egyetemeken, csak éppen nem tandíjnak nevezik, ahol éppen most akarják visszaszorítani a gimnáziumi érettségit szerzők számát.

Egy olyan országban, ahonnan munkavállalók százezrei menekültek már el és további százezrek csomagolnak jelenleg is, ahol nincs mobilitás, mert bérlakások helyett a meglévő épületek emeleteit óhajtja visszabontani a kormány, ahol nincs elég munkavállaló, nincs elég cukrász, pék, bolti eladó, villanyszerelő, orvos, nővér, gyógypedagógus, fodrász, pincér.

Egy kormány dolga nem az, hogy munkahelyeket teremtsen, hanem az, hogy olyan gazdasági-jogi környezetet teremtsen, ahol a versenyszféra maga termeli ki a munkahelyeket.

Ehhez azonban az kell, hogy ne néhány cápa zabálja fel a lehetőségeket, hanem a piaci verseny döntse el, ki kap meg egy megbízást, a piac döntse el, melyik vállalkozás tud fejlődni és melyik nem. Ezzel szemben ebben az országban az van, hogy a videón látható, gyűrött fejű géniusz szerető édesapja más vállalkozások nyakán taposva fejlesztette fel a vállalatbirodalmát, a videón szónokoló önjelölt megmentő kollégiumi haverja zsigerelte ki az országot éveken keresztül, sorra tarolva le a piacokat, fojtva meg a vállalkozásokat és amikor a videón látható hazug összeveszett ezzel a haverjával, akkor a kertszomszédja kezdett el mindenhez érteni. Ez a szomszéd viszi sorra a magyar vállalkozók és vállalkozások elől a megbízásokat, ő gáncsolja el a fejlődésnek még a lehetőségét is és mára ott tart, hogy azok a vállalkozások, amelyek nem nyalnak be tövig a videón pompáskodó fazonnak, még alvállalkozóként sem juthatnak megbízáshoz, mert a mangalicatenyésztő-gázszerelő az egyik cégével megnyert tenderre a másik cégével köt alvállalkozói szerződést.

A munkahelyteremtésről, nemzeti összetartásról papoló, semmihez nem értő, de mindenbe beleugató hobbifocista, aki saját tulajdonának tekinti az országot és fejőstehénnek, vagy egyéb haszonállatnak az ország népét, markánsan felpuffadt ábrázattal szónokol arról, hogy ő majd itt mindenkinek ad munkát.

Én meg azt kérném ettől a fosbarnával keretezett, kisformátumú hazudozótól, hogy hagyjon inkább békén minket. Lopjon kevesebbet ő is, a pereputtya is, elégedjen meg azzal, amit a strómanjai összeharácsoltak és engedje működni az országot is, a gazdaságot is. És ne tegyen úgy, mintha bármi jó is származna az ő országmentő hablatyolásából.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.