Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem elég, hogy ezt a népet a saját pénzén nézik hülyének a nyakán taposó hatalmasok, de már kapaszkodik a következő generáció is vadul

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem csalás, nem ámítás: a valaha szebb időket megélt, a minőségi újságírás tekintetében élen járó, mára Zsé-kategóriás, szánalmas propagandalappá silányult Origo, pontosabban az Origo mellett további internetes kiadványokat, levelezőrendszert, videomegosztót üzemeltető New Wave Media Group Zrt. új gazdára lelt a szerelmetes, unortodox jegybankelnök fiának személyében. Csak a véletlen műve, hogy éppen tegnap mondta ki jogerősen a bíróság: lehet azt mondani, hogy Matolcsygyuribá és pereputtya lopja a közpénzt. Igaz, hogy ez Polt Péter elsikálóművészt a legkevésbé sem érdekli, de legalább a lelkünknek jót tesz.

Az újabb nagybevásárlás magyarázata rendkívül egyszerű: a Matolcsy klán összes-valamennyi tagja (vastagon beleértve a Szemerey-ágat is) rendületlenül őstehetséges, akarom mondani őstehetségéből meggazdagodott befektető, vállalkozó, világraszóló üzletember. A pőre hírnél következésképpen csak az szebb, hogy a Magyar Idők névre hallgató, ökölbe szorult agyú másik kormányszócső már le is hozta az előremagyarázkodó interjút Ádámkával, aki fodrászbútorokból, önmagáról elnevezett székekből, de mindenek előtt önerőből tett szert akkora nagy vagyonra, amiből azt vesz, amit akar, senkinek semmi hozzá. Azt mondja a másik propagandalap felvezetője: ifjabb Matolcsy korábbi vállalkozásai nyereségét fektette be a cégbirodalomba.

Ez igen érdekes, hiszen a Magyar Stratégiai Zrt.-ben (Ádámka Origót és társait bekebelező cége) a tavaly év végi mérleg szerint százmillió forint körüli saját tőke volt, az utóbbi két évben összesen 170 millió forint nyereséget termelt. Eközben a felzabált New Wave tavaly 5,3 milliárdos árbevétel mellett félmilliárd forint nyereséget produkált, ergo több milliárdos tétel lehetett a megvásárlása. Mivel a pofátlanság és rinocérosz vastagságú pofabőr családi örökség és hagyomány Matolcsy Ádám bútoros így érvelt:

a vállalkozásaim által termelt jövedelemből tudtam megvásárolni. Pénzügyileg ez a vételár kifizetésével, de főként nagymértékű hitelek átvállalásából áll. A hitel átvállalásánál nemcsak a termék a fedezet, hanem eddigi életem munkája, az összes cégem, ingatlanaim, szóval minden.

Miután elmorzsoltunk a szemünk sarkában néhány könnycseppet és visszaemlékeztünk arra is, hogy ifjabb Matolcsy Szemerey Tamás nevű nagybátyja bankjától, a Növekedési Hitel Banktól felvett hitelből vette meg a Balaton Bútort és tehát tudjuk, hogy a cég kábé nullszaldósan működik, érdemes a Magyar Idők interjú legvadabb részét idézni:

– MI: Kért tanácsot az édesapjától, Matolcsy Györgytől? Hiszen ha bútorgyárosként tartott a támadásoktól, most aztán várhatja a nyílzáport…
– Ifjabb Matolcsy: A tranzakcióval kapcsolatban nem kértem tőle tanácsot, de megkérdeztem, hogy politikailag mekkora kárt okozhat neki a negatív médiavisszhang. Ő rám bízta a döntést, ne érezzem úgy, hogy a családnevem bármiben gátol.

Meg kell a szívnek szakadni, és akkor még egy szót sem szóltunk erről:

Részlet a Matolcsy Ádámmal készült interjúból - Magyar Idők

Részlet a Matolcsy Ádámmal készült interjúból – Magyar Idők

Ha nem volna végtelenül dühítő, akár el is borzadhatnánk azon, hogy mekkora arcuk van ezeknek a felkapaszkodott, saját lábra állt nyikhajoknak, akik a szüleiktől örökölt pofátlansággal felvértezve meg vannak győződve arról, hogy ők valóban a tehetségük nyomán lettek valakikké (mert egyenként is okosabbak Zuckerbergnél), hogy őket ugyanúgy nem lehet megkerülni, mint édesjó felmenőiket, hogy őket kizárólag a tehetségük predesztinálta arra, hogy tényezők lehetnek ma. És van nekik véleményük és önérzetesek és azt a mocskos hazugságot szajkózzák, amit otthon tanultak.

