Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Új birtok kell Nárcisz kutyának, mert megunta az eddigit?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Riadó, végveszélyben az ország, állítsukmegazellenséget különben mindmeghalunk! Orbán Viktor szép, Orbán Viktor okos, Orbán Viktor bátor, Orbán Viktor egy géniusz, Pityuka okos papagáj.

Összefoglaltam, hogy ne kelljen annyit magyarázkodni. A heti óbégatás – Habony Árpád sem lehet már a régi, ha csak ugyanazok a baromságok jutnak az eszébe. Vagy túl sokat napozott, vagy megnőtt a szívóereje, de hogy a kreativitás olyan távol áll tőle, mint a komplett politikai elittől a becsület és az igazmondás, az biztos – témája Soros György, Soros György fia, civil szervezetek. Lassan a migránsok is csak látványelemként szolgálnak a történethez, bár időnként Bakondi György előugrik valahonnan (Nógrádit már nem szeretjük valamiért) és migránshordákat lát, amerre csak néz.

De a mindent elpusztító ellenség feltétlenül Soros és az ő rohadt pénze. Ezt a pénzt számolatlanul önti a milliárdos a szervezeteibe azért, hogy aztán ezek a szervezetek majd jól elárasszák Európát migránsokkal, amiből Sorosnak sok-sok pénze lesz. A rohadéknak. Jó, én is tudom, hogy ennek így semmi értelme, mert mi a francnak költene el valaki egy halom pénzt azért, hogy egyszer talán majd egy része megtérüljön és miből térülne meg? Minden Európába hozott migráns egyenesen Sorosnak utalja a fizetését, vagy mi lesz? Szóval értelme nulla, de szerencsére Orbán hívei már régen sikeresen átestek az agyhalálon, amit egyszerű verbális sorvasztással sikerült elérni.

Fel sem merül bennük, hogy egy nagyon idős ember, akinek rengeteg pénze van, mi a túrónak költené vagyona egy részét olyasmire, ami semmi hasznot nem hoz neki. Kórusban bólogatnak, hogy hát tényleg, a mocskos vénember ezen akar nyerészkedni.

Soros másik bűne a civil szervezetek támogatása, mármint honi propagandakörökben ez a kötelező jajveszék témája. Most a Magyar Idők a kedvencem, bár lényegében minden ilyen portál eléggé leplezetlenül tolja a kötelezőt. Az sem baj, ha 10 cikkből 12 szól ugyanarról. Sőt, az a jó, mert az egybites így tuti megjegyzi, amit kell.

Ennek örömére majdnem egymás mellett lelhet az ember két cikket. Az egyik – Ömlött a pénz a Helsinki Bizottsághoz – címmel teszi boldoggá, akit kell.

„Több mint negyedmilliárd forinttal támogatta Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózata és a tőzsdespekulánshoz lazábban kötődő Oak Alapítvány az elmúlt években a Magyar Helsinki Bizottságot – derült ki a társaság 2016-os gazdasági beszámolójából, melyet a napokban töltöttek fel a bírósági nyilvántartásba.

A dokumentum tanúsága szerint a magát mindentől és mindenkitől függetlennek tartó bizottság működését (azaz a béreket, a PR- és egyéb költségeket) szinte kizárólag az előbb említett szervezetektől kapott 83 + 83 millió forintból fedezik.”

A cikkből megtudhatjuk, hogy nem csak ez a rohadék spekuláns pénzeli a Helsinki Bizottságot, hanem az Európai Bizottság, de még a holland külügyminisztérium is! Borzongj, magyar! És a cikk végén kiderül, hogy egyre több álcivil csoport tagadja meg a regisztrációt, így akarva kibújni az átláthatóság nemes, Orbán Viktor szíve felett dobogó eszméje elől.

A másik írás – Csók Eurábiáért – szerencsére jóval rövidebb. A téma ugyanaz (csak ezt az egy központi e-mailt találták meg vadhajnalban a szakmunkások), Soros, migránsok és az álcivil szervezetek, akik nem akarják megmondani, ki pénzeli őket. És akkor:

„ A közhasznúsági jelentésükből ugyanis kiderül, hogy több száz milliós támogatást markolnak fel külföldről, így nincs semmi jogalapjuk arra, hogy bármilyen bíróságon kérjenek orvoslatot azért, mert ezt nyilvánosan be is kell vallaniuk. Sőt, inkább ellenük kellene eljárni a bíróságnak, ha nem tartják be a magyar parlament által elfogadott törvényeket.”

Tehát: mindkét cikk elismeri, hogy a megbélyegezni kívánt szervezetek gazdálkodása hozzáférhető és nyilvános. Most is. Aki akarta, eddig is, ezután is megnézheti ezeket az adatokat. Orbán és udvartartása nem is ezért vergődik, hanem azért, hogy bélyeget süssön a szervezetekre. Bosszúból. Mert kiperelnek olyan adatokat, amelyeket a kormány el akar titkolni a lakosság elől és nyilvánosságra hozza ezeket, mert segít azoknak, akikről a kormány már régen lemondott és ezzel – akaratlanul is – kritikát gyakorol. Azt pedig az önjelölt kis zsarnok nem viseli jól.

És hogy külföldről támogatják ezeket a szervezeteket? Akár Soros, akár bárki más a saját pénzéből? És? Akkor mi van? Mi a franc köze van ehhez fideszéknek? Ez a pénz is nekik kellene, mint a Norvég Civil Alapok pénze? Nincs elég lenyúlható forrás? Új birtok kell Nárcisz kutyának, mert megunta az eddigit?

Azt ne felejtsük el, hogy nem csupán az előtérbe tolt szervezetekről beszélünk, hanem számtalan olyan jótékonysági szervezetről is, amelyek külföldi forrásokból is gazdálkodnak és amelyek a kormány feladatát végzik el. Az Igazgyöngytől kezdve egy csomó karitatív szervezet érintett. A külföldi ügynök-áthallású stigma mellett nyilvánosságra kellene hozniuk – névvel, címmel – azoknak a külföldi magánszemélyeknek az adatait is, akik 500 000 forintot meghaladó adománnyal segítik a munkájukat. Ehhez aztán mi a bús köze van Orbánéknak? Miért tartozna rájuk, hogy egy ausztrál magánszemély úgy dönt, hogy támogatja mondjuk a melegek, vagy a HIV-fertőzöttek, a romák, vagy bármely más csoport érdekében dolgozó szervezeteket?

Semmi másról nem szól ez az egész, minthogy a társadalmon belül tovább szítsák a feszültséget – egyébként Soros sem érdekli őket, csak a politikai haszon, amit elérhetnek a pocskondiázásával – és megtörjék a civilek önszerveződőképességét, megfélemlítsék az egyes polgárokat, hogy eszükbe se jusson támogatni akár anyagilag, akár saját munkájukkal ezeket a szervezeteket. Orbán – ezredszer is – a saját országa ellen támad, az ország polgárainak bátorságát, tartását, az összefogásnak még csak a lehetőségét is szét akarja rombolni. Semmi másért, mint beteges hatalomvágyból és egyre inkább félelemből, mert egy esetleges bukás nem csak politikai, hanem jogi következményekkel is járna. Erről szól ez az egész, semmi másról. Orbán fél, a seggnyalói félnek. A gondjuk az, hogy veszítenivalójuk csak nekik van. Nekünk már nincs.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.