Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Döntés van róla

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ennyi volt Orbán Viktor mondanivalója az udvaroncai által forgalmazott magyar letelepedési kötvényekről, amikor a Hír Tv rákérdezett: valóban újra indítják-e a kötvények forgalmazását, vagy sem.

Döntés van róla.

Van, igen. Döntés van. Mégpedig nem arról, hogy véglegesen megszüntetik, hanem hogy bizonytalan időre felfüggesztik a forgalmazást.

Ilyen az, amikor kínos helyzetbe kerül Orbán Viktor. Soha nem dolgozott ugyan a szakmájában, de annyi megragadt benne a tanulmányainak köszönhetően, hogy nem szabad olyan választ adni, ami aztán számonkérhető.

Nem is szokott. Eleve is kerüli azokat a helyzeteket, amikor a házimédiáján kívül más is kérdezhetné. Mert esetleg nem előre egyeztetett kérdéseket tennének fel. Ezért nem ad valódi interjút, ezért nem kérdezheti a valódi sajtó, ezért bujkál inkább a függöny mögött. Ezért nem ad soha választ a parlamentben sem. Támad, gúnyolódik, személyeskedik, de a kérdésre választ nem ad. Mert úgyis jön Kövér, aki megvédi a kérdésektől.

Az igazán kínos kérdések szavazásán Orbán soha nincs jelen. Nem adja a nevét semmihez, ami később számonkérhető lenne. Küldi a szolgáit, Kósát, Lázárt és a többieket, ők ellapátolják a trágyát, adják az arcukat, nevüket a vállalhatatlan dolgokhoz is és ha felháborodás van, ha kínossá válik valamelyik azért, mert kiállt Orbán helyett a disznóságok mellett, akkor egy időre pihentetik, háttérbe tolják, eltüntetik szem elől. Mert a magyar társadalom villámgyorsan felejt, holnapra már senki sem fogja tudni, hogy tegnap még vállalhatatlan volt az az ember, aki ma ismét osztja a vezér üzeneteit.

Ilyen Budai Gyula, akinek bármi ráfért az arcára a választás előtt. Az volt a dolga, hogy az ellenzéki politikusokat lejárassa, besározza, hogy attól legyen hangos a közélet, melyik politikus mekkora csaló, tolvaj, gazember. És Budai tette a dolgát, felcsimpaszkodott a mikrofonig, röfögött, fröcsögött, gyalázkodott. A választás után eltüntették szem elől, mert régen vállalhatatlan volt, most újra előkotorták, mert kell a gátlástalansága.

Orbánban is ott ez a gátlástalanság, de közben végtelenül gyáva is. Ezt már számtalanszor bebizonyította. Most is ennyi történt csupán. A felkapaszkodott, lelkében örökre falusi focista, az értelmiségi körökbe soha beilleszkedni nem tudó, ezért azt teljes szívéből gyűlölő kisember gyáván megkerülte a választ. Mint mindig.

Hatalmas pénzről beszélünk, amivel etetni lehet, de etetni is kell a zsoldosokat. Mert nélkülük nem megy a hatalom megtartása, hatalom nélkül pedig megszűnik a törvények felett álló korlátlanság. Hatalom nélkül nincs szabad hozzáférés az uniós és a belső forrásokhoz. Csapdahelyzetben van Orbán. A kötvénybizniszből befolyó pénz sok ugyan, de a jelenlegi forrásokhoz képest csak filléreket jelent.

Belátható időn belül az uniós források nagyobb részt elapadnak, tehát sokkal kevesebbet lehet ellopni. A belső források működő gazdaság nélkül nem fognak újraképződni. A piacokat már leosztotta az őt szolgálóknak, azokat újra elosztani csak úgy lehetne, ha elvenné a jelenlegi tulajdonosoktól. Ha mindegyik vazallusával azt csinálná, amit Simicskával csinál. Ezt pedig nem tudja megtenni, mert a sajátjai tépnék darabokra.

Kínosodik a helyzet, mégpedig rohamosan és minden irányból. Trump nem váltotta be a reményeket, nem lett Orbán Viktor legjobb barátja, nem állt mellé, nem védte meg. Sőt. Franciaországban elbukott a szélsőjobb, Macronnak pedig eléggé kiforrott véleménye van Orbán politikájáról. Angela Merkel most el van foglalva a választásokkal, de az véget ér egyszer és jut ideje a mi kis diktatúránkra figyelni. Nagy Britannia kilépésével az Unió vezető ereje Németország és Franciaország lesz – nem, kedves fideszesek, biztosan nem Magyarország és nem a magyar kormány – és bár lomha és nehézkes az Unió, de már nekik is elegük van a félázsiai hepciáskodásából. Ugyanis semmi sem rombolja jobban a közösséget, mint az ilyen hőbörgők, akik hozzátenni semmit sem képesek a közöshöz, de vinnének mindent, ami nem az övék.

Orbán bajban van. Egyre nagyobb bajban. És az ilyen kínos helyzetekben derül ki, mennyire bátor, őszinte, az ország érdekeit mindennél fontosabbnak tartó politikus is ő. Semennyire. Még ahhoz is gyáva, hogy felvállaljon egy ilyen korrupt, sunyi kis üzletet, mint a kötvénybiznisz.

Egyrészt a mi adónkból milliárdokat költ arra, hogy hirdetésekben riogassa a híveit a menekültek és migránsok áradatával, másrészt ő maga szentesítette és védi azt a bűzös üzletet, amivel pénzes migránsok tízezreit szabadítja az országra. És amit szintén az adófizetők finanszíroznak, de a hatalom szolgái gennyesre keresik magukat rajta. Bizony, mi fizetjük a méregdrága táskákat, órákat, helikoptereket, luxusutakat, palotákat, külföldi bankszámlákat, miközben a kormány az éhező gyerekeknek osztogatott ingyenebéddel kampányol. Amit szintén mi fizetünk.

És akiről és akiért mindez történik, akinek a hatalma megszerzéséhez és megtartásához semmi, a világon semmi sem túl nagy ár – persze csak akkor, ha ezt az árat nem neki kell fizetnie – ennyire gyáva senki, hogy még csak ki sem meri mondani, hogy igen, a választás után újra fogják indítani a kötvénybizniszt, mert kell a pénz. És azt sem mondja ki, hogy őt az sem érdekli, ha több lesz ebben az országban a pénzes migráns, mint a magyar, mert az ő nagy hazaszeretete csak addig tart, ameddig az a személyes érdekeit szolgálja.

Remélem, a nem túl távoli jövőben létre tudjuk hozni azt a helyzetet, amikor nem sunnyoghat el a válaszadás elől, hanem a feltett kérdésekre felelnie kell és a tetteiért vállalnia kell a felelősséget.

Mert döntés lesz róla.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.