Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A síkhülyeség, a földbutaság nem akadály. Majd a Lajos elmagyarázza, merre nyílik az ajtó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy döntöttem, hogy nem kivételesen egy kicsit vicces, szánalmas, röhögtető, elborzasztó (nem tudom eldönteni, melyik a jó szó) hírről kellene szólnunk pár szót, mert a nagyipari lopás senkit nem érdekel, mint tudjuk. Ehhez előbb a memóriánkat frissítsük fel egy picit és döntsük el ismételten – ha annak idején nem sikerült -, hogy röhögni, vagy sírni volna indokoltabb. Tessék:

A Fidelitas Nógrád megyei nagyágyúinak monumentális, felejthetetlen alakítását látjuk, és én férfiasan bevallom, egyáltalán nem tudok betelni vele. Abban az értelemben nem, hogy meggyőződésem: ilyen a világon nincs, kvázi a hihetetlennel határos, hogy ez bárhol megtörténhetett. Pedig megtörtént és következmény nélkül is maradt. Mint minden, amiről hasonlókat gondoltunk az elmúlt években.

Ezt onnan lehet tudni, hogy megírta az újság. Egészen pontosan a kormánymédia egyik – kétségtelenül az egyik legjelentéktelenebb – bugyra készített interjút a fent látható fiatalok főnökével, bizonyos Böröcz Lászlóval, aki szintén nem tartozik a földgolyó elmés embereit tömörítő feléhez, de ez nem akadályozza meg őt abban, hogy – mint Rogán Antal remek szerzeménye (nem, ez nem találmány, hanem szerzemény), egy trafikokkal kitömött család oszlopos tagja, a Belváros alpolgármestere (anyám, borogass!) – a Fidelitas nevű, ifjúsági viccszervezet elnöke is legyen.

A Magyar Hírlap által készített interjúban csupa olyan válogatott képtelenségek hemzsegnek a csávó előadásában, amitől az embernek spontán módon kihullik a haja, vagy ha nincs neki, akkor hirtelen növekedésnek indul, ám témánk szempontjából elégedjünk meg ennyivel:

– Magyar Hírlap: Sokan láttuk a kínos videofelvételt a Fidelitas Nógrád megyei vezetőiről. Hogyan történhetett ez meg?

Böröcz: Két fiatal, városi vezetőnk élete első sajtótájékoztatóját tartotta. A jobbikos párttévé összevágott anyagának az volt a célja, hogy minél kínosabb helyzetbe hozza őket. Aki kamera elé áll, az hibázhat. Többen kérdezték, milyen retorzió éri majd a szereplés miatt Csillát és Gergőt. Semmilyen. A történtek után Kósa Lajos frakcióvezetővel ellátogattunk hozzájuk, és beszélgettünk arról is, hogyan kell kezelni a hasonló provokációkat. Bár különféle képzéseket biztosítunk a vezetőink részére, az eset tanulsága az, hogy erre még nagyobb hangsúlyt fektessünk, és még több segítséget nyújtsunk a helyi vezetőink felkészüléséhez. Az, hogy a Jobbik és egyéb fantáziadús ellenzéki mikro pártok és oldalaik azóta is ezt az esetet és a közéletben aktív szerepet vállaló fiatalokat marcangolják, mint afféle politikai hiénák, mindent elmond róluk.

Böröczlaci, te fogalmatlan szerencsétlen! Azt vágod, hogy még a seggetekből kilógó, médiának jóindulattal sem nevezhető propagandagyárnak is kínosak vagytok? Figyu, mutatok valamit!

 

Ez vagy te, Laci! Már csak azt nem tudjuk, hogy mégis mi a gyászt jelent az szerinted, hogy meg fogjátok citálni a milliárdosok bajszát? Nekem úgy rémlik, és itt láthatjuk nagytotálban, hogy te is körülbelül a Nógrád megyei szellemi árvízkárosultakkal egyidőben beszéltél okosakat bele a kamerába a milliárdosok embereiről, azzal a különbséggel, hogy te anélkül égetted magad, hogy előzőleg kérdeztek volna tőled bármit is, öcsém! Ezeket a félanalfabétákat legalább kérdezték, úgy jött össze ez az intellektuális égéstermék, amitől még a sajátjaitok is kiakadnak.

