Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha a magyar állítólag nem oly idióta, mint egy marék szárított lepkefing

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alig pár nap telt el azóta, hogy a nemzet elcseszett hobbifocistájának száját az alábbi gondolat hagyta el egy brüsszeli sajtótájékoztatón:

A magyar kormány okos döntést hozott, amikor nem engedte a sportot és a politikát összekeverni.

A határtalan és végtelen cinizmus ideáltipikus megnyilvánulása volt ez, nem mintha Orbán Viktornak futná másra is. Évek óta nem futja neki. Ez maradt a lánglelkű, kommunistaellenes forradalmár tisztaságából. A kivénhedt, korrupt személyiségzavar gyávasága.

Nem kapott hőgutát, agyfélteke-rázkódást, agytekervény-süllyedést. Simán hülyének néz

Nade, nem is ez a lényeg (pedig de), hanem hogy éppen az imént olvastam a Fidesz indokolatlanul mámoros és lelkendező közleményét arról, hogy ma lép életbe a civileket megbélyegző, a Soros-ügynökszervezeteket a helyükre, sötét-obskurus-átláthatatlan támogatási rendszerüket pedig átláthatóvá tevő törvény és mekkora halleluja ez mindenkinek.

Amely törvényről a Fidesz leellenőrizhetetlen, becsszóra elhinni kötelező bevallása szerint a társadalom elsöprő többségének – nem egészen 1,7 millió ember – 99%-a mondott véleményt, amikor visszaküldte a nemzeti konzultációs ívet, amelyen előre megrágott, csak egyféleképpen (rosszul!) megválaszolható, hazug kérdések formájában tudatta az érdeklődőkkel az államnak pártja, mennyire semmibe veszi őket.

Tudniillik azzal hülyítette őket, hogy ezek a migrációt pártoló-pénzelő-megszervező (?) civil szervezetek, amelyek feszt az átláthatóságot kérik számon a kormányon, valójában eltitkolják saját homályos pénzügyeiket és a mibű megannyi árnyalatát. Hogy ez mekkora ordenáré hazugság, azt nem sikerült egyetlenegyszer sem elismerniük a Németh-Kósa-Lázár-X-Y-Z tengely mentén, de nem is kellett.

Attól a tényeken egyáltalán nem változtat: az egyedüli, aki átláthatatlan, korrupt módon, hűtlenül kezeli a pénzeket ebben az országban, az a felkent kormány és annak akaratából/parancsára/tudtával cselekvő szervezetek, hálózatok, ilyen-olyan entitások. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a TAO-törvény minapi, elhallgatott, sunyi módosítása, amely egyrészt rávilágít arra, hogy mennyire kurvajó, hogy a sport egyáltalán sem keveredik a politikával, másrészt arra is, hogy a civileknek a kormány transzparens működésére vonatkozó követelései messzemenően jogosak, akármennyire hangosan próbálja túlüvölteni a közbeszédet a propaganda síkprimitív gépezete.

A sunyiság elhanyagolható aspektusa, hogy Bánki Erik fideszes honatya javaslatára a látványsportok, azaz támogatható sportágak közé emelték a röplabdát is, tekintve, hogy Bánkiné a röplabdaszövetségben ül.

A nem elhanyagolható aljasság azonban egy nyúlfarknyi paragrafusban érhető tetten, amely mindenhonnan törölte a közhasznú kifejezést a törvény szövegéből. A szándék egyértelmű:

  1. a jövőben ne csak közhasznú, hanem bármilyen, utánpótlásneveléssel foglalkozó alapítvány is részesülhessen az eltérített adóforintokból (Lölövicsnek is van ilyenje, tök véletlenül);
  2. a támogatott sportszervezeteknek a jövőben se kelljen elárulniuk, kitől kapják a pénzüket. A hagyományos alapítványok ugyanis kisebb mértékű adatszolgáltatásra kötelezhetők, mint a közhasznúak.

Vagyis az eddig is átláthatóan működő civil szervezeteket átláthatósági követelményekre hivatkozva megbélyegző kormány sunyi, aljadék módon igyekszik mindent megtenni azért (és lám, siker koronázza erőfeszítéseit), hogy a tao-pénzek nagy részét felzabáló labdarúgó-kluboknak – amelyek szinte 100%-ban fideszes politikusokhoz köthetők – eltitkolhassák támogatóik kilétét és a támogatások felhasználásának útját.

