Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mibű, Rogán, mibű?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üdvözlök mindenkit, vasárnap reggel van! És nem nyertem szinte 2 milliárdot az ötös lottón, pedig mennyi jócselekedetre futotta volna belőle. Nem is baj, mert a kormánynak viszont fussa ennél jóval többre is. Háhh. Miután hét hónap leforgása alatt Rogán propagandaminisztériuma 11 milliárd forintot költött a nemzeti inzultációval összefüggő kommunikációs feladatokra nem Cili konyhapénzéből, a következő hónapokban újabb milliárdokat szórnak ki kormánypropagandára: konkrétan 5,6 milliárdot fognak eltapsolni. Mert telik rá és mert az agymosás csak foltokban működik.

Meg azért is, mert kurvára megtehetik, mert minden rendbe raktak ők kormányzatilag. Mint ahogy azt Rétvári Bence valamilyen államtitkár egy képviselői kérdésre válaszolta példának okáért: „Szemben az MSZP vezette kormányokkal, mely a bankokat tömte a szegény családok devizahiteles törlesztőrészleteivel, ez a Kormány mind a devizahiteleket, mind a gyermekéhezést felszámolta.” Kár, hogy a nagyon hülye azt is beleírta dörgedelmes válaszába, hogy ingyenes vagy kedvezményes étkeztetést a bölcsődétől a középiskola végéig 620 ezer gyerek kap ma Magyarországon, ez pedig a magyar gyerekek közel egyharmadát jelenti. Azt is tudni lehet, hogy az idei nyári szünetben 6,67 milliárd forintot szánnak a gyerekek étkeztetésére. Aki van annyira bátor, hogy ezt az összeget elosztja a szünet napjainak és a gyerekeknek a számával, azt fogja tapasztalni, hogy napi átlagban kevesebb, mint 150 forintból kellene kihozni egy gyerek étkeztetését. Csókoltatom Rétvári Bencét és az összes szemforgató főkeresztényt!

Meg az egész Rogán famíliát is, akinek egy perc nyugta nem lehet ezen a földgolyón. Igazság szerint minden büdös, korrupt politikusnak ez a sorsa, bármennyire is tagadják még saját maguk előtt is. Az történt, hogy a nem kormánypárti sajtó egyik olvasója lefotózta Antoniót és Csecsiliát Róma belvárosában, amint a Piazza del Popolónál álló Hotel de Russie teraszán ebédelnek jóétvággyal egy nővel és egy férfi társaságában. A képek készítője szerint Orbán legkorruptabb minisztere nem pusztán zabálni ugrott be a szállodába, ott is szállt meg őstehetséges feleségével. Az Index – az egyike azon lapoknak, amelyek megkapták a fotókat – azt írja miheztartás végett: ebben az 5 csillagos szállodában a legolcsóbb szoba 2 főre egy pénteki éjszakára 230 ezer forinttól kezdődik. Najó, van olyan lakosztály is, ahol meg 8000 euró egy éjszaka. Mibű, Rogán, mibű? – ez az egyetlen kérdés, ami felmerülhet pillanatnyilag, tekintve, hogy köpedelem vagyonnyilatkozata szerint nem egészen 450 ezer forint megtakarítása volt (csóróbb, mint a főnöke), ellenben egy banknak és magánszemélyeknek összesen több mint 45 millió forinttal tartozik. Várom a toporzékoló magyarázatot, miszerint üldözik és lejáratják a talpig becsületes miniszter urat és különben is: semmi közünk hozzá. A büdöskurvaéletbe, abba.

Továbbá az úgy kezdődött, hogy Orbán Viktorov megállapította, hogy Horthy Miklós bizony különeges államférfiú volt. Másnap Desikerült? Zoltán kormányszócipelő megtámasztotta jobbról a főnök úr kinyilatkoztatását, miszerint ki kell irtani a marxista beidegződéseket a történelmi emlékezetünkből, úgyhogy Horthy érdemeit nem kellene relativizálni. Izrael budapesti nagykövete ezen a ponton rágott be és közölte, hogy magyarázatot várnak az aggályos kijelentések miatt. A salakmédia közben egy tök ismeretlen New York-i szervezet tök ismeretlen 11 rabbiját hordozta körbe a nyilvánosságban, akik állítólag kiálltak Orbán mellett. És akkor jött Szijjártoporzék, aki meg telefonozott Izrael nagykövetének megnyugtatásilag, az MTI szerint ilyeneket mondott:

… a kiemelkedően negatív és a történelmi bűn kategóriájába tartozik, hogy esküjével ellentétben nem védte meg a magyar nemzet részét képező magyar zsidóságot. A történelmi bűn kategóriájába tartozik, hogy hivatali ideje alatt a magyar zsidóságot diszkrimináló jogszabályok születtek, és több százezer magyar zsidó vált a holokauszt áldozatává. Ezek olyan történelmi bűnök, amelyeket relativizálni nem lehet. Ha ezt bárki tudja követni, akkor szívesen veszem az eligazítást, mert ilyen biztos, hogy nincsen is.

Nem baj, mert a Nézőponty nevű kormánypárti izé a Magyar Idők nevű kormánypárti izé felkérésére megvizslatta a köz véleményét és azt tapasztalták, hogy csak a Fidesz. 30%-on állnak a teljes lakosság körében, melldöngetés, tömjénfüst, petárda:

A kormánypártokkal így a jövő évi választási kampány főpróbája után is többen szimpatizálnak, mint a többi párttal együttvéve.

Hogy Orbán miket nyilatkozott tegnap Helmuth Kohl búcsúztatása kapcsán, arról lesz szó bővebben, most nem térek ki erre, a bőr lejön az ember pofájáról. Ellenben állítólag létezik egy nem nyilvánosnak szánt háttéranyag, ami szerint – Parragh László iránymutatásainak megfelelően – a kormány valóban csökkentené a gimnazisták számát. Mint tudjuk, a  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindenhez értő elnöke pontosan ezt pofázta a szájával nem oly régen: óriási hiba, hogy nem záratnak be gimnáziumokat.

Ez az ember vagy hülye, vagy szimplán geci, vagy valaki félremagyarázta a szavait

A háttéranyagot nyilvánosságra hozó Magyar Nemzet szerint a Varga Misi minisztériumában készült jelentés végző változata nem került a kormány elé, egyelőre várnak a komoly változásokat hozó ötletek megvitatásával. Életszerűnek tűnik, hogy a potenciálisan népszerűtlen döntésekkel megvárják a 2018-as választást és amit addig nem romboltak le, majd akkor.

Nem hiszem, hogy jobb kedvetek lett, mert nekem egyáltalán se, de nem baj, ma kellemes nyári nap lesz kánikula nélkül és ez már önmagában is jó hír. Muzsikálunk és jövünk, ne menjetek jsehova 🙂

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.