Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akinek esze van, az látja a kormány hülyeségeit, aki nem látja, az hülyébb, mint maga a kormány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napi óbégatás: támadják a Fideszt, bántják a kormányt, mindmeghalunk. Most éppen – természetesen Soros György és Brüsszel ármányos migránsbetelepítős és kormánybuktatós törekvéseivel. Az ellenzéki média (ne is mondjam, hogy szintén a Simicska-Soros-Brüsszel szolgálatában álló hazaáruló-brigádokról beszélünk) rontott rá a nemzetre, amely nemzet azonos a kormánnyal, amely kormány a Fideszből áll és amely Fidesz Orbán Viktorból tevődik össze. Konkrétan.

Történt pedig, hogy a maffia nem csak az apróért hajol le – világ életükben pitiáner gecik voltak egyenként és csoportosan is -, hanem azt a nemes hagyományt is folytatja, ami nagyjából egy szarul összerakott, de az agyhalál különféle stádiumaiban leledző híveiket jóllakató propagandából áll. A lényege: mindenki hülye, mindenki hazudik, mindenki lop és mindenki hazaáruló. Mármint aki nem fideszes. Így és ennyi. Számok, tények, adatok nincsenek, nem is kellenek, csak túlterhelnék az egy darab, az erőlködéstől vért izzadó agysejtet.

A legújabb támadás: a Fidesz jóval olcsóbban kapott plakáthelyeket Simicskától, mint a Jobbik. Most ezen őrjöng mindenki a kormánypárttól G. Fodor brigádján keresztül a Magyar Időkig. Őrjöngés és óbégatás közben cáfolat egyetlen esetben sem hangzik el, hanem a szokott vízfejű hülyegyerek stílusban: nemisigaz, a te apád meg részeges, neked büdös a lábad és már a nagyapád is csámpás volt. Nagyjából ezen a szárnyaló színvonalon kommunikálnak. Pedig a tények beszédesebbek.

Tény: a Fidesz benyújtotta a plakáttörvényt, ami kétharmados többséget igényelt volna. Miután nincs már meg a kormánypárt kétharmados fölénye, kellett volna néhány ellenzéki szavazat, de azt nem kapták meg. Tehát a szavazáson megbukott a törvényjavaslat. Erre – szembemenve a maguk barkácsolta alaptörvénnyel – egyszerűen belerakták egy egyszerű többséget igénylő javaslatba és megszavazták.

A propaganda szerint a törvény arról szólna, hogy kampányidőszakon kívül ne lehessen politikai reklámokat kiplakátolni. Erre a Fidesz éppen a napokban szórta teli az országot óriásplakátokkal. Az aktuális hazugság szerint ők nem politikai propagandahadjáratot folytatnak, hanem tájékoztatják a lakosságot.

Szerintem meg becsapják, de ezt csinálják hetedik éve, nem újdonság. Tehát a törvény lényegében csak arról szólt, hogy az ellenzéki pártok még kevesebb emberhez tudjanak szólni – mert az ő plakátjaikat nyilván politikai tartalmúnak fogja minősíteni a Fidesz seggéből kilógó aktuális hatóság -, a kormánypárt viszont annyit hazudhat és verdesheti a saját vállát óriásplakátokon, amennyit csak akarja, mert az meg tájékoztatásnak minősül. A legszebb ebben, hogy mindezt a mi pénzünkből teszik.

Ebbe a nagy boldogságba pancsolt bele a média, amikor előkotorták a Fidesz 2010-es kampányköltéseit, a plakátok számát és az erre költött összeget, amiből eléggé egyértelműen kiderült, hogy sokkal nagyobb kedvezményt kaptak Simicska Lajostól – aki akkor még Orbán Viktor barátja és harcostársa volt – mint most a Jobbik. Erre jelennek meg a propagandaoldalakon a gyengécske elterelések és – mert a jóból soha nem elég – a Fidesz kiadott egy sajtóközleményt. Mutatom.

„Kétségbeesett elterelő és hírhamisítási akció zajlik a bűncselekmény gyanújába keveredett Simicska-cégek és a Jobbik részéről.  Ahelyett, hogy  a Jobbik-Simicska korrupció ügyre adnának magyarázatot, a kormánypártot támadják és minden eszközzel meg akarják akadályozni a korrupció ellenes plakáttörvény életbe lépését. A Jobbikkal ellentétben a Fidesz minden egyes választási kampányában a törvényeknek megfelelően járt el és számolt el, amelyet az Állami Számvevőszék minden esetben ellenőrzött és törvényesnek talált. A Jobbikkal ellentétben nem adtuk el a pártot egy milliárdosnak.”

Van ebben cáfolat? Nincs. Vannak adatok? Számok? Tények? Nincsenek. A szokásos sikoltozás és mocskolódás van. Holott léteznek számok. A 24.hu birtokában lévő dokumentumok szerint 2010-ben a Fidesz 4700 plakátért 23,2 millió forintot fizetett (ennyiről van számla).

A Jobbik 2468 plakátért 21 milliót fizetett. Ugyanannak a Simicska-cégnek.

Tehát a Fidesznek lényegében egyetlen egy matek feladványt kellene megoldania. Aztán majd el lehet magyarázni, hogy a kevesebb miért több. De ez szokás szerint nem megy, csak a nyivákolás és vergődés. Ezzel meg az a baj, hogy akinek esze van, az látja a kormány hülyeségeit, aki nem látja, az hülyébb, mint maga a kormány, közben meg a mi pénzünket költi a Fidesz éppen úgy, mint az összes parlamenti párt. Én pedig már rohadtul unom ezt az egészet.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.