A Mészároslölö-féle Felcsúti Utánpólás Neveléséért Alapítványnál jobb példa nincs arra, hogy miért pofátlan, és az eddig is gigantikus korrupció kockázatát köbre emelő farigcsálása ez a törvénynek. A zseniális reneszánsz ember, a multimilliárdos büdösbunkó mangalicaszerelő eddig is úgy titkolózott, ahogy nem szégyellte, pedig alapítványa közhasznú besorolású volt. Ennek folyományaként idén februárban másodfokon is pert vesztettek a DK-val szemben, a bíróság pedig kötelezte őket a tao-pénzekből megvalósított beruházások/megbízások szerződéseinek kiadására. Igen fontos, hogy az Ítélőtábla éppen a közhasznú tevékenység ellátásával indokolta az adatok nyilvánosságra hozásának kötelezettségét.

Ám Lölö kolléga valószínűleg a jóisten, azaz Orbán nevű haverja utasítására nem tett eleget a bíróság ítéletének, ellenben a Kúriához fordult időhúzásügyileg. Időközben pedig – amint a fenti ábra is mutatja – a Fidesz törvényalkotásban érintett láncos kutyái tető alá hozták ezt a szánalmas módosítást. Hát van mit ünnepelni, elvtársak, szó se róla! Érdekes, de annál inkább érthető módon például erről a kérdésről elfelejtették nemzetileg megkonzultálni az alattvalóikat:

Akarja-e ön, hogy a közpénzből/adóforintok milliárdjaival támogatott, fideszes potentátok által vezetett sportkluboknak ne legyen kötelező átláthatóan működni és nyilvánosságra hozni, hogy kik támogatják őket, mennyivel és azt mire költik?

Mert amennyiben a magyar ember nem idióta, mint egy marék szárított lepkefing, teljes joggal érdekelhetné, hogy az ő pénzéből Mészároslölö mennyit csorgat vissza saját magának és a fideszes holdudvarnak. Ha nem hülye és nem saját maga ellensége, akkor ez legalább olyan fontos kérdés számára, mint hogy Soros György magán jellegű pénzéből mennyit fordít civil szervezetek támogatására.

Ráadásul miután köztudott, hogy Magyarországon zéró tolerancia van a korrupcióval szemben (nem én mondtam, hanem Orbán Viktor az ő szájával, igaz, azt is Brüsszelben mondta, Budapesten meg az nem feltétlenül érvényes), az volna a minimum – ahogy ez jogállamok esetében lenni szokott egyébként -, hogy a regnáló hatalom írja elő, tegye kötelezővé a teljes elszámolási kötelezettséget mindenki számára. Mivel nem is feltételezzük, hogy lopnak, ennek semmi akadálya nem lehetne, nem igaz?

Magyarország ehhez képest nem jogállam. Magyarország az a hely, ahol nyolcadik éve oligarchák, strómanok, közpénznyelő haverok testére szabják a törvényeket, a kormány pedig – ahelyett, hogy átláthatóságból példát mutatva követelné meg kivétel nélkül (!) mindenki mástól is az átláthatóságot – élére áll a korrupciónak. Minden áldott nap, amikor bármihez hozzányúl, amikor tetszőleges katonájuk kinyitja a száját.

Értem, hogy az egész tao-rendszert elsősorban az évente súlyos milliárdokat nyomtalanul elnyelő felcsúti utánpótlásra kalibrálták. Értem, hogy az eredmények is másodlagosak, hiszen a közpénzszivattyúzást a legkisebb mértékben sem befolyásolja: sikerek hiányában, pofáraesések dacára is ömlik a köz pénze az Orbán-Mészáros klán feneketlen zsebeibe. Azt viszont nem értem, hogy ha a magyar ember nem idióta, mint egy marék szárított lepkefing, és a magyar válogatott 4-0-ás veresége után képes volt eufórikus állapotban utcára vonulni, erre a sokadik orbitális gazemberségre miért nem emeli fel a fejét? Milliárdokat nyúltak le már, jobb sorsra érdemes milliárdokat fognak még lenyúlni. Mit nem értünk még mindig?

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.