Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Viharos jó reggelt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Tök sötét van, a diófa mindjárt bejön az ablakon, dörög és esik. Ettől kellemes a hőmérséklet, most lehetne igazán aludni. Úgyhogy nekem kelnem kellett, mert az élet már csak ilyen jól olajozott, mint Pintér Sándor titkosított üzleti ügyei.

Ha igaz, ma fogja elfogadni a parlament a plakáttörvényt. Miután kétharmaddal nem ment át a Simicska Lajos és a Jobbik szimultán megszívatását célzó törvény, faragtak rajta a fiúk. Az alapvető cél most sem változott, csak úgy alakították át, hogy ne kelljen a kétharmad és így egyedül is át tudja nyomni a kormánypárt.

Közben A Facebook megint kavar valamit, most omlott össze ötödször, úgyhogy kivételesen a honlapra fogom berakni a reggeli pusszancsot.

Theresa May brit kormányfő az eddigieknél jóval engedékenyebb hangnemben ült le tárgyalni az ország uniós kilépéséről. A jelenlegi álláspont az, hogy azok az uniós polgárok, akik a kilépés időpontjában (ez az, amit még nem lehet tudni, hogy mikor történik meg és igazából azt sem tudni, hogy a kilépés bejelentésének, vagy a folyamat lezárásának időpontjáról van-e szó) már a szigetországban éltek, azok maradhatnak. Ha már legalább öt éve ott élnek és dolgoznak, akkor letelepedett státuszt kapnak, ha később érkeztek, akkor is maradhatnak ameddig el nem érik az öt évet és rendezni nem tudják a státuszukat. Ez eléggé korrektnek tűnik. A kérdés csak az, hogy hányan akarnak maradni, mert azért Európa elég nagy és színes ahhoz, hogy a munkavállalók egy része odébb álljon, ha más országban stabil jövőt tud biztosítani a családjának. Meglátjuk.

Miután Orbán Viktor a napokban magasztalta nyilvánosan Horthy Miklóst, Kovács Zoltán kormányszóhurcoló is kénytelen volt beleállni a témába. Ő a tegnap esti, elkálmánolgátlanodott Egyenes beszédben fejtegette azt a remek gondolatot, hogy Horthy igenis egy nagyszerű államférfi volt, csak az utolsó négy évben mentek el neki otthonról, de mennyi jót is tett és nem szabad egy ember csak az életének egy szakasza alapján megítélni. Aki így tesz, az marxista.

Most elkezdhetnék mesélni arról, hogy Hitler micsoda autópályákat épített, felpörgette az ipart, egy csomó szociális intézkedést vezetett be és csak a végén hülyült meg. Ceaușescu visszafizette az államadósságot, Rákosi meg szerette a gyerekeket. Ha így haladunk, majd még ezek a dolgok is elhangzanak és nem egy jóreggelt-poszt félig tréfás keretei között.

Harrach Péter hosszas interjút adott a Magyar Időknek, de még túlságosan korai ez az időpont arra, hogy elolvassam. Hamarosan pótolom, de állítólag az éhgyomorra fogyasztott tömény és pusztító hülyeség káros a szervezet számára. Mindig az, de éhgyomorra különösen.

Végezetül ne feledkezzünk meg a propagandamédiáról sem, ha már a mi pénzünkért nyalnak be a kormánynak. A PestiSrácok akkora cikket hozott le Szabó Tímea PM-es politikusról, hogy az még a kormánykörökben (és a kormánykörök emésztőcsatornájának hátsó kijáratában élősködők köreiben) is hűha számba megy. A lábszagú cikk szerzője ugyanazzal a szájával nevezte a politikust vadítóan kialvatlan szemű proletárnőnek, amelyik szájával aztán (és közben is) tövig benyalt a vezérnek. Idézek:

A miniszterelnök arcáról a meglepettség helyett inkább a hétköznapi fáradtságban feloldódott, férfiasan gáláns érdeklődés tükröződik a képviselőasszony produkciója felé.

Hát mit is mondjak erre? Szép dolog a férfiszerelem.

Nekem meg az a véleményem, hogy lassan Szabó Tímea az egyetlen férfi az egész parlamentben, vagy ha az nem is – szerencsére – de ő az a képviselő, aki tudja, hogy miért van ott és nem csak a bütykeit pihentetni jár be az ülésekre.

Induljon a nap a miniszterelnök férfiasan gáláns tükdöződésével kivételesen zene helyett:

Szabó Tímea/Facebook

Szabó Tímea/Facebook

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.