Kettő: milyen provokációról beszélsz, te csillagos eget súroló világítótorony a sötét magyar éjszakában? No, nem mintha az anyapártotok esetében bármilyen következménye lenne annak, ha valaki a magma alá égeti magát és az egész alakulatot, de nem mondod, hogy ha gecibuta egyénekből álló narancsos keltetőtök egyik-másik tagjának releváns, témába vágó, az éppen összetrombitált sajtótájékoztatón elhangzottakkal szorosan összefüggő – nem alátok muzsikáló, nem előre megbeszélt – kérdéseket tesznek fel, az provokáció?!

Nem, én sem gondolom komolyan, hogy a Fidesznek (akár a kivénhedtekről, akár utánpótlásról beszélünk) érdemi kérdéseket lehetne feltenni anélkül, hogy meg ne futamodnának, meg ne sértődnének, függöny mögé ne bújnának, vagy ne kezdenének penetráns személyeskedésbe. Érthető is, hiszen védhetetlen disznóságokat, pártszékházban íródott összeesküvés-elméleteket még a gyakorlottabb motorosoknak sem mindig egyszerű meg- és kimagyarázni.

De, baszki, ezen eldobtam az agyamat: Böröcz Kósával beszorozva tartott kommunikációs eligazítást az üresfejűeknek. Mondom, Kósával! Gyűjtöttem is ide egy csokorra valót, hogy alátámasszam a mondanivalómat, és hogy az utókor számára megmaradjon egy helyen:

 

 

 

És a személyes kedvencem, a minden idők Best of Kósája:

Megunhatatlan ez az ember is, de valahogy nincs kedvem röhögőgörcsben kitörni attól a felismeréstől, hogy ez itt mégiscsak egy parlamenti frakcióvezető, a másik meg mégiscsak egy alpolgármester, de kettejük összeadott IQ-ja aligha lehet több, mint a cipőméretük szorozva kettővel. Mekkora gáz lehet a Fideszben/Fidelitasban, hogy két félkegyelmű tart kommunikációs továbbképzést a jövő generációjának. Két olyan követendő példakép, aki a maga során rendszeresen szénné égeti magát a kamerák előtt. Pontosan annyiszor, ahányszor megszólal.

Beszarok, de tényleg: Kósa amagánszférazértmagánszféramertmagánszféra Lajos – akinek ajánlott kizárólag olyan kérdéseket feltenni, amelyekre pozitívan lehet válaszolni – oktatja kommunikációból a lelkesnek tűnő, ámde síkhülye fiatalokat. A jövő reménységeit. Akikből a Hollik-formátumú (nem baj, ha KDNP-s, de tökéletes példa itt és most), a Csepreghy-Dömötör és egyéb nagypofájú, mindenkit kioktató államtitkárocskák lesznek hamarosan mindannyiunk épülésére.

Tanulság, Lacika? Nincs itt semmiféle tanulság, a nagy nihil van. És a Fidesz káderpolitikája: minden szinten a semmihez nem értő senkik törtetése a hatalom kényelmes bársonyszékei felé. A dilettantizmus, fogalmatlanság nem akadály, majd a Lajos elmagyarázza, merre nyílik az ajtó. Ezeknek a szerény képességű ifjaknak azzal mossák az agyukat, hogy ha egy újságíró teszi a dolgát, kérdez és visszakérdez, akkor provokál. Fasza. Vérbeli demokraták lesznek egytől egyig, mint nagyszerű elődeik. Ha ezek maradnak hatalmon és hozzák az utánpótlást is, a jóisten kegyelmezzen ennek az országnak. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.