Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Plebejuskormányzás: egyre több a fejes, egyre többe kerülnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sziasztok, jó reggelt, kedves és drága embertársaim Ti sem hallottátok az ébresztőórámat? Akkor jó, mert én se. Mondjuk, ebben az a nem mindegy, hogy nektek nem is kellett. Aztán végül mégiscsak meghallottam valahonnan távolról, mert ami késik, az nagy sebességgel jön. Olyannyira, hogy fél hét körül megint 20 fok feletti hőmérséklettel várta az én ébredésemet a szerda. Nem írom le nyolcvanharmadszorra is, hogy nyár van és ilyenkor meleg szokott lenni. Ha egy kis szerencsénk van, talán nem lesz 40 fok, csak 37, ám a közpénzmédia szerint ez lesz az év legmelegebb napja. Úgyhogy sál-sapka-kesztyű viselése indokolatlan, ám az UV-B sugárzásra érdemes odafigyelni.

Nade, térjünk a lényegre. A Fidesz-KDNP Bálnában tartott félévértékelője és az ott elhangzottak lázba hozták annyira a kollégák egyikét-másikát, hogy most nem részletezem azt a veszett mennyiségű aberrációt, ami ott elhangzott, mert mégiscsak a mentális egészségemről van szó.  Mindenesetre a főmeteorológus és dakota bölcselkedő megállapította, hogy meleg nyarunk van és forró ősz vár ránk. Valóban, ehhez tegnap is érdemes volt felkelnie.

Az én olvasatomban az abszurd móka és kacagás kategóriája, ami az Aron Capital nevű, letelepedési kötvényeket forgalmazó cégnél történt még április elején: vagyis hogy meglovasítottak  1,9 millió eurót (kb. 600 millió forint), egy széfet és egy szervert is, amelyen nyilvánvalóan a letelepedési kötvények adatai pihentek. Egész biztosan a véletlen műve lehetett. Menő, hogy még a cég munkatársai sem tudták, mi volt a széfben, ámazonban megnyugodhatunk: Pintér rendőrsége lopás miatt nyomoz. Megeszem a sapkámat, ha valaha is, bármi is kiderül erről az ügyről. Tényleg csak az élet gyönyörűsége tehet arról, hogy pont egy héttel a kötvénybiznisz (átmeneti) lefújása után tűnt el a szerver, meg az adatok. Szerintem már jó helyen van minden.

A jobban teljesítés örömére egy év alatt tucatnyi államtitkárral és helyettes államtitkárral duzzadt a hiperkarcsú, bürokráciátlanított fideszes kormányzat, így a kormány tagjaival együtt már 183-an vannak fejesék. Bontásban: 13 kormánytag, 57 államtitkár, 113 helyettes államtitkár. Nem véletlenül a legtöbben Balog vízfejű káoszminisztériumában szívják a levegőt (10 államtitkár + 21 helyettes). Kéretik jól megjegyezni: korábban öt minisztériumban nem dolgozott ennyi vezető összesen. Ebben nem csak az a hír, hogy egyre többen vannak, hanem hogy egyre többe kerülnek. Miközben a rohadtgaz Bajnai idejében –  a mostani fizetésekkel számolva – 75 millióba kerültek a vezetők, jelenleg mintegy 160 millió forintba kerülnek. Plebejuskormány, meg luxusbaloldal, az!

Hogy még jobb legyen a közérzetünk: új brutális kibertámadás érte a világot, kiemelten Európát. A WannaCry után egy új változat, a Petya névre keresztelt zsarolóvírus kezdett terjedni: először Ukrajna eddigi legnagyobb kibertámadás-sorozatát okozta, majd brit, spanyol, francia, dán, holland, orosz és indiai cégeket bénította meg. Ez már a második, világszintű zsarolóvírus-támadás. Minket még nem zsarolt meg, hála legyen.

Mivel a keresztény kultúránkra, a saját észjárásunkra, meg a hagyományainkra oly büszke és erős népség vagyunk mi, hogy ennek a papíron és szavak szintjén megvédésénél nincs is fontosabb dolga a kormánynak, vegyes érzések kerülgetnek, amikor nőket bántalmazó, bárkit bántalmazó elvetemült, őshonos barmokról szóló hírek olvasok tucatszámra. Most is belefutottam egy ilyenbe: két seggfej belekötött egy nőbe a buszon, a segítségére siető férfit súlyosan bántalmazták, ököllel kiütötték. Mert ez a magyar virtus, vagy mi a kurva élet? Mert mi lett volna, ha nem fehérbőrű az elkövető, hanem valami más? Akkor már lázban égne a propaganda? Az erőszak egyre inkább a mindennapok részévé vált, ez kurvára nem zavarja a főkeresztény maffiát, hát hiszen nekik pont ez a céljuk, hogy vöröset lássunk a szemünk előtt. Lehetőleg minél többen.

Még egy adat tegnapról: 40 milliárd forint az Orbán körüli építőipari cégeknek, 780 millió a Századvéghez. Nincs megállás, ameddig van mit mozdítani, mindent elmozdítanak, a csirkefarháton élő híveiket meg desszertként Sorossal zabáltatják. Hányinger.

Nade, ha valakit érdekel, pedig engem nem, akkor Dzsudzsák Balázs Palvin Barbarával csapatta VOLT fesztiválon. Akkor jó. Biztosan ez egy szenzáció-számba menő hír, vagy nem, én nem tudom. De mindegy is.

Veszem a búcsúmat, gyűjtöm az erőt, fújom a riadót. A megszokott menetrend szerint nézünk elébe a mai napnak is. Jöjjön az a kánikula, elbánunk vele. Vagy ő velünk. Nem baj, most muzsikáljunk, mert az jó.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.