Ma ki a leghülyébb?

csok

Jó reggelt ezen a hétfőn. Is. Megint kezdődnek a szorgos hétköznapok, bár talán olyan hőség most nem várható, mint amilyen az elmúlt napokban volt. Nézzük, mi hír a kormánysajtóban.

Először is a fideszesek nagyon odavannak, amiért Gyurcsány Ferenc és felesége 1,3 milliárd forint osztalékot vettek ki a cégeikből. Ezt a kormánypárt felháborítónak találja és egyhangúlag azt követelik, hogy Gyurcsány mondja meg, mibű. Nehezen értem, hogy mi lehet itt a kérdés, de nem baj. Mindenesetre kell ahhoz egy megfelelő vastagságú arcbőr, hogy ezen rugózzanak, miközben a saját, közpénz közel nyáladzó vállalkozózsenijeik teljesen értelmezhetetlen módon gazdagszanak naponta. Orbán apuka, Mészáros Lölö, régebben Simicska Lajos, Habony Árpád, Andy Vajna és akkor még nem beszéltem Orbán lányáról-vejéről, a reklámbiznisz nyerteseiről, Rogán Antalról, Farkas Flóriánról és lehetne hosszan folytatni a sort.

A Magyar Idők valamelyik tesztoszteron-túltengéses költője még nem tudta túltenni magát a Pride-on és azon mereng, busong és jajong, hogy nem lesz-e ő is buzi attól, hogy más lehet az és még csak agyon sem lehet verni nyilvánosan. A Pilhál György néven futó sajtószakmunkás nem először törli bele a lábát Parti Nagy Lajosba. Erről én azt gondolom, hogy tudom, kicsoda Parti Nagy Lajos, tudtam már a Fidesz előtt is, szeretem az írásait, hiányoznak a meséi, odafigyelek a véleményére és vagy egyetértek azzal, vagy részben, vagy semennyire, de attól még a véleményem nem változik róla. Ezzel szemben áll az a gyötrő kérdés, hogy ki a faszom az a Pilhál György?

Megy az óbégatka Kovács Béla ügyében is, egy komplett cikkben elmélkedik arról a pártmédia, hogy ez a kis huncut már megint nem jelent meg a saját kihallgatásán és húha. Szerintem nem sopánkodni kell, hanem előállítani. Ha én nem jelennék meg egy idézésen, úgy bevinne a rendőrség, hogy az csak úgy füstöl. És tuti nem cikkek tucatjaiban fejtegetnék, miért is nem mentem magamtól. Értem én, hogy a kormánypártnak hasznosabb a parlamentben és a saját médiájában folyamatosan kágébélázni, mert a kétbites szavazónak ez ég be. Ha egyszerűen csak bevinnék a kihallgatásra, az nem olyan izgis. Arról nem is beszélve, hogy Kovács Béla ellen jelenleg az a gyanú, hogy fiktív gyakornoki szerződést kötött három magánszeméllyel és az uniós forrásból fizette őket. A feltételezett kár 8 millió forint. Ezzel szemben ott van Farkas Flórián bűnöző, aki milliárdokat sikkasztott el a közösből, meglopta a magyar társadalmat és ennek ellenére Orbán Viktor védelmét élvezi. Erről persze nem elmélkednek propagandáék, mert kínos lenne elmagyarázni a szájtáti híveknek, hogy miért is nem ül még börtönben Farkas és miért nem állítja elő a rendőrség Kovácsot.

A végére hagytam a PestiSrácokat – mintegy csemegének – de itt még töményebben tolják a Gyurcsány jutalékot vett ki a cégeiből sztorit, mintha bankot rabolt volna az ember. Ráadásul a választás előtt rendre felbukkanó Budai Gyula is óbégat. Én meg szeretném látni azoknak az ítéleteknek a listáját, amit Budai múltkori hazudozásaival kapcsolatosan hozott a bíróság. Úgy tudom, nem kevés per indult a mélynövésű feljelentőbiztos ellen, mert az naponta sikoltozta bele a médiába, hogy ki mindenki lopott-csalt-hazudott és ő most feljelenti őket. Aztán meg kiderült, hogy semmiből semmi nem volt igaz, Budai egészen egyszerűen végrehajtotta a pártutasítást és lejáratta a politikai ellenfeleket. És ahelyett, hogy még most is szorgosan fizetné a bírságokat, választás előtt megint előkerül és rágalmaz ezerrel. Hát, ezt az embert sem irigylem.

Na de induljon a nap valami kellemes zenével aztán lássuk, ma ki a leghülyébb.

adomany-1