Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem egy rossz minőségű dél-amerikai sorozat ez, amiről el lehet kapcsolni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vannak rosszabb és jobb napjai a Fidesz-kormánynak: minél kevesebb migráns érkezik a magyar határra és minél kevésbé lehet körbehurcolni őket az agyhalottnak nézett hívek színe előtt, annál hangosabban kell üvöltenie a propagandának, hogy az ebből fakadó kínos csendet meg a napi kormányzati lopások generálta idegesítő zajt túlkiabálja.

Ilyenkor van az, hogy – ha éppen nincsen kéznél Kósalajos korszakos zseni és főszórakoztató – bevetik bármelyik hozzá hasonló nehézsúlyú szellemi rövidnadrágot (kösz, Bálint), akinek tökéletesen bármit bele lehet rakni a hatalmas szájába, minden belefér, mindent lelkesen öklendez vissza.

Ha a főnök éppen nem ér rá, mert lánctalpas diktátoroknál vendégeskedik Félázsiában, akkor jönnek a macskabagoly-szakértő és szaporításügyi utazó nagykövetek, a Soros-egyetemen végzett kormányszóhurcolók, a tehetségtelen, papagáj-üzemmódra kapcsolt államtitkárok és hörögnek, fröcsögnek, sorosoznak megszállottan, az egyenutasítás szerint. Nyilván ez önmagában kevés. Ezért a kormánya által gazdaságilag kizsigerelt, lecsúszó, elszigetelődő, migrációs célpontnak jóindulattal sem nevezhető kelet-európai kisországban egyik propagandakampány éri a másikat. Itt a legújabb (via Vastagbőr blog):

99 százalék elutasítja az illegális bevándorlást.

Ő Soros György, a világ legbefolyásosabb milliárdosa. Támogatja az illegális bevándorlók betelepítését és felszámolná a határokat. Ez felháborító. Politikája tönkretenné Magyarországot. Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!

 

Sokszor próbáltuk már megfejteni, miért van az, hogy nagyon is működik, nagyon is hatásos ez a fajta oligofréneknek szánt kommunikáció (amelyben szimultán megmutatják, feliratozzák és belesuttogják-üvöltik a fülünkbe, mi a vakhit tárgya), de nyilván Goebbels erről sokat tudna mesélni. Úgyhogy gyakorlatilag nincs megfejtenivaló.

Az viszont tény, hogy ilyen köpedelem sítlusú, ilyen alacsony színvonalú, ilyen faluvégi kocsma szintű agitációs propagandatrágyával az én emlékeim szerint nem tudom mikor, mások emlékei szerint Rákosi óta nem táplálták ezt a népet. Hogy mindezt társadalmi célú hirdetésnek is csúfolják, az valóban kimeríti az útszéli cinizmus ama fokát, amelyhez talán csak Orbán Viktor nőügyekkel nem foglalkozása fogható, Lázár rókavigyorával körbenyalva. Hogy közben párbeszédként adják el a lábszagú uszítást és mellé szájbarágják, hogy ez mennyire felháborító (háborogj, paraszt!), az majdnem annyira súlyos, mint hogy az ország szavazókorú lakossága 20%-ának állítólagos 99 százalékát (soha, senki nem fogja tudni számonkérni, leellenőrizni, hogy valójában mennyi az annyi) a többség akaratának nevezik. Egy olyan nemzeti konzultáció után, amelyről még a párt egyik alelnöke (a Gulyás nevű) is elismerte:

normálisan gondolkodó emberek számára csak egyféleképpen megválaszolható kérdések vannak a kérdőíven, ezért ez amúgy sem egy reprezentatív közvélemény-kutatás, hanem a kormánypolitikával való véleményazonosság kifejezésének eszköze.

