Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Úgy van az mindig, hogy ha egy bottal felkavarjuk a pöcegödröt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hazudnak rendületlenül… írná a költő, ha ma élne. Illetve lehetséges, hogy nem írná, mert nem lenne hol kiadnia, ugyanis a Mészáros-Habony média nem közölné le, sajtónyilvánossághoz nem jutna, bosszúálló, vagy éppen szervilis, gerinctelen kis férgek nyúlnának utána, tudná, hogy elveszíti a munkáját, ha ilyesmiket ír, hogy kikezdik, sárba rántják, tönkreteszik. Vörösmarty Mihály megírta a szépet 1836-ban, nekünk pedig maradt az ocsmány.

És a hazug. A kiöregedett, hitevesztett, pénzzel és hatalommal betelni képtelen, a nemzet arcába naponta taposó hazugok uralkodása mintha soha nem akarna véget érni, pedig véget fog egyszer. Akkor is, ha ez sokszor reménytelennek látszik.

Amikor vége lesz ennek, remélhetőleg minden és mindenki a helyére kerül. A naponta zsírosodó oligarchák és strómanok, a táguló lakásban helikopterező országpecérek, a szemrebbenés nélkül hazudozó pávatáncosok éppen úgy, mint az ő elvtelen kiszolgálóik, a pártutasítás szerint, pénzért bármit leíró, bármit kiforgató, vagy bármiről hazudó firkászok. Nem kellene engedni, hogy visszaszivárogjanak, hogy megkeressék az aktuális ülepet, hogy úgy tehessenek, mintha soha, semmi részük nem lett volna mindabban, ami ebben az országban évek óta zajlik.

Gondolok itt azokra a firkászokra, akik parancsra sorosoznak, álcivileznek, akik úgy próbálják beállítani a civil szervezeteket, mintha azok valamiféle ellenséges ügynökhálózatok lennének, akik folyamatosan azt sugallják, hogy a hatalommal szemben véleményt nyilvánítani, tüntetni, vagy éppen a polgári engedetlenség eszközével élni valamiféle aljas, hazaáruló és törvénytelen dolog lenne. Nem az. Ekkor sem volt az.

Bármennyi kicsinyes, bosszúálló és aljas is a hatalomba kézzel-lábbal csimpaszkodó megélhetési politikusok vénülő tábora, távolról sem tehetnek meg mindent, amit példaképeik igen.

Ez itt nem Oroszország, nem Törökország és nem Azerbajdzsán. Ez egy európai ország, uniós tagállam. A jogállamiság és a törvények széttiprásán ügyködő jogászkormány úgy gyurmázik a törvényekkel, ahogy nekik tetszik. És soha nem azért írnak át egyetlen egy törvényt sem, hogy jobb, könnyebb, biztonságosabb, élhetőbb hely legyen ez itt. Kizárólag, mindig, kivétel nélkül akkor érzik szükségesnek a változtatásokat, ha ahhoz nekik személyes érdekük fűződik.

Úgy van az mindig, hogy ha egy bottal felkavarjuk a pöcegödröt, akkor mindig a nagyobb darab, de alacsony fajsúlyú, értéktelen, de rendkívül méretesnek és eltakaríthatatlannak tűnő üledék kerül felszínre. Ez történik most is. Lebeg a szar. Nem kell vele foglalkozni, ez az állapot meg fog szűnni. Csak majd vigyázni kell arra, hogy amit már sikerült lehalászni és félredobni, vissza ne másszon megint, mert újra beszennyezi a tisztuló felszínt.

A propagandisták minden erőlködése ellenére tudnunk kell, hogy a jogaink nem szűntek meg, csak ezek rátették a mocskos talpukat. Az európaiságunk nem múlt el, csak ezek eltakarják még a napfényt is előlünk. Van jogunk a sztrájkhoz és van jogunk tüntetni. Jogunkban áll elmondani bármikor, bárkinek a véleményünket. Akár a falu jegyzőjéről, akár a parlamenti képviselőnkről, akár a miniszterek elnökéről van is szó. Jogunk van hinni valamiben és jogunk van nem hinni. Lehetünk vallásosak, ateisták, vallhatjuk magunkat bármely politikai irányzathoz tartozónak, bátran lehetünk liberálisok, konzervatívok, jobboldaliak, baloldaliak, demokraták, vagy amit csak akarunk.

Jogunk van támogatni bármelyik pártot és jogunk van nem támogatni. Jogunk van bízni, hinni a kormányban és jogunk van hazug árulóak tartani azt és minden törvényes eszközzel dolgozni a megbuktatásán. Ezeket a jogainkat senki nem veheti el, mert ezek a jogok nem Szájer József agyából szivárogtak elő és nem Orbán Viktor hozta őket két marék nyugtató között.

A szabadsághoz, demokráciához, a vallás-, véleménynyilvánítás-, szólásszabadsághoz fűződő jogainkat nem Orbán adta, nem Orbán veheti el. Orbán nem mindenható, a kormány sem mindenható, nem öröktől elrendelt, nem szent és sérthetetlen. Ha több ember nem szereti ezt a rendszert, mint ahány szereti, ha többen akarják, hogy ez a kormány bukjon meg, mint ahányan hatalomban tartanák őket, akkor meg fognak bukni. Bárhogy kapálóznak, üzengetnek, fenyegetnek, hazudnak is, bukni fognak.

Mindössze csak annyit kell észben tartanunk, hogy a hatalom nem az övék, hanem a miénk és nem mi vagyunk értük, hanem ők vannak értünk. Ennyi.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.