Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormánysajtó szerint Simicska a kormánypárt strómanja volt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Esős, kellemesen hűvös jó reggelt! Minden adott a boldogsághoz. Nincs túl nagy hőség, a kert központilag locsolva, szombat van, éljen! Már csak a politikusainkkal kell valamit kezdeni és semmi nem állhat az össznépi boldogságunk útjába. Mennyire jó lenne már úgy élni, hogy nem az ilyen-olyan lopásokról, hazugságokról és népnyúzásokról beszélgetünk, hanem arról, hogy egy kicsit ma reggel is jobb hely lett ez az ország, mint amilyen tegnap volt.

Addig is, ameddig ez bekövetkezik, nézzük a valóságot.

Áder János nemzeti horgász és klímavédő, aki akkora beszédet kanyarított a beiktatása alkalmából, mint ide Kiskunlacháza, természetesen gond nélkül aláírta a plakáttörvényt. Közben már biztos, hogy a Fidesz lényegesen nagyobb kedvezményt kapott 2010-ben Simicskától, mint most a Jobbik. De erről egészen egyszerűen nem hajlandóak beszélni. Mert amiről nem beszélnek, az nincs. Amiről viszont beszélnek – ha hazugság, az sem változtat a dolgon – az van. Kész.

Bizalommal való visszaélés gyanújával eljárás indult pénteken Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front (FN) elnöke ellen a párt fiktív európai parlamenti asszisztensi állásainak ügyében. Az történt, hogy a párt uniós pénzből fizette az alkalmazottait, csakhogy azok nem az EP-ben dolgoztak. A szélsőjobbos pártvezér erősen fel van háborodva, amiért eljárás indulhatott ellene, hiszen neki mentelmi joga van. Nincs is annál szebb, mint amikor a törvényekbe beleszaró, azt páros lábbal taposó, a választók bizalmával visszaélő ember azonnal a törvényekbe kapaszkodik, amint szorul a kapca. Meg a mentelmi jogba.

Akkora cikket írt Szarvas Szilveszter a PestiSrácokban, hogy a frász jött rám és kedvem lett volna meghúzni vadhajnalban a pálinkás üveget. Kár, hogy nem szeretem a pálinkát. A közpénzből eltartott pártszócső újságírója arról elmélkedik, hogy Simicska Lajos meglépett a kasszával és abból pénzeli az ellenzéki médiát. Ráadásul úgy teszi ezt, hogy az ellenzéki, vagy független, vagy akármilyen, de biztosan nem kormányseggnyaló újságok és azok munkatársai még csak nem is tudnak róla, hogy Simicskát szolgálják. Nem is sejtik.

Ebből a gyönyörű történetből szeretném kiemelni a meglépett a kasszával kijelentést. Ha jól értem, Stefka István elvtárs alkalmazottja azt állítja a Fideszt minden módon, tűzön-vízen, a valóságot nagyvonalúan mellőző portálon, hogy Simicska Lajos a Fidesz, vagy egyenesen Orbán Viktor pénztárnoka volt (bár ezt agyafúrtan az üzleti világban terjedő szóbeszédre hivatkozva teszi, ami annyira elfogadható forrás, mintha én a nagyim meséire hivatkozva állítanék valamit). Mert ugye egy vállalkozó azt tesz a pénzével, amit csak akar, az az ő magánügye. De semmiféleképpen nem tud meglépni a kasszával, mivel a kassza az övé és oda viszi, ahová csak akarja. Meglépni a kasszával az tud, aki nem a saját pénzét őrizgeti, hanem megbízásból, strómanként más pénzét állítja be úgy, mintha a sajátja lenne.

A cikk – a Figyelőre hivatkozva – állítja, hogy már az Indexet is Simicska irányítja. Erre bizonyítéka is van: a portál rendszeresen hivatkozik a Magyar Nemzetre, a Hír TV-re és a Heti Válaszra. Akkor jó, mert mi meg eléggé rendszeresen szoktunk hivatkozni a Magyar Időkre, a 888.hu-ra és a PestiSrácokra, ugyanis az a rögeszménk, hogy az olvasóknak nem tesz az jót, ha csak azokat a portálokat olvassák, amelyek eleve olyasmiket írnak, amivel az olvasó egyet tud érteni, hanem tájékozódjanak minden irányból. De akkor ezek szerint mi meg a Fideszt szolgáljuk. Sajnálatos, hogy a szűken csordogáló adományok között még egyszer sem bukkant fel Orbán Viktor neve.

Elég is ennyi szombat reggelre, csapjunk bele a lecsóba. De foglaljuk össze még egyszer: a kormány pártlapja azt állítja, hogy Simicska Lajos a Fidesz és/vagy Orbán Viktor strómanja volt mindig is. Simicska Lajos a nevén futó vállalkozások bevételét a Fidesz, vagy fideszes magánszemélyek helyett kezelte, a cégei nyeresége nem őt, hanem a Fideszt, vagy bizonyos személyeket illetett. Tehát bűncselekményről beszélünk (nyugi, nem most lepődtem meg nagyon), és ezt most a PestiSrácok alkalmazottja nagy vidáman nyilvánosságra is hozta. Hát én csak gratulálni tudok ehhez.

Induljon a nap valami jó kis zenével.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.