Ádámkának ráfér a pofájára a meggyőződés, hogy a Matolcsy név és a gátlás egyáltalán egy mondatban emlegethető. Az átvert devizahitelesek nyomorán nyerészkedő, a nepotizmust világbajnok szinten kultiváló, a jegybankot kifizetőhelyként működtető, a közpénzt magánvagyonná konvertáló, a nyolcas számtól és az emberektől rettegő, következésképpen fegyverkező, összeesküvés-elméletekkel nyíltan házaló, mindennemű harácsolásban élen járó korrupt Matolcsy György saját lábra állított fia osztja az észt ellenzéki lejáratásból és polgári értékrendből. Teszi ezt egy közönséges állampárti lapban óbégatva, miközben éppen ráteszi a patáját egy másik közönséges állampárti szennylapra.

Ráadásul a médiapiac sajátosságairól filozófál egy olyan országban, ahol a sajtó megkaparintható része a Fidesz kezébe került, hazugságokkal, álhírekkel és karaktergyilkolásra alkalmas szennytartalmakal kibélelt Fidesz-propagandát nyom és a NER leányvállalataként működik. Lejáratási kísérletek, határozott arcél, elkötelezett olvasótábor, mi? Egy olyan portál esetében, ahonnan a valódi újságírók hanyatt-homlok elmenekültek, ahol név nélküli mocsokolódásokban utaznak az ottmaradt szalagmunkások, ahol a kritikus hangvételű hozzászólások miatt teljesen megszűnt a cikkek kommentelhetősége, ahol az orosz propaganda és a kormány állandó szájszagán kívül semmi nincs.

Nem elég, hogy ezt az országot a saját pénzén szarják pofán a nyakán taposó hatalmasok, de már kapaszkodik a következő generáció is vadul, amelyiknek küldetéstudata, hamis önérzete, suttyósága, önkritikátlansága ugyanúgy a csillagos eget rugdossa, mint az elődöké. Orbán Ráheltől Matolcsy Ádámig ez van, ez lesz. Ezeket a középszerű senkiket olyannyira nem gátolja a nevük, hogy kizárólag a nevük miatt lett belőlük kacsalábon forgó helikopter ebben a morálisan lepusztult, mindenbe beletörődő országban.

És nem csak arról van szó, hogy az ifjú Matolcsy cégének nyilván nem volt pénze megvenni az Origot és az egész szajrét, hanem hogy a közpénzzel megtámogatott vállalkozásában sem túl sikeres senki médiapiaci szereplőt és szakértőt játszik meglehetős magabiztossággal. Még jó, hogy Matolcsy Ádámnak nem volt jobb dolga, legalább nem a szocialisták lopták el az Origot. Mióta tudjuk, hogy nemzeti érdekből lopni nem bűncselekmény, örülhetünk, hogy az állami hirdetéseken keresztül ezután az unortodox jegybankelnök fiát is eltartja ez az ország. Nem mintha eddig nem.

Nem tudom, hogy ha majd egyszer tényleg összedől ez a NER-nek csúfolt konstrukció, mi lesz ezekkel az őseik korruptságából várat építő ifjú titánokból, de pillanatnyilag nem kicsit elkeserítő, hogy a fideszes polgári-nemzeti-keresztény tőkésosztály kizárólag a fennálló rezsim semmihez nem értő, eszelős, az elmeháborral időnként meglehetősen közeli kapcsolatot ápoló, de legalább véresen korrupt politikai pszeudo-elit hasonló képességű ivadékaival képes betöltetni olyan pozíciókat, ahol azoknak semmi keresnivalójuk nem lehetne. Az értelem, a szakma menekül a Fidesz közeléből, maradnak a közveszélyes Matolcsy Áldottbékésádventetkívánó Györgyök fiai. Ebben meg az a legborzasztóbb, hogy még az is simán kiderülhet: nem a szerelembe zuhant Matolcsy volt a pöcegödör sötét legalja.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.