Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vizes borogatást a fejemre!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt univerzum! Rohadjak is meg, de meleg van reggel korán. Vagy ne rohadjak meg, de 6 óra után, ami még 7 óra előtt volt 20,5 fokot mutatott a hőmérő, és ez nem annyira vicces. Sőt, ma egyáltalán semmi nem lesz vicces egy percre sem, tikkasztó dögmeleg lesz. Nade. Szombatot írunk és ez itt felettem egy ázsiai kiskarmú vidracsalád, hogy senkinek ne legyen hiányérzete, amiért elhanyagoltam őket. Tegnap a Facebook nem működése olyan jól sikerült, hogy a kolléga zsenialitásán felbuzdulva én is klasszikus cikk formájában szállítom reggeli üdvözletemet.

Az első hír, ami kiütötte a szememet, újra a repülőtereken stoppoló, potyautas és munkanélküli szipákolóművésszel kapcsolatos. A Jobbik kérdezte volna a miniszterek elnökét, vajon nem kellene megvizsgálni, egy kölcsönökből élő ember, aki ilyen luxusban él, eleget tesz-e adózási kötelezettségeinek? És egyáltalán ki az a Habony Árpád, aki milyen alapon kap kiváltságos eljárást, hogy rendőrök védik az újságíróktól meg helikopterrel menekül a kérdések elől? Nos, mindenki nyugodjon meg: csak egy fránya belügyminisztériumi államtitkár akadt, aki Orbán helyett megválaszolta (nem, dehogy válaszolta) a kérdéseket. Kontrát Károly:

„Habony Árpád nem áll és nem állt jogviszonyban egyetlen kormányzati szervvel vagy személlyel sem. Közfunkciót nem tölt be, nem politikus, és semmilyen közéleti tevékenységet nem végez, diplomata-útlevéllel nem rendelkezik”. 

Nekem meg tollas a hátam, ja.

Sebaj, a tegnapi nap egyik legcinikusabb produkcióját (a plakáttörvény átnyomását kevés cinizmusnak nevezni) Harrach Péter KDNP-s díszkeresztény hozta, aki valamiért feltétlenül sajtót akart tájékoztatni az állampárti szövetség gyalázatos parlamenti akciója után. És lőn. A nem létező, mérhetetlen piócapárt frakcióvezetője a Jobbik és Simicska Lajos vezetésével zajló, ízléstelen és hazug „gyűlöletkampány” miatt aggodalmaskodott. Szerinte a plakátok blöfföket tartalmaznak, mivel azt a kormányt gyalázzák, amely 2010-ben kivezette az országot a válságból, gazdasági növekedést ért el, bővítette a foglalkoztatottságot és emelte a béreket, vagyis bizonyította a kormányképességét.

 

Ezek a most oly magabiztosnak tűnő, ám maximálisan jelentéktelen senkik nem értik, hogy hiába védik a lehányt mundér becsületét, egyiküknek sem jár majd hála és köszönet az elvtelen seggnyalásért. Bár az is igaz, hogy Harrach pont leszarhat mindent, mert úgyis nyugdíjba vonul ameddig itt bármi is történik, ami szóra lehet érdemes.

És arra még emlékeztek, hogy dolgozók tömegesen mondtak fel a Jahn Ferenc kórházban, hogy az Ikeában több pénzért, esetleg nagyobb megbecsülés mellett dolgozhassanak? És az is megvan, hogy az illetékes államtitkár elvti sietett gyorsan letagadni (nem cáfolt, tagadott) az egészet, és a belgyógyászati osztály bezárását felújítással, meg festéssel indokolta, meg azzal, hogy nyaralnak a betegek? A hvg.hu cikkéből érdekes dolgok derülnek ki. A kórház honlapjára feltöltött fotókat nézegetve még a nagyon hülyének is szemet szúrhat, hogy az összes képen ugyanaz a két festékfoltos munkásruhába öltözött férfi téblábol és festeget a kórtermekben, illetve a folyosón. Az is furcsának hat, hogy bár a képek tanúsága szerint több helyen festették a plafont, sehol sincs letakarva a padló vagy a bútor, ágy. Jajó, lehet, ők így szokták. Kurva nagy felújítás lehet, az biztos.

Miután csütörtökön felcsúti eleganciával leújfiúzta Emmanuel Macront, tegnap már ez volt a lemez: „férfiasan” kezdődött a barátságuk az új francia államfővel, ezt így szokták kezdeni a férfiak. Egyébként Macronnal abban egyeztek meg, hogy az együttműködés alapja a kölcsönös tisztelet kell legyen. A közös szerkesztőségi álláspont szerint aki ennyit emlegeti a férfiasságát, annak minden bizonnyal komoly problémái lehetnek vele. Ami nem baj, és nem is tartozik senkire, kivéve ha a probléma tulajdonosa közügyet csinál belőle. 

Mondjuk ez ahhoz képest semmi, hogy brüsszeli sajtótájékoztatóján ez a kijelentés is elhagyta a száját:

A magyar kormány okos döntést hozott, amikor nem engedte a sportot és a politikát összekeverni.

Igen, valóban, megyek és meg is keresem a vizes borogatást a fejemre, hátha könnyebb napom lesz. Igyatok sokat ma is (lehetőleg ne alkoholt, mert abból baj lehet), menjetek víz mellé, és olvassatok minket. Szép napot kívánok mindenkinek, zenéljünk!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.