Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jogában áll hülyének lenni!!%%?!%//'”!%

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, drága emberek! Magánügy, de azért ideírom, hogy olyan jól aludtam, mint rég nem. Sőt, a lerugdalt takarót is magamra húztam hajnalban, annyira jó idő volt, hogy az már majdnem hűvösnek is nevezhető. Úgy tűnik viszont, eddig tartott az örömöm (az imént 7 óra előtt nem sokkal 19,5 fokot mutatott a hőmérő), azt hiszem. Ma csak 32 fok lesz, de nem kell sokat várni, és újra a megszokott 35-36 fokoknak örülhetünk a hét közepe fele. Mindegy is, ameddig még agyamnál vagyok, összefoglalom a hétfő reggelt.

Elsősorban is az a jó hír állt elő, hogy már nem csak a metró vérzik minden sebből, a HÉV is gyengélkedik: új repedések alakultak ki a Margit híd és a Batthyány tér közötti alagútban a fonódó villamosok okozta megterhelés miatt, ezért sebességkorlátozást írtak elő számukra.

„A HÉV-alagút födémje feletti közlekedés feltételeit a Nemzeti Közlekedési Hatóság határozta meg számunkra, végzésük alapján 2016 szeptemberétől 25 km/h sebességkorlátozást vezettünk be az érintett szakaszon. A hatósági állásfoglalás szerint a korlátozást addig kell fenntartani, amíg az alagútban tapasztalt hajszálrepedések terjedése műszakilag teljesen megoldódik”. (BKV)

Hát ez gyönyörű, ez a kvázi személytelen igemód, ezt tanítani kellene: megoldódik, baszki, hát már hogyne. Majd magától jól megoldódik, mert az úgy szokott. Elmúlik, megszűnik, stb. Az életveszélyes metró problémái is milyen jól megoldódtak, nem? De.

Nem baj, mert zajlik a nagypolitika mindenütt, a mi drága Viktorunkat újra szárnyára kapta a világhír, Martin Schulz a német szociáldemokraták elnöke tömény orbánozással támadta ellenfelét, Angela Merkelt, valamint az általa vezetett jobbközép CDU/CDU pártszövetséget az SPD vasárnapi kongresszusán. Schulz Európa problémái között emlegette az együttműködés hiányát, amelyért egyébként a CDU egykori elnöke, Helmut Kohl néhai kancellár küzdött, ám viszont és azonban például az Orbán Viktor vezette magyar kormány és a lengyel kormány megkérdőjelezi ezeket az európai értékeket. És bár ezt Schulz számtalanszor szóvá tette még EP-elnök korában, soha nem kapott támogatást Angela Merkeltől. Éppen ellenkezőleg történt: a CDU testvérpártja, a bajor CSU díszvendégként fogadta Orbán Viktort, aki mindenki másnál jobban támadta a német menekültpolitikát. Martin Schulz szerint elfogadhatatlan az a hozzáállás, amely a közösség támogatására, köztük

az uniós agrártámogatásokra azt mondja, hogy igen, kérem, a szolidaritásra pedig azt, hogy nem, köszönöm.

Hát drága emberek ott a felvilágosult, fejlett nyugati világban! Elkerülhetetlen lesz megenni, amit főztetek. Mert bár láttátok, hogy a kaja odaég, basztatok levenni a tűzről, most meg már úgy odakozmált, hogy a bűze is elviselhetetlen. És ha a drága kancellárasszony tudná, mennyire szeretik őt a Fideszben és holdudvarában, hogy milyen elismerő szavakkal beszélnek róla nem csupán az állampárt két agysejttel közlekedő hívei, biztosan örülne, hogy egy ilyen emberrel áll ő szövetségben.

Egy ilyen emberrel. Aki a HírTV Célpont című műsora szerint (sajnos nem láttam, pótolni fogom) személyesen győzködte egy közvetítőcég ügynökét, hogy a kormány csak átmenetileg szünetelteti a letelepedési kötvények forgalmazását, a választások után viszont újraindul a biznisz. Nem meglepő, hogy miután a parlamentben egyetlenegyszer nem volt képes egyenes választ adni ezzel a témával kapcsolatban, valójában ez a Fidesz hivatalos álláspontja az ügyben. Elaltatni az embereket, aztán majd lesz valami, hátha elfelejtik, hátha olyan hülyék, úgyse lett itt semmiből semmi, miért pont ebből lenne, stb. És tényleg.

Ettől nagyobb hányinger ma reggel már nem fog érni, pedig de. A Ripost nevű gennyes daganat a bulvármédia és az ország testén, Soros György fiáról írt leleplező és valamit feltáró cikket (?!”%%/) de olyat, hogy a hajam leköltözik a fejemről rögvest. Szerintem érdemes rákattintani, nem azért mert olvasottságot akarok generálni ennek a szégyenteljes oldalnak, hanem mert ilyen tényleg nincs. A lényeg, hogy Alex Soros Budapestre jött, hogy átvegye apja üzleteit és a Four Seasons éttermében fotózta le az egyik szemfüles vendég, amint a  sorra érkező, egymást követő jelentéstevőket fogadja és csacsog velük. Valóban, ez a luxus csak az olyan plebejus geciket illeti meg, mint Tiborcz és Mészáros. Amikor őket kapták lencsevégre, akkor nem zavartatta magát a Ripost. Hogy lehet így élni, el se tudom képzelni.

Orbán és Botka népszerűsége most megint úgy áll, hogy Orbán visszaelőzte Botkát – Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából legalábbis erre jutott. Örvendek. Tehát egy szétvert, szétlopott, demagógiával, hazugságokkal hülyített országnak ez kell. Itt még mindig Orbán a legnépszerűbb. Erre mit mondhatnék? Idézem Nagy Ferót, aki soha nem volt a szívem csücske, de most mégis ide kívánkozik:

Az embereknek jogukban áll hülyének lenni. (…) A népet nem lehet leváltani, olyan, amilyen. A nép ugyanolyan hülye, mint én. Minek tagadnám meg a fajtámat?

És tényleg. Akkor hát szép napot kívánok mindenkinek, aki a harmincfokokban érzi jól magát, és annak is, aki nem. Most még lehet levegőt venni, megyek is, csapok egy kört. Egyébként meg ez van, ezt kell elviselni. Az időjárást nem nagyon lehet leváltani, mindenki mást igen. Ne feledjük! 😉

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.