A helyzet az, hogy a Fidesz ezzel szemben nem a normálisan gondolkodó embereknek hörög, de sőt: nem is kíváncsiak egyáltalán se a velük nem azonos véleményen lévő, gondolkodni sem rest, normális emberekre. Nem tegnap óta, hanem mióta rájöttek, hogy nélkülük is megy ez. Ezért ott tartunk, hogy egy amerikai milliárdosként-spekulánsként emlegetett – Pintér elszólásából tudható, hogy ráadásul – magyar állampolgársággal rendelkező, ellenséggé nyilvánított magánember ellen közpénzmilliárdokból kampányolnak. Nem egy rossz minőségű dél-amerikai sorozat ez, amiről el lehet kapcsolni, hanem a hivatalos kormányzati politika. Soros ellen nem feljelentést tesznek, nem rábizonyítják a bűneit, hanem lebegtetik a gazemberségét és a nyakába varrják a globális migrációt.

Ebben az az igazán riasztó és elborzasztó, hogy még soha nem lett jó vége annak, hogy ha egy vélt többséget egy állítólagos kisebbség ellen hangoltak a történelem során, ha a lakosság egy részének tájékozatlanságát aljadék politikai céloknak rendelték alá. Minél kényszeresebben dübörögtetik ötpercenként a lebutított üzeneteiket, annál fontosabb arról beszélni: minderre azért van szükség, azért kell egy, a valósággal köszönőviszonyban nem lévő alternatív, mesterséges világot fenntartaniuk, azért kell ilyen mélyre süllyedniük a mocsokban és a sárban, mert hosszú évek kétharmados felhatalmazását, egy soha vissza nem térő történelmi lehetőséget kótyavetyéltek el.

Mert az égig érő ígéretekből semmit nem sikerült megvalósítaniuk. Mert iszonyatos európai támogatások mellett, kedvező nemzetközi feltételek közepette nem az ország fejlődéséért dolgoztak, hanem hatalmat építettek és betonoztak be, felélték a közöst, soha meg nem térülő haszontalan baromságokba öntötték azt, amiből a gazdaságot kellett volna felpörgetni. Ez anélkül is végtelenül tragikus lenne, ha ennek a rengeteg forrásnak a nagy részét nem lopják el. De ellopták. Elüldöztek több százezer embert és akit még nem sikerült, annak a 80%-át frontálisan semmibe veszik.

Nem maradt más, csak Soros nevetése. Amibe foggal és körömmel kapaszkodva, a nemzethalál vízióját folyamatosan lebegtetve folytathatják elkeseredett szabadságharcukat az örök hatalom megőrzéséért. Ennek az abszurd háborúnak márpedig csak áldozatai vannak és lesznek. Annak, hogy egy kormány ténykedése abban merül ki, hogy egy önerőből gazdag magánember ellen háborúzik, és egész politikáját ennek rendeli alá, hogy kormányzatilag megtiltják például, hogy az egészségügy siralmas állapotáról egyáltalán szó essék a választásokig, hogy a miniszterelnök – háborús pszichózisba gárgyulva – hosszú ideje semmi mással nem foglalkozik, mint saját démonaival, csak tragikus kimenetele lehet.

Ezért nem maradt más, csak Soros nevetése és a gyűlölet lánctalpai. A szellemi rombolás, a szolidaritás szétverése, az egyes társadalmi csoportok egymás ellen hergelése, a saját hívek uszítása mindenki más ellen. A mindenható magyar kormány nem tudja megvédeni magát a kitalált ellenségeitől, ezért gyáván a megvezetett szektája mögé bújik. Amely szekta számára – úgy tűnik – semmi sem felemelőbb, mint saját sikertelen, frusztrált kis egzisztenciájába beletörődve azt látni a képernyőn, hogy erről valaki más tehet.

És bár teljesen nyilvánvaló, hogy ezekkel az újabb és újabb kampányokkal már nem szereznek új híveket, a meglévőket addig fanatizálják, ameddig egy szép napon valamelyikük feljogosítva érzi majd magát arra, hogy önkezével tanítsa móresre azokat, akik más poénokon vigyorognak, mint ő. Remélem, soha nem fog bekövetkezni, de hogy senki nem fog nevetni, az egészen biztos. Az a 98, 99, vagy ki tudja hány százalék sem, aki nem érti, hogy őt is lenézik, őt is kifosztják, az ő gyereke is megszívja.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!